Okamžiky štěstí
Patrik Hartl
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Oddechová knížka, která byla vlastně lepší, než jsem čekala.
Doporučuji nejprve číst příběh Veroniky, protože si myslím že konec Jáchymova příběhu hezky vyznívá jako uzavření celé knihy.
Kniha mi byla zapůjčena, začla sem Veroinikou, a Jachym se mi už ani nechtěl číst, ale donutila sem se konec byla takový jako v americkém filmu. Četlo se to dobře, zkusím ještě Nejlepší víkend at si udělam o panu spisovateli lepší obrázek :-)
Začala jsem Veronikou - start velmi čtivý, ale po pár stránkách mi příběh začal připadat jak z červené knihovny a přestala jsem mít chuť číst dál.
První setkání s Patrikem Hartlem a milé překvapení, lehký, leč nepodbízivý styl, hluboká psychologická sonda do života dvou sourozenců a jen trochu kýčovitý konec. Budu si muset ještě něco přečíst.
Za mě zase za plný počet. Jak už jsem psala, styl vyprávění Patrika Hartla je opravdu originální a , i jak je z hodnocení vidět, někomu vyhovuje absolutně a někoho irituje, nic mezi tím. Já se řadím k těm čtenářům, kterým životní peripetie Veroniky a Jáchyma zpříjemnily několik večerů a já jim velmi fandila, aby ty svoje okamžiky štěstí chytili pevně za pačesy a neprotekly jim mezi prsty. Kniha se mi líbila ješte více jako Nejlepší víkend a čtení "dvou knih v jedné" mně přijde originální, stejně jako Hartlův styl. Vždyť čtení po kapitolách z pohledu několika postav se dnes objevuje v mnoha knihách, ale tohle je unikát :-). Moc příjemná oddechovka, já se skvěle bavila.
Příjemné oddychové čtení o mezilidských vztazích a cestě za štěstím. Potěší, neurazí, možná pohladí po duši, ale nic vážnějšího nelze očekávat. A to je možná záměr - obyčejný člověk, který prožívá naplno svůj život v současném poněkud zmateném světě... Zajímavé je řešení románu - příběh dvou sourozenců, každý z nich představuje jednu polovinu - a čtenář si může vybrat, který začne číst jako první.
Příjemné čtení, ale takové plytké a místy přitažené za vlasy. Fakt ideální k vodě na dovolenou, ale nepředpokládám, že by ve mně vzpomínka na knihu nějak hlouběji zakořenila...
Pan Hartl chtěl zvýšit zajímavost děje v knize rádoby šokujícími zápletkami, které na mě ovšem působily trošku jako klišé. Obzvláště má v oblibě těhotenství. Hmmmm čím bych to asi tak okořenil? Mám to, nechám ji otěhotnět! A v tomto duchu se to tak nějak odehrává celé :)
Spíše bych doporučila začít Veronikou a poté Jáchymem. Ikdyž je to jiný příběh tak část Jáchyma se neopakuje s tou Veroniky, hodnotím jako plus.
Další vtipná kniha od Hartla. Nemá cenu zmiňovat, že jsou některé situace prostě přetažené za vlasy, na to už jsem si zvykla a ani mi to nijak nevadí. Podstatné je, že mě kniha bavila. Začala jsem ze strany Veroniky a její příběh se mi libil ale přiznám se, že příběh jejího bratra už se mi číst ani moc nehchtěl. Možná kdyby byla kniha rozhozená na části, které se prolínají bylo by to lepší. Když dočtete jednu půlku už tak nějak víte jak bude plynout I druhá čast a moment překvapení už tam chybí.
Nejenom, že je to nej knižka na dovolenou, ale ona samá knížka je taková letní dovolená....je ztělesněním odpočinku, snění, optimismu, lásky a samého sexu... nu, ideální dovolená :-)
přečetla jsem už před dvěma lety. Až teď jsem zjistila, že jsem ji neohodnotila. Napravuji, ale dávám jenom 2*. Moc mne kniha nezaujala, dneska si vybavím jenom tak rámcově o co šlo, dokonce jsem si nebyla jistá jestli si pamatuji dobře jména sourozenců. Teď jsem se ujistila, že ano. Po dalších knihách pana Hartla však netoužím.
Přečetla jsem první část z pohledu Veroniky. Nebylo to špatné, ale čekala jsem více, žádný velký děj se na můj vkus neodehrával. Začala jsem číst i část z pohledu Jáchyma, ale příliš mě nebaví. Prozatím odkládám.
Hartl rád do knížky hrne někdy až moc událostí a děj žene dopředu asi tak jako když mluví v talkshow. Začala jsem částí Veroniky. A když jsem ji dočetla, cítila jsem se jako po porci kachny se zelím a šesti knedlíky. Přecpaně. Pokračovala jsem Jáchymem a měla jsem toho už dost. Ačkoli je originální doplnit pohled jedné postavy o pohled druhé, mít to vše pěkně po ruce a otáčet, je toho až moc. Bylo to pořád dokola a popravdě to v polovině druhé části přestává být zábavné. Kvanta děje, kvanta událostí, spousta i takových, který nebyly k ději nijak podstatné a u žádné dlouho nezůstalo. Měnily se po odstavcích, někdy po větách, asi jako když si sedne parta kamarádů u piva. Za sebe musím říct, že tímto s Hartlem končím.
Praha humor dospívání sourozenci vztahy společenské romány
2016 | Okamžiky štěstí |
2014 | Malý pražský erotikon |
2018 | Nejlepší víkend |
2021 | 15 roků lásky |
2023 | Gazely |
Okamžiky štěstí jsou pro mě příjemným překvapením. Jak vyprávění Veroniky, tak Jáchyma mě bavilo. Myslím, že je lepší začít číst Veronikou, alespoň mně to tak přišlo. Závěr byl sice jako z amerického filmu, ale mně to k těmto příběhům sedlo.