Začína sa to nami

Začína sa to nami
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504974/bmid_zacina-sa-to-nami-6440cdbca8091.jpg 4 1170 1170

Končí sa to nami série

< 2. díl

Lily a jej bývalý manžel Ryle sa práve dohodli na starostlivosti o dcéru Emerson, keď Lily na ulici nečakane natrafí na svoju prvú lásku Atlasa, ktorého nevidela takmer dva roky. Raduje sa, že aspoň raz im čas praje, a tak neváha a prijme Atlasovo pozvanie na rande. Neteší sa však dlho. Uvedomí si, že hoci s Rylom už nie sú manželia, ešte vždy má miesto v jej živote. A Ryle zas nestrpí Atlasa v blízkosti svojej dcéry a bývalej manželky. Začína sa to nami nadväzuje na úspešný román Končí sa to nami a ponúka pohľad na udalosti z Lilinej aj z Atlasovej perspektívy. Lily prihral život druhú šancu na pravú lásku, lenže za neželaného dohľadu žiarlivého exmanžela. Ako sa jej má za daných okolností chopiť? Tento strhujúci príbeh len potvrdzuje, že Colleen Hooverová je majsterkou emotívneho zobrazenia ľudskej duše.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

It Starts with Us, 2022

ujira
14.03.2025 5 z 5

Kdo domácí násilí nezažil, může jen těžko hodnotit, zda jsou příběhy dobře napsané. Autorka z vlastní zkušenosti vystavěla příběh s důrazy na ty situace, které pro ni byly důležité. Hlavně jde o to předat poselství, že násilí lze zastavit jen tak, že v kontaminovaném vztahu nesetrváváme, i když násilníka milujeme.

4xbabča
12.03.2025 5 z 5

Moc jsem se těšila na pokračování příběhu s Lily, Rylem a také na návrat Atlase. I když i tentokrát to Lily její bývalý manžel vůbec neusnadňuje se svými nesmyslnými a naprosto zbytečnými scénami. Ale Lily je konečně šťastná, že se shledala se svou láskou.

JankaV80
12.03.2025 1.5 z 5

Velké zklamání, knihu jsem spíš přetrpěla než si ji užila. Lily často fňukala a nechávala se od ex zahnat do kouta místo aby se mu postavila. Myslím si, že by knize prospělo, kdyby v ní byly aspoň trochu popsány jednotlivé příběhy obou maminek (Lily i Atlase) a Joshe.

Lucie_Ot
07.03.2025 4 z 5

Je to milý dovětek, ale oproti prvnímu dílu už se mi to nečetlo tak svižně. Ale bylo fajn vidět i Atlasovu perspektivu. :-)

uzivatel89193
01.03.2025 4.5 z 5

Hezké pokračování příběhu Lily a Atlase. Trochu přeslazené, předvídatelné, ale pořád hezké.

kroftik
28.02.2025 4 z 5

Pěkné. Mám tam ale jedno velké ALE :). Neurazí, nenadchne. Prostě a jednoduše pokračování. Žádná dramata, žádný velký děj. I přesto se knížka opět četla opravdu příjemně a stránky rychle ubíhaly jedna za druhou...

princesse
27.02.2025 4.5 z 5

Opět velmi čtivá kniha od autorky. Návrat k Lily a Atlasovi se povedl, moc mě to bavilo a i když pár věcí bylo méně uvěřitelných a myslím, že by se tak nejspíš ve skutečnosti nestaly nebo určitě ne tak rychle nebo jednoduše, tak vřele doporučuji přečíst. Samozřejmě nejlépe jako pokračování. Trochu pohádkový konec ... vlastně i průběh. Ruku na srdce, takového chlapa jako je Atlas, těžko ve skutečném světě potkáme.

BlaTer
22.02.2025 5 z 5

Ráda bych dala více než 5 hvězd. Přečteno v anglickém originále za dva dny. Nevím proč mě tato série tolik nadchla. Asi protože jsem si prošla něčím podobným. U žádné jiné knihy co jsem kdy četla jsem však necítila takovou horskou dráhu emocí. Lásku, štěstí, vztek a strach a úzkost. Brilantně napsané, poutavé a nakonec mě bolí jen to, že více knih v této sérii už nebude a já se bojím otevřít nějakou jinou, protože už se nikdy nemusím cítit tak jako při čtení této. Těším se, až uteče nějaký čas a já se k ní zase vrátím jako poprvé.

HankaJosefiova
20.02.2025 3.5 z 5

Ráda jsem dočetla druhý díl, avšak jenom jako dovětek o Atlasovi. Dalo by se bez toho obejít.

knihovniceS
04.02.2025 4 z 5

Námi to začíná je pokračování příběhu Lily, kterou manžel v předešlém díle trápil a ubližoval jí. V tomto díle se má Lily dobře s Atlasem, i když jí to exmanžel neusnadňuje. Není to veselé čtení, dávám 4 hvězdy.

cerna7151
31.01.2025 4.5 z 5

Krásně napsáno, přečteno za jeden den. To, co dělo hlavní hrdince, by se nemělo dít žádné ženě (ani muži)!

blebuska
27.01.2025 5 z 5

Miluju knihy Colleen a tahle mě rozhodně nezklamala. Těšila jsem se na osudy Lily i Atlase... Prostor dostaly i další postavy... Za mě hodně povedené a vřele doporučuji

Lucinka007
25.01.2025 4 z 5

Druhá knížka od autorky a určitě ne poslední. Jsem (asi) ráda, že knížka byla "odlehčenější " než "Námi to končí". Na druhou stranu jsem se už vnitřně připravila na to, že děj bude drsnější a že v něm budou vyhrocené situace na denním pořádku.. a tak se teď vlastně nemužu rozhodnou, jestli jsem ráda za to, že děj byl klidnejší a nebo naopak. :-D
Každopádně jsem moc ráda za to, že Lili teď může být konečně šťastná a má ve svém životě už pouze lásku. :-)
Už teď se těším na další autorčinu knihu.

Kyta
25.01.2025 3.5 z 5

(SPOILER) Tuto knihu jsem četla déle, než jsem měla v úmyslu. A bylo to proto, že mi zkrátka nesedla. To však neznamená, že je kniha špatná! Jen jsem ji četla v období, kdy jsem si procházela čtenářskou krizí a předvídatelnou knihu, ve které se tolik událostí neděje, číst úplně nechcete.

Nicméně, po dočtení a porovnání s předchozím dílem (ze kterého jsem byla náležitě nadšená), musím konstatovat, že to není kniha, která vás dostane do kolen. Je to zkrátka to pokračování, které si přáli fanoušci "Námi to končí". A které si Lilyin a Atlasův příběh zasloužil.

Trochu mi vadilo, že se toho tolik v knize nedělo. Když se něco dělo, bylo to příliš okaté a předvídatelné a některé situace se zde opakovaly. Autorka sem vměstnala zápletku, která celý milostný příběh mezi Atlasem a Lily oživila a řešilo se díky tomu i něco jiného než Lily a její "boj" s bývalým manželem. Líbil se mi motiv návratu ke "staré" lásce. Colleen se vrací k tématu domácího násilí, bezdomovectví a manipulaci a nově řeší téma rozvodu a střídavé péče o dítě. Ukazuje tu, jak moc je důležitá správná (!) komunikace mezi bývalými partnery a vzájemný respekt. Jak je důležité, aby se ti dva rodiče/opatrovníci spojili, aspoň naoko zakopali válečnou sekeru, a dělali vše ve prospěch dítěte. Protože to pak trpí a nese si to až do dospělosti, kdy se musí potýkat s následky.

Autorka nám přibližuje povahy a životy hlavních hrdinů. Lily představuje ženu plnou síly a odhodlání. Ukazuje nám, jak je nezbytné nezůstávat na jednom místě a nebát se odejít, když je to potřeba. Atlas je zase muž, kterého by si zasloužila každá žena - respektující, milující, ochotný se postavit za ty, které miluje, a plný pokory a vděčnosti. Oba tvoří opravdu krásný pár a Colleen udělala moc dobře, že jim poskytla ten prostor rozvinout a přiblížit jejich vztah a věnovala jim celou knihu.

Romantických scén zde bylo na mé poměry více než dost a popravdě pro mě byly rušivé. Některé scény byly až přeslazené. Napětí a drama se v knize objevovalo v menší míře, než na jaké jsme u autorky zvyklí (a pro které máme její knihy rádi). Fajn byla kompozice knihy, kdy se střídaly kapitoly psané z pohledu Lily a z pohledu Atlase. Bylo to takové osvěžující.

Kniha není vyloženě ztrátou času, má potenciál vám co předat. Například to, že není na škodu dát někomu další šanci. Že i děti by měli mít možnost volby. Ukazuje nám důležitost přátelství a toho mít kolem sebe lidi, kteří nás podrží a podpoří v našich rozhodnutích. Upozorňuje nás na to, že se za žádnou cenu nesmíme vracet k těm, kteří nám ublížili. A hlavně nás nabádá, ať posloucháme své srdce.

Majka1978
22.01.2025 5 z 5

Príbeh pokračuje, som veľmi rada, že sa takto dozviem viac o tom, čo zažila Lily s Atlasom a ako ich vzťah ovplyvnil aj jej dcéru a Ryla. Toho chlapa už od minulej knihy nemôžem vystáť a nie je sa čo čudovať. Je to jeden násilnícky blbec.
Aj preto sa tak Lily stráni stretnutí s Atlasom, hoci k nemu cíti viac než len priateľstvo. Ako dopadne ich rande? Kto bude stáť pri nich a kto je tým, či Atlasovi ničí reštaurácie nápismi a vlámaniami?
Ako sa táto naša dvojica dokáže postaviť zoči voči Rylemu, ktorý by mal pochopiť, že Lily má právo na vlastný život?
Atlas si tiež veľmi rád spomína na to, čo zažil predtým ako sa stretol s Lily a ako sa mu zmenil život, keď ju stretol. Tieto všetky spomienky s ňou zdieľa a tak sa vracajú v čase a užívajú si krásne spomienky a snáď aj krásnu prítomnosť a budúcnosť.
Ako to nakoniec s nimi dvoma dopadne? Čo všetko sa ešte musí stať, aby ich život nabral správny smer a aby boli obaja skutočne šťastní. Nájdu to šťastie, ktoré si obaja zaslúžia?
Opäť ma nesklamala autorka a som rada za túto sériu.

dam.si.knihu
12.01.2025 2.5 z 5

Asi se tu najde málo lidí, co by neslyšeli o knize Námi to končí. Bestseller od autorky Colleen Hoover, který byl nedávno zfilmován a vyslán do kin. Já se do knižního příběhu zamilovala a i film byl skvělý! A proto bylo konečně na čase, abych si přečetla pokračování.

Co vám budu. Hrozně jsem se na další díl těšila a čekala, co si pro nás autorka připraví. Jasně, vím že to napsala pro fanoušky, což já jsem. Nicméně i když Colleen umí psát skvěle, tak stačilo přihodit do jedničky 4 kapitoly navíc a tím by to skvěle zakončila.

Na můj vkus se tam nic moc nedělo a bylo to jen to samé dokola a nebyla jiná šance, že by to skončilo jinak. Pro mě byly všechny momenty předvídatelné a trochu jsem tam postrádala tu skvělou jiskru, kterou autorka umí příběhům dát.

Mám to tady takové padesát na padesát. Četlo se to dobře, hlavní hrdiny jsem milovala od jedničky, ale chyběla tomu větší šťáva. Ovšem to je můj názor a spousta čtenářů určitě dostane to, co očekávala!

DadaRac
05.01.2025 5 z 5

Pro mě asi lepší jak jednička protože mě spíš zajímal Atlasu příběh. Takže pro mě bomba

Acquenta
03.01.2025 2.5 z 5

Když jsem se dostala do poloviny knihy, říkala jsem si, další romantická slátanina... Ale pak jsem se zastavila a zjistila, že čtu svůj životní příběh.. Který byl vlastně ještě romantičtější.... Stejně jako Lily jsem odešla od manžela za někým, kdo opravdu miloval...No a nelituji.. Takže ano, příběh se stát může komukoliv... :)

eliska2126
29.12.2024 5 z 5

Kniha Námi to začíná od Colleen Hoover je krásným pokračováním příběhu, který přináší naději a nový začátek pro Lily a Atlase. Na rozdíl od prvního dílu je tento příběh milejší, protože se zaměřuje na lásku, uzdravení a rozvoj jejich vztahu.

Lily se zde představuje jako silná a vyrovnanější hrdinka, která si postupně uvědomuje svou hodnotu a odhodlaně se vydává za láskou, kterou si zaslouží. Atlas je oporou a představuje stabilitu, kterou Lily v životě postrádala. Jejich vztah je vykreslen s jemností a nadějí. V knize se objevují také postavy z předešlé knihy jako je Alessa, její manžel Marshall, Lucy a samozřejmě Ryle. Bavilo mě, jak zde dál autorka pracuje s jeho problémy.

Hoover opět mistrovsky vykresluje lidské vztahy a dokáže čtenáře oslovit svými autentickými emocemi. Námi to začíná je příběhem o tom, jak po těžkých časech může přijít skutečná láska plná pochopení. A autorka prostě umí psát a opět to dokazuje, její příběhy jsou čtivé a za dva tři dny to mám vždycky přečtené.

Každá stránka se stává připomínkou toho, jak důležité je nevzdávat se vlastního štěstí, ať už se člověk potýká s čímkoli .

Fortuna7
21.12.2024 4.5 z 5

Colleen tady jenom potvrzuje, že prostě a jednoduše umí psát silné a emocemi nabité příběhy se skvělými postavami. Já jsem Námi to začíná přečetla během dvou dní, ale měla jsem spíš pocit, že sleduju film. Jsem ráda, že postavy si konečně mohly užít svůj happy end a doufám, že i tady se brzy dočkáme filmového zpracování.