Ovoce a zelenina ve výživě člověka
D. K. Šapiro , kolektiv autorů
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178521/bmid_ovoce-a-zelenina-ve-vyzive-cloveka-YZk-178521.jpg
5
2
2
Kniha seznamuje čtenáře s biologickými zvláštnostmi základních druhů ovoce a zeleniny, jejich léčivými a nutričními vlastnostmi. Obsahuje četné předpisy na přípravu jídel. U jednotlivých druhů jsou doplněny významné odrůdy pěstované v podmínkách ČR.
Literatura naučná Kuchařky Zdraví
Vydáno: 1988 , SZN - Státní zemědělské nakladatelstvíOriginální název:
Plody i ivošči v pitanii čelověka, 1983
více info...
Přidat komentář
tuhle knihu máme přes 30 let jsou zde skvělé úpravy zeleniny jak se dělaly v bývalém SSSR, ale třeba i v Bulharsku, například mléčně kvašená červená řepa, kvašené papriky plněné rajčaty a cibulí a další u nás málo známé věci na kvašenou zeleninu, která je nyní velmi populární viz korejské kimchi, pickles.Kniha aktuální i dnes doporučuji.