O takový věci se nelže! přehled

O takový věci se nelže!
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539860/bmid_one-piece-o-takovy-veci-se-nelze.jpg 5 41 41

One Piece série

Když se Luffy dozvěděl, že Nami je úžasná navigátorka a Buggy má mapu Velkého pásu, okamžitě se zapojil do boje a nakonec stanul proti nepřátelskému kapitánovi. Jenže Buggy také patří k těm, kdo okusili ďábelské ovoce, a navíc se údajně zná se Shanksem...

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew

Don't Get Fooled Again

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O takový věci se nelže!. Přihlašte se a napište ho.

Voliarty
07.10.2024 4 z 5

Po porážke Buggyho posádky prišiel na radu samotný kapitán. Musím povedať, že súboj s ním ma celkom bavil. Aj som ostal sem-tam prekvapený, lebo som si počas neho pár-krát myslel, že už ho zložili a on stále povstal na ďalšie kolo.

Nasleduje potom krátka epizódka na jednom ostrove a následne nám začína ďalší veľký príbeh so zloduchom, ktorý ma zaujal, takže som zvedavý, čo predvedie.

Rovnako tu máme nové postavy, konkrétne Usoppa, o ktorom neviem, čo si myslieť. Uvidíme, ako to s ním bude ďalej.

Čo sa týka starých postáv, tak veľmi ma baví dohadovanie medzi Luffym a Nami, ktorá má asi najvýraznejšiu mimiku z hlavnej trojice. Zorro moc toho nepredviedol, ale nevadí, potreboval si chalanisko odpočinúť.

Tretí diel pekne drží latku nasadenú predchádzajúcimi zväzkami.

cestina_s_linus
07.10.2024 3 z 5

(SPOILER) S dalším svazkem pokračuje i dobrodružství piráta Luffyho a jeho (velmi pomalu) se rozrůstající posádky. Ze začátku jsem byla kapku rozmrzelá, že jsme se stále nevyhrabali z té bitky s Buggym. Sice jsme tu dostali střípek z minulosti a komický moment, kdy dojde k poškození slamáku, ale celá tato pasáž byla ve výsledku nudná. Máme tu dva tvory, kteří do sebe nacpali kouzelné ovoce a je nemožné (pokud je nehodíte do vody) porazit/zabít.

Jakmile jsme se konečně v příběhu posunuli dále, tak jsme opět mohli poznat zajímavou osobu, kterou pirátství/touha po pokladech dostala do prekérní situace. Zde se neohřejeme dlouho a nakonec se dostaneme do malinkého městečka, kde svými “lživými příběhy otravuje Usopp. Zde konečně nabere příběh na obrátkách, protože se opět na scéně objeví záporák a něco mi říká, že příští svazek bude právě o střetu mezi ním a LUFFYHO posádkou.

Z tohoto svazku si odnáším ponaučení, že pokud si často z něčeho budeme dělat legraci a pronášet o tom nepravdy... tak když půjde do tuhého, nikdo mi neuvěří.

Za recenzní výtisk děkuji CREW.

faba
24.09.2024 5 z 5

I'm gonna be the king of the pirates. (Mám na tričku spolu s Luffym.)
Jedeme dál.
Buggy na scéně a je naládován kouzelným ovocem. A co je nejhorší?! Zničil Luffymu jeho nejcennější poklad, jeho slaměný klobouk. A to se nedělá!
Taky špatně skončí...
Příběh plný humorných hlášek, nových postav a děje, který odsýpá tak rychle, že je kniha najednou na konci...
...ještě, že je tu hned další díl.

Hodinářův trik, Zabít královnu a další knižní novinky (31. týden)

28.07.2024

Kniha O takový věci se nelže! v seznamech

dobrodružství pro dospívající mládež (young adult)

Eiičiró Oda
japonská, 1975
2024  94%Romance Dawn: Dobrodružství začíná
2024  89%Střet s Buggyho posádkou!
2024  91%O takový věci se nelže!
2024  88%Půlměsíc
2024  100%Komu zvoní hrana