Opuštěný dům
Mirka Skočílková
Anna chce začít znovu. O mnohé ze své minulosti by se s ostatními dělila jen nerada a s vlastní rodinou nemá zrovna dvakrát dobré vztahy. Díky svému koníčku, jímž je focení, narazí jednoho dne na starou, opuštěnou vilu, která jí učaruje. Když se o dům začne zajímat, zjišťuje, že ten je opředený záhadnými historkami – a že má neméně záhadného, ale také velmi charismatického majitele, kterému Anna učaruje. Aniž by to tušila, svou přítomností mu velmi pomáhá v boji s jeho těžkými psychickými problémy…... celý text
Angeli so v nebesih...
Krásný, smutný příběh.
Příběh je jak horská dráha - radosti i smutky, hromady emocí...
Přesto, že jsem si byla jistá, že vím, jak dopadne (ano, splnilo se očekávané), to, co se stalo ve druhé půlce knihy, jsem nečekala a dostalo mě to.
Autorka mě sice trošinku naštvala svou větičkou o Aspergerech, ale svým způsobem psaní mě okouzlila a tak si to nebudu brát osobně a zaslouženě dávám pět hvězdiček.
Těším se na další knihy mé nové oblíbené spisovatelky.
Bavilo mě to. Příběh na mě působil jako ze života. Anička je postava, která čtenáři přiroste k srdci. také ostatní postavy byly hezky vykreslené. Aniččin osud mi byl blízký, a proto pro mě byla kniha silným zážitkem. Také téma Downova syndromu je v mém životě hluboce zakořeněno a těšilo mě o něm číst. ,,Downíci" zde byli moc hezky a realisticky popsáni a jsem ráda, že se díky knize dostane toto téma zase o trošku více do povědomí lidí.
Jediné, co bych knize vytkla je jakási jednoduchost stylu, jakým je napsána. Neřekla bych, že kniha jako celek je povrchní, to v žádném případě. Přesto způsob, jakým je psaná občas jen tak sklouzne po povrchu. Jednu hvězdičku tedy ubírám hlavně proto, že si myslím, že mě kniha mohla zasáhnout ještě o krapítek víc.
Anička... milovala jsem tuhle postavu od začátku až do konce... Tak neuvěřitelně hodná, empatická, srdcová... Proč takoví nejsou všichni lidé kolem nás? Její život byl tak krutý, že jsem u knihy potlačovala slzy... konec jsem sice odhadla už z tak v polovině, ale přesto byl nádherný... Andělé jsou v nebesích...
S knihou jsem se trápila dlouho,
navzdory vysokému hodnocení a nadšeným komentářům.
Mně přišla nudná a nezáživná.
Mam pocit, že potenciál a hloubka těžkých témat byly utopeny ve zbytečném balastu a neustálém opakování už řečeného.
Knihu vracím do knihovny a jsem ráda, že jsem si ji nekoupila.
Obálka je krásná, to ano, ale já potřebuji od knihy více.
Krásná kniha s temnou a smutnou linkou, ale hlavně s pozitivním koncem. V příběhu je mnoho nelehkých témat, které život přináší - deprese, smrt, rozchody… ale i láska, naděje, přátelství …. Nádherný příběh!
Několikátá kniha od autorky a stále jejím knížkám nemůžu přijít na chuť. Příběh byl roztahaný, přišlo mi, že mi stále něco uniká, jako kdybych četla druhý díl, nějaké pokračování něčeho, o čem nevím. Ale zase plusem je, že mi perfektně popsala, jak to chodí v realitní kanceláři.
Mě se musím říct knih líbila dost, četla se dobře...je tedy pravda ,že linka s Oliverem byla docela nudná ,ale dobře ...za mě povedený počin . Přestup si ráda něco dalšího od autorky .
,, Angeli so v nebesih. ''
Pořád se srovnávám se stylem psaní autorky. Dost mi vadí skoky v ději, taky mám pocit, že vyprávěné linky nejsou dotažené. Něco se rozjede, následuje skok v ději, potom vzpomínka na věci předchozí a následně jsme zase jinde.
Konec mě nepřekvapil.
Co mi taky vadilo byly fakt, ale jako fakt dlouhé kapitoly - bylo jich na celou knihu jen sedm.
Asi jsem od knihy čekala něco... víc. Občas mi vadily skoky v ději. A celá část s Oliverem byla divná. Ani ten konec neměl ten správný efekt, protože to bylo strašně předvídatelné.
S paní autorkou a jejími vypravěčskými schopnostmi je to první shledání a určitě ne poslední.
Krásná kniha s temnou a smutnou linkou, ale taky povzbudivým a pozitivním koncem.
V příběhu je mnoho nelehkých témat, které život přináší a nad kterými je nutné se pozastavit.
Za mne určitě doporučuji.
Smrt si nevybírá. Zasahuje nás nečekaně a bere nám lidi, které
milujeme. Na smrt blízkého se nedá připravit, nedá se na ni zvyknout,
ztráta lidí bolí a vstřebat ji je těžké.
Dnes jsem slyšela mnoho přání a chytrých slov, ale já to své mám v srdci už dlouho.
Žádné dítě na zemi nesmí být nešťastné. Každé má právo na lásku.
Už vím, proč mi život vzal jedinou holčičku, kterou jsem měla.
Udělal to proto, aby mi jich dal plný dům, Dům Slunce.
Zvednu oči k desce s Oliverovou podobiznou.
Angeli so v nebesih.
Tuhle knihu mi půjčily kamarádka se slovy: ,,Příprav si hromadu kapesníků. Tak jsem začala číst. Je to silný příběh o lidských chybách, neštěstí, nemoci, lásce i pochopení. Sice jsem tolik kapesníků nepotřebovala, ale líbilo se mi to a doporučuji.
(3. 2. 24 - 2 836 - 7)
Tohle byl velice silný příběh,ač to tak z počátku nevypadalo. Ale já moc ráda čtu "zdánlivě obyčejné" příběhy obyčejných lidí, jejichž síla se ukáže v samotném závěru.
Lidé prostě nežijí jen šťastné životy a mnohdy je pro ně těžké se poprat s tím , co jim bylo naloženo.
Ale jak je v závěru napsáno....ne vždy je to konec, ale i začátek. Začátek nové cesty...
První polovina knihy se neskutečně vlekla, uvažovala jsem i o nedotčení knihy. Ale vydržela jsem a druhou polovinu přečetla za odpoledne. Ačkoliv se kniha dotýká hlubokých témat, hloubku neměla. Celé to plulo po povrchu, charakteristika postav, příběh, zápletky, tajemství. Příběh ale nebyl špatný. Závěr knihy byl dojemný a hezký. Jako z nějaké pohádky.
Nebavilo. Vracím do knihovny. Pobavilo mě tohle vyšinutí z větné vazby: "Zdá se, že dům je už dlouho opuštěný a nikdo se o něj nestará. Vytáhnu foťák a udělám několik snímků. Je tak starý a zpustlý, až je nádherný." Ten foťák?
Podle popisu knihy jsem čekala více tajemna kolem vily a rozlušťování záhad. Místo toho se mi dostalo - popisování dění práce v kanceláři s prodejem realit a vztahů na pracovišti. Vila a její "záhadná" minulost je v knize odsunuta na druhou kolej. Jakýsik "vztah, nevztah" s rádoby charismatickým majitelem mi příjde vcelku ujetý. Kniha ale byla čtivá a líbilo se mi, že hrdinka objeví díky vile nový smysl svého života a nejen to, přispěje tím i k dobré věci.
fotografování láska pro ženy duševní poruchy, duševní nemoci nový začátek staré domy české rományAutorovy další knížky
2019 | Violka: Román o hledání domova |
2021 | Opuštěný dům |
2020 | Kdo věří na zázraky |
2023 | Vesničanka |
2024 | Červená nit osudu |
Tak tahle autorka se zařadila mezi mé oblíbené. Třetí kniha a opět se mi líbila. Je v ní všechno… radost, smutek, bolest, láska ….taková pohádka pro dospělé s dobrým koncem.