Pacient
Sebastian Fitzek
Před rokem zmizel malý Max Berkhoff. Pouze viník ví, co se s ním stalo. Problém je, že je zavřený na přísně střeženém oddělení psychiatrie a mlčí. Aby našel pravdu, musí ztratit rozum Maxův otec zná jen jeden způsob, jak konečně získat jistotu: Musí se stát sám pacientem. Již se přiznal ke dvěma otřesným dětským vraždám a dovedl berlínskou policii ke krutě znetvořeným tělům, teď však mentálně vyšinutý vězeň na radu své právničky mlčí. Podaří se donutit vraha dětí, aby se k činu přiznal? Policie si je jistá, že je také únoscem šestiletého Maxe, který beze stopy zmizel. Vyšetřovatelé však nemají spolehlivé důkazy, pouze ty nepřímé. A pak dostane zoufalý otec šílený nápad. Nechá se zavřít na přísně hlídané křídlo psychiatrie jako falešný pacient s fiktivním lékařským záznamem. Jedině tak se přiblíží k vrahovi dětí a může ho donutit, aby se přiznal…... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2019 , AnagOriginální název:
Der Insasse, 2018
Příběh byl napínavý, krátké kapitoly vás nutí číst dál a dál, ale ten konec? Co to bylo? To bylo celkem zklamání.
Četla jsem se zatajeným dechem a hltala slovo za slovem. Strhující, neskutečně poutavý příběh o otci, který udělá cokoli pro záchranu svého syna.
Akorát ten konec, kde čtenář zjistí, že je všechno jinak, mě vyloženě zklamal. To tam být nemuselo.
Pacient... Jako celkem překvapivý konec, který jsem si nahlas musela okomentovat: Ahaaaaa :-OLíbila se mi hlavní pointa knihy, kterou jsem četla s otevřenou pusou. Za mně opravdu podařený psychothriller
To byla jízda! Od začátku do konce to bylo napínavé, žádné hluche místo. Celou dobu se příběh mohl vinout X možnými směry, které by dávaly víceméně smysl. Konec byl fajn, a i když na první pohled prekombinovaný, nakonec veškerá vysvětlení dávají celkem smysl. Asi si někdy knihu budu muset přečíst znovu. Chci si pamatovat, jak lehce a s napětím se kniha četla. Od autora si přečtu další.
Pěkný šmodrchanec. A zase jsou v tom děti. Pět hvězdiček nedám, čtyři jsou ažaž.
Kniha působí tísnivě (na mne), jestli to byl účel, pane Fitzeku, tak se vám zadařilo.
Mám z ní rozporuplné pocity, jsem nadšená i zhnusená, protože tématem je ubližování dětem, když budu hodně mírná. Bez těch nechutných popisů bych se obešla.
Co jsem se dívala, většina autorových knih je podobného tématu, co má sakra za problém? Když si odmyslím téma, tak je to skvěle napsaný psychothriller, kde o napětí není nouze a vy hltáte jednu stránku za druhou.
Nevím, jestli ho ještě budu zkoušet, možná až za hodně dlouho. Takové čtení úplně nevyhledávám, ale pokud vám nevadí, určitě můžu doporučit. Čte se skvěle.
Knížku jsem přečetla jedním dechem a musím říci, že takový konec jsem nečekala, ale naprosto skvělý, autor mě dokonale překvapil a za to tleskám.
Mám za sebou už dvě knihy tohoto autora. Obě byly velmi povedené, ale jestli bych měl doporučit, která byla lepší tak určitě Pacient. Velmi temný příběh, krátké kapitoly nutí číst dál a celkové finále bylo vynikající. Je pravda, že někdy lehce přitažené za vlasy, ale to určitě neubírá kvalitu této knihy.
Průměr. Nedokázala jsem se úplně ponořit do čtení, kniha mě nedokázala úplně vtáhnout. Místy mi to připadalo až moc přitažené za vlasy. Nejzajímavější a hodně překvapivé bylo asi vyústění příběhu.
Moja prvá kniha od Fitzeka, ale bohužiaľ na dlhší čas aj posledná. Za mňa to bolo priveľmi prešpekulované, priveľmi neuveriteľné. Asi som na základe množstva pozitívnych recenzií mala veľké očakávania.
Kniha byla velmi čtivá, kratinké kapitoly za to mohly z velké části. Při čtení mě brzdila linka s Kasovem, která mě vůbec nebavila, ale nakonec dávala perfektní smysl, tudíž vše odpuštěno a prominuto. Podobný styl vyústění je musím se přiznat můj oblíbený, ale i právě kvůli tomu jsem za poslední roky vyhledávala až moc podobných filmů a knih, takže to pro mě nebylo až tak extrémně nečekané. To nic nemění na tom, že posledních cca 40 stran mi uběhlo před očima rychlostí blesku, možná i 100. Velmi napínavé, konec krásně usazený, za mě mohla být poslední kapitola ta předposlední. Super, hodnotím 5 *, i když jsem v polovině byla rozhodnuta pro 3. :) Doporučuji.
Napínavé , rychle přečteno. Ke konci už nevíte, kde je pravda a kdo je kdo. Každopádně jsem nečekala takový závěr! Tato kniha není pro slabé povahy.
Kniha je dobrá svižně se čte ale jsou od autora lepší knihy není to špatný ale když srovnám jiné jeho tohle je o jednu hvězdu slabší přesto kniha nenudí.
Hodně zajímavé vymyšlená zápletka. Chvílemi mi vše připadalo nevěrohodné a hodně zvláštní. Ovšem rozuzlení na konci je opravdu překvapení. Celou knihu postaví do úplně jiného světla.
První knížka od autora, která mě opravdu bavila .
/AUDIOKNIHA/ Tato kniha mě fakt bavila od začátku do konce. Je to podle mě kombinací typicky "catchy" motivu - hlavní hrdina udělá pro svoje dítě všechno a tak se nechá zavřít na kliniku, aby objevil pravdu - a toho, že Fitzek umí vložit do příběhu zajímavé nuance, kterým dá v závěru význam - jako třeba telefon v autobusu, hra na klavír, růžová místnost... a to všechno dohromady společně s motivacemi vytváří příběh, který byl podle mě úplně skvělou předlohou pro film. Ne seriál, jako v případě Terapie, to mi přijde zbytečně zdlouhavé, ale film by z toho podle mě byl skvělý.
Kniha mne příliš nezaujala. Hlavní postava a celková zápletka mi přišly celkem nereálné. Nelíbilo se mi ani neustále se opakující násilí. Raději tohoto autora opustím, a nic dalšího si od něj nepřečtu.
psychiatrické léčebny schizofrenie únosy dětí
Na túto knihu som sa veľmi tešila, mám rada knihy z prostedia psychiatrie. Čítala sa ľahko, bola plná neočakávaných zvratov. Možno ich tam bolo až príliš, čo v konečnom dôsledku ubralo na uveriteľnosti celého príbehu.