Osm
Radka Třeštíková
Nový román Radky Třeštíkové, nejčtenější české autorky součastnosti! Příběh o několika láskách s jednou detektivní zápletkou. Začíná nečekaně skoro koncem a končí začátkem. Hlavní hrdinka Míša je následkem střelného poranění v bezvědomí. Kdo jí chtěl ublížit a proč, když ji všichni měli rádi? A co se stane, až se Míša probudí a ze svého života si bude pamatovat jenom něco?... celý text
![danielavachova danielavachova](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/283374/m_danielavachova-vhx.jpg?v=1572899507)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Pro mě nejlepší kniha od Radky Třeštíkové,super čtení.Celá kniha je plná zápletek,s trochou jako by krimi ,přečetla jsem jedním dechem a zase otevřený konec.
![VeRonnie26 VeRonnie26](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/190343/m_veronnie26-QpX.png?v=1564435707)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha se mi četla dobře a bavila mě. Sice ne tolik jako veselí a bábovky, ale závěr mě trošku zklamal.
Trošku mi i vadilo když byla nepřeložená věta např. ve francouzštině, že nikde nebyl překlad.
![klarinka9974 klarinka9974](https://www.databazeknih.cz/img/users/79_/79251/m_klarinka9974-KOr.jpg?v=1658383973)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mě se to líbilo, dobře se to četlo, bylo to oddechové a vůbec jsem se u toho nenudila. Bavilo mě střídání postav, zápletka, láska všude okolo a Míša samotná i když sama asi nevěděla co vlastně chce. Spíš mě zklamal ten konec, těšíte se na to až dostanete vysvětlení a závěrem se stane něco šťastného nebo smutného a ono se defakto nestane nic.... Ale tak nějak si začínám zvykat, že autorčiny knihy mají ty konce prostě useknuté.
![Annyel Annyel](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha se četla velmi dobře. Zajímavá zápletka, rozplétající se charaktery postav, závěr výborný.
![otesánek otesánek](https://www.databazeknih.cz/img/users/68_/68065/m_otesanek-MIH.jpg?v=1591559738)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
No asi jsem čekala víc. Ani to pro mě nebylo jednohubkou a kus knihy jsem se i stihla nudit. Přeskakování od jedné osoby k jiné bylo pro mě těžko stravitelné. vlastně mi nejvíc bavilo posledních asi 80 stran..... konec, nekonec se mi teda vůbec nelíbil. Četla jsem od autorky lepší knihy
![novina novina](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/173594/m_novina-zIj.jpg?v=1668534216)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Příběh se mi líbil, četlo se to samo. Konec mi přišel trošku přitažený za vlasy, ale díky zápletkám a postavám dávám plný počet.
![janka3232 janka3232](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Trochu slabá zápletka. Moc nechápu, proč autorka stále popisuje osudy nemožných ženských, které se nechávají vláčet osudem, a pak kňučí.
![Kopretina Kopretina](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/123374/m_kopretina-d4G.jpg?v=1678952539)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moje první setkání s autorkou, hned od začátku jsem si říkala, hm takové syrové, jako Soukupová. Jelikož jsem nemocná, knihu jsem přelouskala jedna dva. Četla se hezky, podezření jsem měla velmi blízké, a že nikdo není sympatický? To už si v moderních knížkách zvykám. Ještěže já :D a moji známí (aspoň někteří) normální jsme ;).
![Liss93 Liss93](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/170341/m_liss93-ELr.jpg?v=1570374837)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Vyšla jsem ze své komfortní zóny a rozhodla se, že zkusím přečíst něco od autor(a)ky, kterou bych normálně nečetla. Osm slibuje detektivních zápletku, která je jen okrajová a kdy by tam nebyla, tak se asi ani nic nestane. A ještě jsem nezažila knihu, ve které by mi všechny postavy byly tak strašně nesympatické. Nikdo se nechoval logicky, postavy měnily charakter i několikrát za knihu. Sice se to četlo rychle, ale to je tak jediné plus.
pro ženy partnerské vztahy rodina rodinné vztahy domácí násilí české detektivky a krimiAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
2023 | ![]() |
Právě jsem knihu dočetla a vlastně ani nevím, jestli se mi líbila. Chvílemi (hlavně na začátku) jsem byla opravdu nadšená, ale postupem času moje nadšení opadalo. Asi jsem knihu nečetla v nejvhodnějším rozpoložení...