Střet s Buggyho posádkou!
Eiičiró Oda
Budoucí král pirátů Luffy přibral k posádce lovce pirátů Zora a společně vyráží vstříc Velkému pásu. Cestou se ovšem připletou k roztržce mezi muži kapitána Buggyho a zlodějkou Nami, která okrádá jedině piráty. Ta Luffyho okamžitě zaujme, protože je zároveň i skvělou navigátorkou.
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2024 , CrewOriginální název:
Buggy the Clown
„Hej, velkorysý hospodský,
máš tady hosta.
Kampak se můžu posadit?
U dveří nemá člověk klid.“
Jak jinak přečteno na jeden zátah a už se těším na další díl.
Stanu se králem pirátů.
Napínavé, vtipné, akční, zábavné...
Zítra si půjdu pro třetí a čtvrtý díl. Jen nevím jestli si je nemám šetřit :-)
Ale střídám to. Pár dílů videa a potom kniha.
Teď ale zjišťuji, že mě kniha baví víc :-o
A pokračujeme v dobrodružství!
("Počkej, Zoro! Vždyť ti vyhřeznou střeva!" ... "Tak si je prostě strčím zpátky!")
Protože je sice fajn najít lodní navigátorku. Ale když je to zlodějka, která nechce mít s piráty nic společného? No, mohlo by se to ještě trochu zkompilovat. Teda, jenom na první pohled. Stačí jenom úsměv, jako velký, třeba i klidně gumově roztažený a hned jde všechno líp! :)
Ale nejdřív je čas se postarat o záporné záporáky, protože mají mapu Velkého pásu. Ale nesmíme zapomínat na naší šikovnou zlodějku, která má svůj vlastní plán. A nedělá jí problém vzít kramle, když se jí to hodí a podrazit kohokoliv, když to pomůže (především) jí, samozřejmě...
Takže jo, zábava pokračuje na plné obrátky bez jediného momentu, kdy má v plánu zastavit. Naprostá spokojenost tedy :)
Manga série Onepiece si mě pomalu získává omotávat okolo prstu. Když potřebuji mezi knihy s těžkým tématem oddechovku, vím, že s Onepiece nesáhnu vedle.
Luffy už má Zora, nejlepšího šermíře. Cestou do Pasu se připlete k potyčce kapitána Buggyho se zlodějkou Nami. Luffy by ji rád získal do týmu, protože je skvělá navigátorka.
Jenže se ženskými (s holkami) je někdy těžké pořízení. Nami nesnáší všechny piráty, proč by se měla spolčovat s Luffym. On snad přišel o rozum. :)
Opět se rozjede super dobrodružství. Luffy i kapitán Buggy snědli kdysi čarovné ovoce a oba mají nějakou specifickou sílu. A Luffy ji umí maximálně využít. Příběh je vtipný, přijde mi, že v kombinaci krásné Nami a neporazitelného Luffyho se máme na co těšit.
Jsem moc ráda, že jsem tuto sérii objevila. Přibývají nové postavy, krom Nami ještě třeba i pejsek Chouchou. Myslím, že pro mládež je ideální, ale i starší čtenáři si přijdou na své.
Znovu jsem se u knihy bavila. I když v tomto díle nebylo tolik vtipných hlášek, Luffy je stále velice vtipný. Zvlášť během střetu právě s Buggym. Opět musím pochválit za skvělý překlad a super ilustrace. Na tuto mangu jsem čekala dlouho a to se vyplatilo.
V této části se mi před x lety vryl OP do mozku a stala se z něj závislost. Navíc se tu objevuje poprvé asi moje nejoblíbenější postava Buggy.
Druhý díl jedné z nejprodávanějších a nejdelších mang. Kresba je opět skvělá - líbí se mi že všechny důležitější postavy jsou zapamatovatelné. Příběh je akční, napínavý a zábavný (několikrát jsem se nahlas zasmál), ale na rozdíl od prvního dílu je děj o dost pomalejší - takže celkově o hvězdu horší než úvodní Romance Dawn: Dobrodružství začíná.
(SPOILER)
Oproti prvnímu svazku se děj odehrává po celou dobu na jednom místě. Což svým způsobem bylo zajímavé zpomalení (oproti prvnímu svazku, kdy jsme profrčeli hned několika lokacemi). Luffy nás nenechá oddechovat moc dlouho, protože záhy sledujeme konverzaci mezi ním a zlodějkou Nami, která vyústí v zajímavou zápletku, jelikož do děje vstoupí Pirát Buggy a jeho posádka.
Musím uznat, že o vtipné momenty nebyla nouze. Po nějaké době mi začala vadit postava Nami, jelikož mlela jak kolovrátek to samé... ale ve výsledku byly všechny nové postavy zajímavé a chvílemi jsem se přistihla, že fandím “záporákům.
Nejvíce si mě získal pejsek, který hlídal obchod svého pána. Jeho příběh jsem asi prožívala nejvíce a v momentě, kdy bojoval, tak jsem všechny rány (co schytal) oplakala a doufala jsem, že to zvládne.
Celkově mi tento díl přišel zajímavým “klidem před bouří, která určitě přijde s dalším svazkem...
Celkově hodnotím: 4,5/5
Za recenzní výtisk děkuji Crew.
Výborná kresba, zábavný scénar. Monkey D. Luffy je úžasná postava, so svojím gumovým telom tromfuje aj viacerých "marvelovcov". Táto manga ma baví a rozmýšľam, či má aj nejaké negatíva. Myslím, že žiadne.
Anime dokoukané nemám, ale do mangy jdu po hlavě! Další díl One Piece je venku, a už jen podle obálky je jasné, že to bude stát za to! Kromě postav z prvního dílu se točit můžeme těšit na Buggyho a jeho posádku!
V příběhu navazujeme na první díl, kdy Luffy už je na cestě a pomalu nabírá lidi do své posádky. Kromě nich ale naráží i na nepřátele, a to je v tomto díle Klaun Buggy se svou posádkou. Taky se díky němu dozvídáme, že ďábelské ovoce působí různě...
Co se týká postav, více poznáváme staré charaktery, ale dozvídáme se i něco o nových, nehledě vedlejších. Z těch mě strašně bavila dějová linka pejska Chouchou. U něj taky Luffy ukázal svůj dobrý charakter a zase si mě víc získal!
U mangy se můžete těšit na zásadové charaktery, krásnou kresbu, postupné objevování nového světa, který má rozhodně co nabídnout... A samozřejmě skvělý humor!
Druhý díl mangy nás posunul zase o kus dál, a já se těším na další díl. Tenhle svět si zamilujete, jen mu musíte dát šanci a mít trochu trpělivosti. Když vás ale chytne, tak už nepustí
Po skvělém úvodu, ve kterém jsme se seznámili s pár piráty a hlavně mladým chlapcem Luffym, brzy přichází pokračování.
Střet s Buggyho posádkou je od začátku do konce plný akce a bitev. Hlavní hrdina - jak už je u něj zvykem - se náhodou ocitne uprostřed boje a narazí na skvělou navigátorku, kterou potřebuje ve své posádce.
Potkáváme nové postavy, více poznáváme ty staré, opět se u toho zasmějeme, ale najedeme i na vážnou notu. Za mě o trochu slabší díl než ten předchozí, ale stále dobrý.
Děkuji @crew_komiks za mangu. #spoluprace
K skupine sa pridáva nová postava Nami. I keď zo začiatku robí skôr problémy, tak sa v závere jedná o sympatickú postavu.
Zorro sa preukázal ako drsný macho, ktorému nevadí, že je ,,trocha zranený“. Pripomenul mi dialóg z Predátora:
-Krvácaš.
-Nemám čas krvácať.
K Luffymu nemám, čo dodať. Je rovnaký, ako som ho opísal v komentári k prvému dielu. Možno mierne prihlúply, ale má svoj kódex, ktorého sa drží. Jeho neurazíte, ale beda vám, keď ublížite niekomu, koho si obľúbil.
Prvá kniha mala pár antagonistov, ale trúfam si povedať, že až týmto dielom na scénu prichádza výraznejší zloduch. Je ním klaun Buggy so svojou cirkusovou posádkou. Buggy je fajn. Krutý, bezcitný, šialený klaun so zaujímavou schopnosťou. Čo viac od antagonistu chcieť?
Väčšina humoru stojí na výrazoch postáv a úprimne to stačí. Dobre som sa zasmial. Hlavne Nami to predvedie nejedno fajn ksichtenie sa.
One Piece je pohodová manga plná humoru, ktorá ale má aj vážnejšie momenty. Chudák Chouchou.
piráti manga zfilmováno – TV seriál
2024 | Romance Dawn: Dobrodružství začíná |
2024 | Střet s Buggyho posádkou! |
2024 | O takový věci se nelže! |
2024 | Půlměsíc |
2024 | Komu zvoní hrana |
Vážené pirátky, vážení piráti, nasaďte si slamáky, vyrážíme na širý oceán. Čeká nás totiž druhá část mangy One piece s podtitulem Střet s Buggyho posádkou!
Začátkem si dovoluji upozornit čtenáře trpící na mořskou nemoc, kinedryl dnes můžete nechat v lékárničce. Celou dobu se nedostaneme z pevniny, což není ovšem vůbec na škodu, hlavně když si uvědomíme, že v prvním dílu jsme jako čtenáři cestovali více než dost. Bude ovšem přítomnost na souši znamenat klid a odpočinek? Zdaleka ne.
Před Luffym je velký úkol, dobře jeden velký úkol a spoustu menších. V první řadě je třeba rozšířit posádku, protože kapitán není zrovna moc dobrý navigátor a mistr šermíř jakbysmet. Proto se pokusí najmout do party navigátorku Nami, která je navíc skvělá zlodějka. Už tušíte, kde bude háček? Tedy spíše háčky. Jen si vzpomeňte jaké to bylo se Zorem.
Zatímco Luffy verbuje zcela neúspěšně Nami, která piráty nemá ráda, město drancuje posádka kapitána Klauna Buggyho. Klaun Buggy je tak trošku jiný klaun a hlavně má něco málo společného s Luffym. Krom toho, že jsou oba kapitáni s vlastní posádkou, jeden ji má větší a ten druhý... na ní pořád pracuje, snědli oba ďábelské ovoce. Oba dva disponují jistou schopností flexibility těla. Víc už vám však neprozradím. Jaká epická a zábavná bitva vás v tomto díle čeká? Postačí vám představa toho, jak jeden pirát lechtá druhého na noze během divokého souboje.
Vedlejší dějová linka zabývající se občany města zobrazuje nutnost soudržnosti a ochoty bojovat za správnou věc. Ovšem je zde i velice smutný okamžik, který Střet s Buggyho posádkou provází.
Kresba je perfektní, ale to se dalo čekat. Každá z postav je něčím charakteristická, což je velice nápomocné, neb si je snadno zapamatujete (včetně vedlejších postav). Nechybí akce, humor, smutek a jedno dvě zakroucení očima (ne ve špatném slova smyslu). A že je příběh pomalejší? No tak... vždyť je to paráda. Akce si užijeme více než dost, jsme přece na samotném začátku...