Komu zvoní hrana
Eiičiró Oda
Luffy konečně stanul tváří v tvář krutému pirátu Klahadorovi. Lítý boj o jedinou pěšinu, která z pobřeží vede do vesnice, vrcholí. Usopp a Zoro mezitím míří do lesa, aby zachránili Kayu a tři statečné chlapce.
Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: 2024 , CrewOriginální název:
For Whom the Bell Tolls, 1998
Pátý One Piece dokončuje dějovou linii s kapitánem Kurem, Kayou a Usoppem, která začala už ve třetím díle. Kuro je (zatím) nejlepší záporák série. Závěrečný souboj i menší odskok do minulosti jsou napínavé a zábavné. V poslední části knihy začíná nová dějová linie s kuchařem Sanjim v mořské restauraci, ale než se děj stačí rozjet kniha skončí a přichází cca 2 měsíce čekání na další díl.
Dnes zakoupeno. Dnes přečteno. Dnes hodnoceno.
Bitva s Kurem dobojována. Nový člen posádky naloděn. Vpřed za novým dobrodružstvím. A co teď... ?
Čekat. Není nad to, když se můžeme na něco těšit.
Příběh nabírá na tempu i na vtipnosti a posádka Slamáků se pomalu rozrůstá. Je to stále lepší a lepší. Jedinou výtku mám k tomu, že jsem na tuto knihu jsem čekal dva měsíce a budu muset čekat další dva na další.
2024 | Romance Dawn: Dobrodružství začíná |
2024 | Střet s Buggyho posádkou! |
2024 | O takový věci se nelže! |
2024 | Půlměsíc |
2024 | Komu zvoní hrana |
Ano... čtvrtý svazek skončil v tom nejvyhrocenějším okamžiku.
V pátém svazku se rozloučíme s padouchem (a velmi mizerným pirátem) Klahadorem, který prohraje v epickém souboji s Luffym. Docela jsem byla překvapená z Usoppa, který někde našel koule a v několika scénách zazářil. Usoppova posádka mi přirostla k srdíčku a jsem moc ráda, že převzali pomyslnou štafetu a terorizují svou vesnici.
Ke konci se opět vydáme na moře a zjišťujeme, že Luffy bude ještě muset sehnat jednoho člena posádky, bez kterého se v honbě za pokladem neobejdou - kuchaře. Noooo... i toto hledání se brzy vrtne a já nutně potřebuji další svazek, protože cítím, že nás čeká šílená epizoda, ve které Luffy opět bude perlit!