Osm
Radka Třeštíková
Tak trochu jiný detektivní román od autorky bestselleru Bábovky. Jednu březnovou sobotu je nalezena postřelená mladá dívka. Michaela zůstává v bezvědomí a policie je při vyšetřování bezradná. Kdo čin spáchal a proč? Snoubenec, nejlepší kamarádka, někdo z rodiny, kde hlídala děti? Vysvětlení nepřichází ani po probuzení z kómatu. Michaela si totiž osudný den nepamatuje. A co víc, nepamatuje si ani poslední rok svého života. Rok, který začal tak nevinně, všem zamíchal životy a skončil pokusem o vraždu.... celý text
Kniha se mi velmi líbila. Moc se mi líbí autorky styl. Četla se rychle a sama až mi bylo líto, že už je přečtená. Jen mi vadilo, že to nebylo dovyšetřený. Sice bylo jasný jak to bylo, ale že to nedokončila policie atd.
Knížka Osm je mé první setkání s literární tvorbou Radky Třeštíkové. Radku sleduji na FB, její humor je mi blízký a i styl psaní je mi hodně sympatický, přesto mě knížka velmi mile překvapila jak svou čtivostí, tak i příběhem. A dovolím si nesouhlasit s uživatelkou @JankaV80, podle mne je "pachatel" jen jeden a celkem jasně identifikovatelný, i když ne úplně okázale :)
Velice příjemné počtení, kniha mne překvapila! Spoustu lásky, napětí, radosti i šílenství! Maličko mě zamrzel otevřený konec, ale přesto bych ji každému doporučila :-)
Zvláštním specifikem této autorky, jsou, zdá se, otevřené konce.
A z toho jsem v rozpacích já.
Při čtení této knihy jsem se podivovala hlavně nad tím, jak se v příběhu může objevit x lidí, kteří jsou každý z nich, jedním či druhým směrem slušně řečeno hnutí.
Nebylo to tak strašné čtení, ale Bábovky se mi rozhodně líbily více, i když se to asi úplně nedá srovnávat. Každá kniha je úplně jiná.
Toto byla druhá kniha (první knihou byly Bábovky), kterou jsem od autorky četla a rozhodně se mi líbila. Líbil se mi styl psaní i příběh samotný, který má tak trochu otevřený konec - myslím si, že v knize je celkem jasně naznačeno, že pachatelem mohly být jen 2 postavy. To, že příběh není uzavřený hodnotím kladně, vždyť přece ani v reálném živote se nedaří vždy všechno vyřešit.
Nesouhlasím ani s názorem, který se tu celkem dost často objevuje, že plno postav je negativních. Alice ani Míša se mi negativní nejeví (ano, Alice je urputná v tom, jak neustále shání chlapa, ale není negativní). Ani Max se mi negativní nezdá - je to prostě chlap (doktor), který v práci léčí a doma by chtěl mít hlavně pohodu.
Kniha je rozhodně sondou do srdcí hlavních postav. Čtenář prožije v příběhu několik různých typů a velikostí lásky jedné postavy k druhé.
Knihu rozhodně doporučuji, bude se líbit.
Kniha se pěkně četla, líbil se mi ten typický styl psaní. Hezký příběh, jen mě trochu mrzel ten otevřený konec a nedořešený případ. Z toho důvodu hvězdička dolů.
Moc pěkně se to četlo, člověk se nemohl odtrhnout. Velkým zklamáním však pro mě bylo, že pachatel byl odhalen "jen tak mezi řečí". Nenadchly mě ani dílčí závěry jednotlivých příběhů a otevřený konec.
Lehký, čtivý styl psaní a psychologie ve vztahovém koktejlu ze současnosti. Příběh mi nepřišel až tak špatně vystavěný ani otevřený konec by mi nevadil. Nad detektivní vsuvkou bych taktéž přimhouřila oči. Kdyby kniha měla polovinu stran. Kdyby postavy nebyly povahově tak zvláštně negativní, nesympatické až nereálné a nevěra nebyla jakoby nutnou součástí života. Přijde mi, že jednotlivosti nejsou úplně špatné, ale celek vůbec neladí. Nic, co by ve mně pozitivně utkvělo. Snad nejvíc mě drásal motiv "poručík Šereda".
Od autorky jsem již četla Bábovky, proto mě počet hlavních postav a ''zamotanost'' jejich příběhů moc nepřekvapila a kniha se hned od začátku četla sama. Samotný příběh je skvělý. Ukazuje nám jak odlišní všichni jsme a jak se naše životy mohou jednou událostí, myšlenkou či rozhodnutím úplně změnit. Kniha je také plná lásky (všeho druhu), nenávistí (všeho druhu), zvraty a napětím.
Určitě doporučuji přečíst.
Od Třeštíkové je to má první kniha a nevěděla jsem, co od ní čekat. Má červený obal... tak možná hodně lásky ? Ale ano. V této knize je opravdu hodně lásky, ovšem ne jen té slaďoučké a nevinné. Lidé totiž nejsou slaďoučcí a nevinní, že ? Život je někdy trochu jako detektivka, život je někdy trochu jako tenhle příběh. Život někdy začíná tak trochu od konce, zamotá se, rozmotá... Život je někdy melancholický a beznadějný...nebo jen zdánlivě ? Máte plnou hlavu myšlenek, které vám visí nad hlavou jako bublina v komiksu ? Jenže je nikomu neříkáte. Nemůžete. Protože se to ,,nehodí" říkat, co si myslíte a co chcete. Je to dobou nebo vámi ? Máte život takový, se kterým jste se pouze spokojili, nebo jste opravdu šťastní ? Nejste si jistí ? Tak proč ještě nečtete Osm ?
Přečteno bleskem. Moje první kniha od autorky a určitě si ještě něco přečtu. Taková koncentrace nesympaticky jednajících postav v jednom příběhu se hned tak nenajde - a to je právě zajímavé. Nic černobílého.
Ale jo, šlo to. Nemůžu říct, že se kniha nečetla dobře, i postavy nebyly špatné, příběh zajímavý,ale na mě moc překombinovaný, a určitě nezapomenu na Brunova brouka...
Příjemná oddechovka, ikdyž po roce od přečtení vlastně už moc nevím, o čem byla. Vzpomněla jsem si po přečtení komentářů... Ale na dovolenou dobrý...
Měla jsem trochu zmatené pocity, začala jsem na začátku, byl prostředek, konec a pak znovu začátek...ovšem nic to nemění na tom, že celkovou knihu hodnotím pozitivně. Detektivní zápletka tam je, o tom žádná, napětí u knihy bylo, postavy mi nepřipadaly protivné hned od začátku, ale tak od poloviny. Na Bábovky to stejně nemá, ty hodnotím jako TOP, ovšem zase lepší než To prší moře.
Žádná velká literatura, ale i takový typ knih ("oddechovka na pláž") má pro mě význam. Věřím,že autorčin styl psaní nemusí sednou každému, ale pro mě po Bábovkách opět milé čtení a po některých nelichotivých komentářích i příjemné překvapení.
Moje první Třeštíková. Knížku jsem přelouskala rychlostí blesku, protože jsem prostě musela vědět jak to celé skončí a nemohla jsem se dočkat až se všechno rozplete a zamotá a znovu rozplete... A to všechno i přes to, že jsem si přibližně ve třech čtvrtinách knížky uvědomila že nesnáším veškeré postavy v knížce. Ale bylo to příjemné čtení a příběh stál za to!
P.S. Taky Vás tak moc rozčilovaly ty dlouhé věty, nebo jste si jich nevšimli?
První kniha od Radky Třeštíkové. Moc se mi líbila. Kniha o přátelství, o lásce, o nevěře, o žárlivosti, prostě o životě. Její hrdinové žijí život plný zvratů, překvapení, změn a paradoxů. Jako na houpačce, jednou jsi dole, jednou jsi nahoře. Skoro by se dalo říct, že kdo chvíli stál, už stojí opodál. Kniha je věrným obrazem dnešního uspěchaného způsobu života a nechybí dokonce detektivní zápletka. Připomnělo mi to stylem psaní současného českého autora Patrika Hartla. Příběh neztratil nic na poutavosti, i když autorka začala svůj příběh vyprávět tím, co se stalo téměř na jeho konci a teprve potom postupně od začátku. Příběh, který neztrácí na svižnosti až do samotného závěru.
Výborná kniha. Dle mého názoru mnohem poutavější než Bábovky. Zajímavý příběh, perfektní způsob jeho vyprávění. Ano, místy překombinované a neodrážející realitu, ale i to čtenáře tak nějak baví.
Ač byla kniha čtivá, příběh mě nijak neohromil. Připadalo mi to překombinované a na zaťukání si na čelo.
pro ženy partnerské vztahy rodina rodinné vztahy domácí násilí české detektivky a krimiAutorovy další knížky
2016 | Bábovky |
2017 | Osm |
2018 | Veselí |
2020 | Foukneš do pěny |
2023 | Kde jsi, když nejsi |
Knihy Radky Třeštíkové jsou velmi čtivé. Kniha měla spád, jen mě mrzel ten otevřený konec. Ale po přečtení více knih od R. Třeštíkové vidím, že tak končí většina.