Osm

Osm
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470633/bmid_osm-kKw-470633.jpeg 4 3196 3196

Tak trochu jiný detektivní román od autorky bestselleru Bábovky. Jednu březnovou sobotu je nalezena postřelená mladá dívka. Michaela zůstává v bezvědomí a policie je při vyšetřování bezradná. Kdo čin spáchal a proč? Snoubenec, nejlepší kamarádka, někdo z rodiny, kde hlídala děti? Vysvětlení nepřichází ani po probuzení z kómatu. Michaela si totiž osudný den nepamatuje. A co víc, nepamatuje si ani poslední rok svého života. Rok, který začal tak nevinně, všem zamíchal životy a skončil pokusem o vraždu.... celý text

i.stefany
02.09.2018 4 z 5

Z počátku mne kniha spíše iritovala než bavila, částečně mi vadil styl, jakým je napsaná a dokonce i myšlenkové pochody, hlavně dětí. Zhruba ve třetině už jsem to chtěla vzdát a jen zběžně prolistovat do konce a najednou jsem zjistila, že je kniha celá přečtená. :-) Nakonec mě to přece jen strhlo, vztahový propletenec byl krásně zamotaný a smekám před autorkou, že se do toho nezamotala sama.

Anna27
02.09.2018 3 z 5

Přečteno jedním dechem. Opravdu výborná knížka a řadím ji na první místo, pak Bábovky a pak teprve Dobře mi tak.

TessaJean
02.09.2018 4 z 5

Místy se mi tato kniha zdála poněkud ujetá... příběh je určitě čtivý a čím víc jsem obracela stránky, tím víc mě bavila. Musím ale říct, že některé pasáže pro mě byly hrozně nudné, nezajímavé a zbytečné, až se mi kolikrát zdálo, že autorka už fakt nevěděla co psát, tak vymýšlela samé blbosti. Taky mi občas lezlo na nervy opakování děje..Hlavní hrdinka mi byla ze všech nejvíc nesympatická a už po pár stránkách jsem byla alergická na jméno Míša. Od autorky jsem už četla knihu Bábovky a z ní jsem byla nadšená. Tohle bylo o něco slabší, ale i tak mě to bavilo.

lagina
01.09.2018

Hvězdička dolů za trochu nedotažený konec, jinak skvělé. Bavila jsem se od začátku do konce a nenechalo mě to klidnou. Málem jsem se rozpustila ve vaně, nemohla jsem se odtrhnout, fakt dlouho mě žádná kniha takto nevcucla :-) Doporučuji jako odpočinkovku

machina
01.09.2018 4 z 5

Obdivuju tak brilantně zamotaný příběh, což autorka předvedla už u Bábovek, s tím rozdílem, že Osm mi přišlo propracovanější až do úplného konce knihy. Styl psaní autorky je prostě skvělý - svižný a vtipný. Detektivka je to jen lehce na začátku a na konci; spíš si čtenář/ka užije mezilidské vztahy, které jsou zde hlavně o lásce, žárlivosti a nevěře. Tenhle koktejl postavy pravidělně užívají, dokud z toho všechny nezmagoří. :D Nejsympatičtější postavou mi byla Šereda:-) a ve výsledku (překvapivě) i Alice.

pakoshka
31.08.2018 4 z 5

Jako detektivku bych Osm nenazývala ani omylem. Je to jednoduché čtení, řekla bych oddechové, ale ono vlastně moc ne – pořád mě některá z postav rozčilovala a tak jsem si moc neodfrkla.
Jazyk RT mi sedí, podle mě vyjadřuje přesně ten zmatek v hlavě, kterej občas mám i já sama. Akorát někdy, někdy by mohla trochu zvolnit, občas větu rozseknout a tím trochu ubrat postavám to nepříjemné napětí.

Ačkoliv jsem se na konci už těšila, až knihu dočtu a protivy už nikdy neuvidím, nějak mi zůstala v hlavě a zatím dávám 4 hvězdy, možná to s odstupem času změním. Uvidím, jestli ve mně zůstane nějaký zážitek.

LucušN.
30.08.2018 3 z 5

Za mne dvě a půl hvězdy, i tak to je na tuto knihu dost. Autorka by se spíš měla zaměřit na kvalitu místo kvantity.

kattyska
30.08.2018 5 z 5

Kniha Osm se mi líbila více než Bábovky, zajímavě pojatá a jednou si ji určitě přečtu znovu.

Alex.rrr
27.08.2018 4 z 5

Jako detektivku bych knihu rozhodně nenazvala, ale jako čtivý román určitě. Zajímavým způsobem je zde ukázán pohled na život několika rodin i jednotlivců. Kladně hodnotím humor autorky, která vtipně dovedla situace dokreslit o (ruku na srdce) reálné myšlenkové pochody, které pobavily. Je zde hezky ukázáno co udělá jedno špatné rozhodnutí a co vše to může ovlivnit. Trochu mě rozladilo zakončení, kdy jsem moc nevěděla co si z něj vybrat, ale to je celkem malý detail. Na letní čtení ideální a rozhodně stokrát lepší než Bábovky.

Zuzulin
25.08.2018 3 z 5

Osm ... upřímně nevím, co na tuto knihu napsat. Začátek knihy mě zaujal, prostředek knihy se mi táhl a konec vzal trochu jiný vtipný směr. Konec se mi vážně líbil a pořád jsem se něčemu musela smát. ALE, co mě zklamalo, že kniha skončí z ničeho nic a nevíte, jak příběh nakonec dopadne. Je to velká škoda

lee5747
24.08.2018 3 z 5

Za mě je super ta propletenost, která mě moc baví, ale oproti Bábovkám mě to nadchlo trochu méně. Postavy mi nepřirostli tak k srdci a jako detektivka mi knížka už vůbec nepřišla.

greetchen
24.08.2018 4 z 5

Knihu jsem si pořídila hned jak vyšla, a ač se mi autorčiny předchozí tituly celkem líbily, nemohla jsem se k ní nějak propracovat. Po útlých Bábovkách jsem se obávala tloušťky, mně osobně se nelíbí ani přebal knihy. Nakonec ale toto léto došlo i na ni a musím uznat, že můj odpor byl zbytečný. Kniha se četla velmi příjemně, jazyk Radky Třeštíkové je specifický, někomu může připadat nepříjemný, ale mně vyhovuje. Jakoby hnal příběh s urputností a naléhavostí rychleji dopředu. Jakmile jsem začala číst, už jsem nechtěla knihu odkládat. Příběh je hezky vykreslený, příjemně graduje, jen závěr působí, že autorce došel dech a honem honem spíchla nějaký závěr. Ne že by byl odbytý a špatný, ale spíše ho najednou bez servítek před čtenáře plácne a hotovo.

Hospodyňka
24.08.2018 3 z 5

Je to takový tvarohový koláč s hrozinkami, které spousta lidí nesnáší, ale moc dobře ví, že právě ty dávají všemu tu chuť. No a pak se najdou tací, co hrozinky milují a ochotně je sezobnou a hledají další. Jinak v knize se mi líbily popsané myšlenkové pochody dětí a toho kocoura. V reálu bych zbytek dospělých aktérů poslala vyhledat odbornou pomoc, nebo jim upekla koláč.

kackamy
20.08.2018 1 z 5

Osobně moc nerozumím tomu označení "detektivní příběh" - přijde mi, že Osm je vše, jen ne detektivka. Pro mě to byla kniha plná protivných charakterů a rozvleklých vět, které po chvíli přestanou dávat čtenáři smysl. Místy jsem vážně uvažovala nad tím, jestli autorce trvalo déle než dvě noci ten příběh sepsat. Jedna hvězda za to, že si kniha udržela mou pozornost až do konce, víc ani ťuk.

iva2423
16.08.2018 4 z 5

Docela dobré.

reňa30
14.08.2018 4 z 5

skvělé oddechové čtení ...moc jsem si to užila.

JaKa1974
13.08.2018 5 z 5

Po knize Bábovky od této autorky jsem se do čtení pouštěla s nedůvěrou, ale po pár stránkách jsem změnila názor. Kniha čtivá a napínavá až do poslední stránky.

Aerine
06.08.2018 4 z 5

Detektivní zápletka je opravdu jen prostředkem k odvyprávění zamotaných lidských osudů. Po zkušenostech ze svého vlastního okolí mě nijak extra motivy neudivovaly, naopak - postavy měly uvěřitelné, zdůvodnitelné motivy ke svému chování, i když poměrně výrazně vyhrocené. Rozluštění detektivní zápletky nebylo nijak složité, ale jde asi o to, nakolik postavy prokouknete a jak moc vnímáte detaily ve vyprávění, které vám pomohou v roli detektiva ;-)

Terka72
04.08.2018 4 z 5

Skvělá oddechová kniha, jedna z nejlepších, kterou jsem ted za poslední dobu četla. Opravdu jsem si čtení užila :)
Doporučuji!

Denisa153
03.08.2018 4 z 5

Super oddechovka, krásně se čte, není to zbytečně zdlouhavé a natahované. U autorky mám problém se ze začátku zorientovat v postavách, ale jakmile zjistím kdo je kdo je to super.