Nick a Charlie

Nick a Charlie
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542662/bmid_nick-a-charlie.jpg 4 282 282

"Stýskání lásku jenom umocňuje, že jo?" Nové vydání novely k Srdcerváčům s bonusovým obsahem! Všichni ví, že Nick a Charlie jsou dokonalý pár – jsou nerozdělitelní. Ale teď Nick odchází na vysokou školu a Charlie zůstane na střední sám. Všichni se ptají, jestli zůstávají spolu, ale co je to za hloupou otázku?! Vždyť tohle je Nick a Charlie, proboha! Jak se však nezadržitelně blíží chvíle, kdy se budou muset rozloučit, oba začínají pochybovat: je jejich láska opravdu dost silná na to, aby vydržela i vztah na dálku? Nebo jen oddalují nevyhnutelné? První láska koneckonců málokdy vydrží věčně…... celý text

Literatura světová Novely Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Nick And Charlie, 2015

Fixa08
předevčírem 5 z 5

Jednohubka na hodinku, ale krásná, pro fanoušky Srdcerváčů povinná četba.

andrejci
02.11.2024 5 z 5

Krátké, ale roztomilé. Já jsem byla spokojená. Přečteno za jeden den a pro mě to byla oddechovka, ale krásná. Hlavně co se týkalo velkého romantického gesta.

HockeyGirl
20.10.2024 3 z 5

Knížka byla slabá, měla velká písmena, takže se četla dobře a rychle. Snad se mi nestalo, že bych měla knížku přečtenou během dvou dnů. :D Ale byla docela slabá, co se týče děje. V podstatě se Nick a Charlie pohádali o tom, že se báli vztahu na dálku a to, že Charlieho štvalo, jak Nick pořád mluví o vysoké a jak se tam těší. A Charlie se toho bál, že zůstane sám. To byl vlastně celý děj knížky. Je to spíš čtení pro teenagery nebo mladší, ale i tak jsem si ji chtěla přečíst. Srdcerváče jsem nečetla, komiksy mne nebaví, ale viděla jsem seriál a ten byl fajn. ;)

Jaehyun
15.10.2024 2 z 5

Nope. Nuda. Moc nadávek. Charlie byl na ránu.

Roscata
26.09.2024 5 z 5

Další jednohubka doplňující Srdcerváče. Pro neznalce asi o ničem, pro fanoušky must have.

Uma
14.09.2024 3 z 5

Měla jsem větší očekávání od autorky.

Tyna_Pav
09.09.2024 4 z 5

Čteno v originále a upřímně to tomu u mě pocitově pomohlo. Srdcerváče miluju, Nicka a Charlieho miluju, ale tohle na mě působilo jako takové uměle vykonstruované drama aby byl další příběh. Nicméně užila jsem si to? Ano :D

BoruvkaCZ
01.09.2024 5 z 5

Rozhodně jedna z nejpovedenějších knih Alice a za mně její nejlepší novela. Ale pro lidi co zatím nepřečetly Srdcerváče nebo další knihy kde Charlie a Nick vystupují to bude spíše nadprůměrná kniha. Ten dialog na párty Harryho mě vždy dostane:,(

Radzha
28.07.2024 4 z 5

Rozhodně povedenější novela než Letos v zimě, ale na klasický komiks Srdcerváčů to nemá.
Novela jako taková je roztomilá, když si člověk něčím podobným prošel i v podobném věku, tak se v tom dokáže najít. Hezky popsané myšlenky mladých lidí, kteří se nechávají dost ovlivnit názorama ostatních.
Rozhodně jako doplňková novela k Srdcerváčům stojí za to, ale myslím si, že komiksy jdou spisovatelce mnohem lépe. Obrázkem dokáže lépe popsat příběh a myšlenky, než slovy.

lukas5373
26.07.2024 2 z 5

Rozhodně už to není ňuňu, jako komiksy. A je to dobře. Ale mě to neoslovilo, asi nejsem cílovka těchto novel. A už vůbec mi postavy nebyli sympatický, hlavně Charlie mi příjde takový nevyrovnaný a trochu egoista.

Ovecka_Saki
12.07.2024 3 z 5

Komiksy jsou lepší, tohle pro mě postrádalo šťávu. Ale tak… že života no.

Jája92
21.06.2024 3 z 5

Ke knize jsem se dostala úplnou náhodou, o Srdcerváčích jsem sice slyšela, ale tato záležitost mě poněkud minula.
Příběh je to veskrze jednoduchý, předpokládám, že se jedná o jakési doplňkové čtení k hl. příběhu.
Nejspíš nejsem úplně cílová skupina, takže mě dílko až tak příliš neohromilo. Ale předpokládám, že pro fanoušky se jedná o solidní jednohubku.

FejKýý
20.03.2024 3 z 5

Další milý příběh jako Letos v zimě. Jen tenhle už smutnější. Charlie se velice bojí, jak to bude dál s jeho vztahem s Nickem na dálku, po tom co Nick má odjet přes 300 km pryč na vysokou.

Kristulda
16.03.2024 4 z 5

Velký skok dopředu, ale dobré nahlédnutí do vztahu těhle dvou. Srdcerváči jsou láska.

veverrka11
06.03.2024 3 z 5

Knížka je útlá, což při držení je velké plus. Děj se odehrává po všech komiksech a je vyprávěn z pohledu obou hlavních protagonistů

Novela už není (narozdíl od komiksů) tak ňuňu, jak je u Srdcerváčů zvykem. Navíc se děj v jednom místě zadrhne a jen těžko se posouvá vpřed.

Většina vedlejších postav se v novele objevuje jen sporadicky, často je o nich v příběhu jen zmínka. Hlavní postavy mají velký problém s komunikací, novela by mohla být o polovinu kratší, kdyby si prostě jednou sedli na kafe a probrali to, co se událo.

Celkově jde o oddechové čtení, skoro se dá říci o jednohubku na večer. Doporučuji všem, které zajímá, co se stalo po komiksech Srdcerváčů

Shaxx
18.09.2023 3 z 5

Krátká a milá novelka k příběhu Nicka a Charlieho, odehrávající se v době, kdy jsou tihle dva už nějaký ten čas spolu a před nimi se začínají objevovat životní překážky, které mohou do vztahu přinést stín nejistoty.

roman9276
11.09.2023 5 z 5

Bezva doplňková kniha, docela velký skok v čase, ale srdcerváči jsou láska.

Adele02
11.07.2023 4 z 5

Jedno trochu nafouklý vztahový drama. Ale Nick je skvělej.

Nuttelka
02.04.2023 4 z 5

Na jednu stranu mi chybí jakože forma komiksu, kde jsem viděla podobu a reakce všech, obrázky mě moc bavily... na druhou stranu jsou kluci o něco starší a jejich vztah už je na jiné úrovni. Novela je už o něco málo "vyspělejší", ale i tak se Charlie občas více plácá ve svých pocitech. Na jeho obranu, vlastně se to dalo očekávat po tom všem, co má za sebou. A Nick je opravdu skvělý, s Charliem tvoří krásné duo... jsou to prostě Nick a Charlie :-) Víc není co dodat.

AlčaH
17.03.2023 5 z 5

Novela navazující na sérii Srdcerváči. Znalost komiksů je v tomhle případě důležitá, protože kniha je jakýmsi doplňkem k hlavní sérii - a bez její znalosti bude pravděpodobně čtenáři připadat daleko méně zajímavá a možná až banální.

Kniha není dlouhá a sleduje určité období v životě Nicka a Charlieho, kdy to mezi nimi drhne - Nick totiž odchází na vysokou školu a Charlie zůstává, což budí určité vášně. Kluci jsou v této knize už starší - a řeší nové věci, vážnější, dospělejší... Zároveň se taky trochu jinak chovají - což je za mě ale v pořádku, protože člověk se prostě v tomhle věku mění, dělá i hlouposti a někdy se prostě nechová úplně mile nebo logicky. Taky už spolu chodí nějakou dobu - takže je jasné, že se jejich vztah vyvinul a trochu změnil, i když je pořád stejně silný. Přijde mi to dost realistické.

Pokud bych to měla krátce shrnout, tak kniha je takovou knižní jednohubkou, která potěší především fanoušky Srdcerváčů - a mně se líbila, protože sérii pěkně doplnila. (SPOILER: A skončila pozitivně... )