Okamžiky štěstí

Okamžiky štěstí
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489603/bmid_okamziky-stesti-ajE-489603.jpg 4 4859 4859

Dominka720
06.05.2020 5 z 5

Jako všechny Hartlovy knihy, se mi i "Okamžiky štěstí" moc líbila. Je to typická oddechová četba, u které není potřeba moc přemýšlet. Ale zase velmi poutavá, aby dokázala strhnout čtenáře hned na začátku. Velice se mi líbilo představení děje z pohledu obou hlavních protagonistů. Sice není důvod to nenapsat dohromady, ale po skončení prvního dílo (u mě z pohledu Veroniky), jsem byla ráda, že příběh a postavy nemusím opouštět, ale že to s nimi mohu prožít znovu a trochu jinak. Poslední dobou jsem nemohla přijít na chuť současným českým autorům. Ale po této příjemné "ochutnávce" se k nim jistě zase vrátím.

andy_nejedla
05.05.2020 4 z 5

Začala jsem číst jako první Jáchyma a tahle část mě bavila mnohem víc. Možná to je tím prožití více zážitků s ním, s Veronikou nebylo moc zážitků, spíše jen problémy ve vztazích.

Bája89
04.05.2020 2 z 5

S každým dalším dílem Patrik Hartl přitvrzuje. Už to není taková sranda, autor je najednou mnohem vážnější. Ale i přesto, že nám ukazuje i odvrácenou stranu života se překvapivě velmi dobře čte. Ze všeho mě nejvíc bavila malá Ája a její „Gištiribiligi.“ Předposlední román Okamžiky štěstí je rozdělený na dvě části, které se navzájem doplňují. Dva sourozenci Jáchym a Veronika, kteří kvůli zásahu osudu, smůly nebo prostě kvůli tomu, že se něco muselo stát, přišli náhle o jedinou skutečnou životní jistotu. Od této události se začne odvíjet jejich nelehká cesta za štěstím. Stačí se jen rozhodnout, jestli se seznámíte nejdřív s bratrem nebo sestrou. Já začala Jáchymem. Musím říct, že díky tomu jsem si pak mnohem víc užila Veroniku. I teď s odstupem času mám pocit, že kdybych začala právě s ní, tak bych byla dost rozpačitá. Samotný nápad, že kniha bude vyprávěna dvěma různými pohledy na podobné události mě ohromně bavila. A skutečně, žádná situace se neopakuje a děj na sebe krásně navazuje a doplňuje se. Díra, která vznikne u jednoho je doplněna tím druhým. Nemůžu říct, že jsem hltala každou stránku, ale s lásku i utrpěním jsem sledovala osudy všech postav. Často se o mě při čtení opírala úzkost a pocit, že z tohohle už se asi nedostanou. Ale oni to nějak dokázali a já si mohla na malý okamžik oddechnout. U Patrika Hartla asi nikdy nebudu plně objektivní. Baví mě, i když je vážný. Myslím si, že čas strávený nad knihou nebyl ztracený a už teď se těším na to, jestli mi Ježíšek donese další Hartlovku.

TajemnýSmrad
03.05.2020 2 z 5

Mám hrozně rád pana Hartla, když někde vystupuje. Přijde mi zábavný a dokáže poutavě mluvit o svých knihách i jejich postavách.
Bohužel přes veškerou snahu se mi nedaří najít zalíbení v jeho tvorbě ať už literární, či divadelní. Okamžiky štěstí jsem nedočetl. Příběh chlapce jsem ještě dal, ale u dívky jsem se zasekával, postupně četbu odkládal, až jsem se k ní prostě jednoho dne nevrátil vůbec.
Na mě mnoho postav, příběh se pohybuje v takových zvláštních skocích a nějak mě to prostě celé nebavilo...

Lucienka
02.05.2020 4 z 5

Nápadité a originální, takhle pojatou knihu jsem ještě nečetla. Nebojte lze číst z obou stran a dejte na svůj čtenářský instinkt nebo momentální náladu při výběru začátku. Knížka je zároveň akčí, pohodová, dojemná, plná děje a zvratů, i k zamyšlení, jojo vše je možné a hlavně se tomu nebránit.

JitkaH83
01.05.2020 4 z 5

Velmi čtivě napsané, zajímavý nápad. Začala jsem Veronikou a jsem za to ráda, její část tak pro mne byla napínavější. Jáchym měl navíc přesah v čase a díky tomu se příběh uzavřel. Nicméně jeho část mě tolik nebavila a nedokázal mě už tak vtáhnout do čtení jako první část. Asi i proto, že už jsem tušila, jak se bude jeho příběh odvíjet, minimálně v základních liniích. Ale celkově se mi kniha líbila, oddychovka.

kacenka72
28.04.2020 3 z 5

Jednoduché, čtivé, s humorem. Vývoj charakterů nikterak výrazný. Jáchymova část mi přišla trochu hlubší - nebo mi byl bližší jeho pohled na svět. Dobrá oddechovka.

EmillyT
27.04.2020 3 z 5

Líbí se mi nápad, že knihu lze číst z kterékoli strany. Já jsem začala číst nejprve Jáchymův pohled a jsem za to ráda, protože příběh mi z jeho pohledu přišel obsáhlejší a zábavnější. Než jsem se pustila do Veroničina pohledu, měla jsem trochu obavu, že to bude jen opakování toho, co už jsem četla z Jáchymova pohledu, ale byla jsem mile překvapena, protože Veroničin příběh hezky doplňuje ten Jáchymův. Některé momenty v knize jsou opravdu úsměvné. Je to takové pohodové dovolenkové čtení.

Jessybelle
26.04.2020 3 z 5

Kniha se čte dobře, vyprávění ze dvou pohledů mě bavilo. Začala jsem Jáchymem... Do Veroniky se mi už moc nechtělo, ale přečetla jsem i její pohled.
Taková oddechovka na dovču. Nicméně mi kniha v paměti neuvízne. Ale někomu z Vás třeba jo, tak si ji přečtěte...

Fialka78
26.04.2020 4 z 5

Knížka mě bavila, je velmi čtiva a že současnosti.

YA-girl
24.04.2020 4 z 5

Příběh vyprávěný dvěma sourozenci se začne odvíjet v jednom konkrétním momentu. S novou situací se každý z nich vypořádává po svém, ale nikdy na to nejsou sami - vždycky mají jeden druhého a taky spoustu přátel a známých; a v záloze spoustu "šťastných náhod", díky kterým proplouvají životem s jakousi lehkostí nebo jak to říct... Z toho důvodu se mi celý ten román zdál méně uvěřitelný a nereálný, na druhou stranu ale, reality je všude kolem nás dost a po knihách saháme, abychom od ní utekli ;) Začala jsem Veronikou a jsem za to ráda - Jáchymův příběh šel dál a tedy byl překvapivější; přišlo mi, že se i dostal dál než jeho sestra, že víc vyspěl. Byla jsem zvědavá, jak moc se budou jejich příběhy lišit - a v podstatě si každý z nich vybral na popisování jiné události. Některé příběhy například Veronika načala a Jáchym už se k nim nevrátil, což mi přijde jako nevyužitá příležitost - bylo by zajímavé si přečíst (aspoň občas), jak stejnou událost pobere Jáchym chlapsky stroze a Veronika žensky rozjitřele ;). Ono ale celkově v tom románu moc emocí nebylo, spíš šlo o takové sušší, humorné, povrchnější, přesto ale zamyšleníhodné převyprávění dvou životních příběhů.

bambi.v
21.04.2020 2 z 5

Líbil se mi koncept - jeden rodinný příběh vyprávěný ze dvou pohledů. Jen postavy se mi zdály poněkud ploché, neměly žádný vývoj. Začátek slibný, ale na konci to byla už poměrně telenovela.

gaaabi
18.04.2020 3 z 5

Jako odpočinková knížka - výborná! Vrhla jsem se na ni v době koronaviru. Hartl má inteligentní humor, který neurazí (mě rozhodně ne, směju se někdy i nahlas, vulgarismy mi nevadí). Myslím, že spoustu lidí knížka nadchne, ale mě se na ten odpočinek zdá moc dlouhá - už jsem se těšila, až to přečtu - a ještě to samé z druhé strany!!! Navíc - hlavní hrdinové jsou tak trochu nadlidi - umí strašně moc věcí, jsou talentovaní, přežijí noc a den v Mexické džungli, všichni střídají sexuální partnery, vlastně je úplně normální, že každý má nějakou bokovku... no ale to je proto, aby bylo o čem psát, že jo?

Eliška353
14.04.2020 5 z 5

Opravdu zajímavé čtení. Jde vidět, že Patrik tyto jednoduché čtivé příběhy prostě umí. Ke konci mě dohnala až k slzám, klidně bych si přečetla za nějakou dobu znovu, opravdu doporučuji

AlbionFoxyFox
11.04.2020 5 z 5

Výborný nápad, bylo pro mě skvělé, že to, co bylo u jednoho sourozence jen náznakem, u druhého bylo vysvětleno. U některých situací jsem se smála nahlas, líbí se mi Hartlův jazyk i humor :)

lucie9998
10.04.2020 3 z 5

Popravdě se mi líbila kniha tak napůl. Přesněji, Jáchym ano, Veronika ne. Je tedy pravda, že hodně záleží na tom, z které strany to čtenář vezme. Ja začala Jachymem a Veronika mi docela lezla na nervy.

Anitram22
04.04.2020 5 z 5

Knižka mi byla doporučena kamarádkou, když jsem prožívala ne moc "veselé" období a musím říct, že mi pomohla. Každý máme svoje okamžiky štěstí a to i v těch smutnějších obdobích života.

Ksyu
03.04.2020 5 z 5

Mně se to líbilo moc jak je knížka psanám
Oba příběhy stály za to.
Bezvládná kniha na dovolenou.

Péťa087
31.03.2020 5 z 5

Skvělá oddechová knížka. Začala jsem Jáchymem,aniž bych věděla,že z druhé strany vše vypráví Veronika. Líbilo se mi,jak do sebe vše krásně zapadlo. Opravdu skvělý nápad ????

amanek
28.03.2020 5 z 5

Spletité osudy sourozenců Veroniky a Jáchyma. Nikdy nevíme, co nám život přinese a jaké překvapivě zvraty nás čekají. Příjemná, čtivá oddechová.