Osm
Radka Třeštíková
Tak trochu jiný detektivní román od autorky bestselleru Bábovky. Jednu březnovou sobotu je nalezena postřelená mladá dívka. Michaela zůstává v bezvědomí a policie je při vyšetřování bezradná. Kdo čin spáchal a proč? Snoubenec, nejlepší kamarádka, někdo z rodiny, kde hlídala děti? Vysvětlení nepřichází ani po probuzení z kómatu. Michaela si totiž osudný den nepamatuje. A co víc, nepamatuje si ani poslední rok svého života. Rok, který začal tak nevinně, všem zamíchal životy a skončil pokusem o vraždu.... celý text
Knížka se četla dobře, i když většina postav mně přišla mírně řečeno "ujetá". Ale je to literární fikce, takže budiž. Co mi však vadilo je to, že jak a proč se vše stalo si musí čtenář poskládat z různých náznaků a jakoby mimochodem pronesených poznámek. Uvítala bych jednu kapitolu navíc, kde by byl zločin uceleně popsán i s konkrétními dialogy zúčastněných postav v daný moment.
Třetí knížka od Radky a bohužel - zatím nejhorší.. Do půlky mě to i celkem bavilo, ale pak to šlo rychle z kopce dolů.. Těšila jsem se na slibovanou detektivku, ale tu jsem v této knížce nenašla.. Spousta zbytečných informací, prostě "vata"... Téma knížky bylo fajn, ale zasloužilo by si lepší, napínavější a čtivější propracování.. Za mne je to zklamání, další knížky od této autorky už nejspíš číst nebudu..
Od autorky jsem četla i další díla, tohle mě celkem zklamalo. Těším se na Veselí. Zatím nejlépe bodoval titul To prší moře. Osm se snaží být něčím, čím být vůbec nemusí.
Nejdřív to vypadalo, že knihu ani nedočtu. Dala jsem jí ale šanci a nebylo to zase tak špatné (určitě lepší než Bábovky). Jen ten konec byl trochu psycho. Jako oddechovka dobré, ale podruhé bych ji už nečetla.
Velmi oceňuju snahu autorky psát knihy "jinak". Bábovky byly specifické a Osmička je taky. Nicméně - opravdu si nemyslím, že by měla být kniha označována za detektivku. 75% obsahu nemá s tímto žánrem nic společného. Osmicka je velmi čtivá, ale dějová linka v půlce knihy téměř vymizela. Každopádně jako oddechová kniha posloužila parádně. PS.: Taky někdo z Vás viděl v Medě a Brunovi děti od Radky Třeštíkové Elu a Jonatana? :-) Za mě 4*.
Tato kniha se katapultovala během prvních pár stránek mezi moje oblíbené knížky....moc mě bavila a cítila jsem nutkavou potřebu číst dál a dál a zároveň oddalovat dočtení, protože jsem se na ní každý den těšila až se dozvím, co bude dál a jak to bylo....knížka má neskutečně dobře vymyšlený příběh :-)! Od Radky jsem četla už Bábovky a Veselí...líbilo se mi oboje moc, ale toto bylo zatím úplně nejlepší....a už se těším na další autorčinu knížku :)!!!
Včera jsem dočetla a s hodnocením jsem se rozhodla počkat, až ze mě spadnou počáteční emoce, ale lepší už to asi nebude, takže do toho! Nadchnul mě styl psaní, bylo to živé a poutavé a příběh originální. Tohle nadšení mi vydrželo skoro do poloviny, pak nevím co se stalo, ale jako bych začala číst jinou knížku. Dej se začal protahovat a všechno to najednou bylo takové nucené, na sílu. Stala se z toho česká telenovela s neskutečně nesympatickýma postavama. I ty děti byly na přesdržku!
Od knihy i od tak vychvalované autorky jsem čekala něco jiného - více té detektivky a méně vztahových propletenců. Líbil se mi vlastně až závěr knihy, po probuzení Míši. Styl autorky mi také úplně neseděl a upřímně se mi do žádné její další knížky nechce.
Mé první seznámení s autorkou a musím říct, že jsem naprosto spokojená. Líbil se mi smysl pro humor autorky i v ne příliš veselém příběhu. Psychologie postav byla vzhledem k jejich životním zkušenostem realistická a každá postava byla něčím zajímavá. Já jsem se bavila, nemám co vytknout.
Pro mě byla kniha velmi milé překvapení a jedna z těch, co se špatně odkládá. Radka Třeštíková ukázala, že psát umí. Postavy i dialogy byly uvěřitelné, příběh zajímavý. Hodně povedené mi přišly dětské konverzace. Detektivní příběh je spíš v pozadí a popisují se osudy postav před onou událostí , což mi vyhovovalo, protože klasické detektivky nejsou úplně můj šálek kávy.
Nedočetla jsem. Ze začátku jsem si myslela, že to bude skvělá knížka, ale jak jsem otáčela stránky, tak tím víc mi vadilo...no vlastně všechno. Takže se nebudu ani dál rozepisovat. Kniha mě odradila od čtení jakýchkoliv dalších titulů autorky.
Začala jsem knihu číst aniž bych tušila o čem kniha je. Ale opravdu mě překvapila a přečetla jsem ji za dva dny. Napínavá, má spád... Akorát zezačátku jsem se zamotávala do postav, tak jsem se musela občas vracet.
všude velkolepé recenze - na další z okamžitě zapomenutelných knih (snad ještě dřív, než dočteno) současné české autorky, připomínající spíš než kvalitní příběh nepříliš povedené školní slohové cvičení;
Zajímavě vystavěný děj, který je přehledný, nikam zbytečně neodbočuje a nezatěžuje čtenáře zbytečným množstvím vedlejších postav. Dobře promyšlená zápletka i závěr. Doporučuji.
Radka Třeštíková opět nezklamala. Líbilo se mi, že v každé kapitole nějakým způsobem představila postavu další hrdinky , o které se v následujícím vyprávění rozvine v samostatný příběh. Pěkné čtení.
Přečteno téměř jedním dechem. Jen konec mi maličko přišel, jako by se do něho autorka snažila narvat na poslední chvíli co nejvíce děje. Moje první od RT.
pro ženy partnerské vztahy rodina rodinné vztahy domácí násilí české detektivky a krimiAutorovy další knížky
2016 | Bábovky |
2017 | Osm |