Nejezte blbě!

Nejezte blbě!
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202002/nejezte-blbe-202002.jpg 4 21 21

Pavel Maurer, propagátor kvalitního stravování, nemilosrdný kritik úrovně českých restaurací a milovník dobrého jídla i pití, pravidelně na Radiožurnálu glosuje úroveň gastronomie v Čechách. Nyní vycházejí jeho zamyšlení i knižně. Zajímá vás, co si kladete dennodenně dobrovolně na talíř? Víte, jak poznat dobrou restauraci? Slyšeli jste někdy o kulinářském trendu zvaném fusion? A chcete se dozvědět, kde natrefit na dobrý chleba, kvalitní med nebo pravou českou marmeládu? To vše obsahují glosy Pavla Maurera, který týden co týden vyzývá posluchače Českého rozhlasu: „Nejezte blbě!“ První vydání.... celý text

Přidat komentář

LadyCotton
08.06.2022 2 z 5

Chtělo si to dát s knihou více práce a ne jen strojně přepsat rozhlasové glosy (každá stránka např. začíná " Vážení gastronauti" což vám po pár stránkách chtě nechtě začne lézt na nervy). I (často) fádní fotografie ve většině případů vůbec nekorespondovali s textem u kterého byly. Ani kapitoly na sebe nikterak nenavazovaly...
Obsah knihy je fajn, ale chyběla tomu "štábní kultura".

Olous1
06.04.2018 4 z 5

Zajímavá a poučná kniha,která stojí za přečtení.


Aliii
27.03.2018 5 z 5

Rozhlasový pořad jsem nikdy neslyšela, ale knížka mě zaujala. Vážím si autora za osvětu, kterou touto cestou (i dalšími formami své práce) dělá.
Co mě trochu nemile překvapilo byly chyby v některých glosách - nesprávné skloňování zájmen, chybně napsaná cizí slova (např. Pretty Women), ale to je spíš připomínka pro editora...

zlinissi
26.02.2018 5 z 5

Milé popolední víkendové glosy pana Maurera na Radiožurnálu v tištěné podobě.
Snažila jsem se knihu koupit, když se mi to nepovedlo, půjčila jsem si ji alespoň v knihovně.
Jednotlivé krátké úvahy jsou plné zajímavých faktických informací, např. o původu nějakého pokrmu (až mne mrzí, že jsem si průběžně nedělala poznámky), ale především se zaměřuje na kvalitu surovin a prohřešky českých restauratérů. Jsou psány svěže a laskavě: autor - pokud podrobuje nějaký český gastronomický nešvar kritice - nikdy není konkrétní. Naopak, pokud chválí, nebojí se i doporučit konkrétní produkt.
Líbí se mi i forma, autor má širokou slovní zásobu a schopnost přesně se vyjádřit.

Ester71
13.05.2017 5 z 5

Zajímavé a v mnoha směrech i poučné.

Peleus
24.08.2015 4 z 5

Docela trefné glosy o stravování, o kultuře, zvycích a názorech na něco tak zdánlivě jednoduchého a přitom velmi komplexního.

Líbily se mi postřehy pana Maurera. Zjišťuji, že oba stejně nesnášíme, když si někdo u oběda neustále kontroluje mobil a je tak strašně důležitý, že není schopen věnovat půl hodiny jídlu. Osobně v restauraci dávám telefon do kapsy a nechávám pouze vibrační vyzvánění. A co vy?

P.S. "Nejezte blbě, nežijte blbě!" Pravda pravdoucí, i když někdy se to snáz řekne, než udělá.