Pár od susedov
Shari Lapena
Zdá sa, že Anne a Marco Contiovci majú všetko – navonok harmonický vzťah, pekný dom a úžasnú dcérku Coru. Jednej noci, keď sú na večierku u susedov, však Cora záhadne zmizne. Podozrenie okamžite padne na rodičov. Detektív Rasbach vie, že vystresovaní manželia niečo skrývajú. A nielen oni. Každý v ich okolí má svoje tajomstvá a pátranie je tak čoraz zložitejšie. Za zastretými oknami sa postupne vyplavuje jedno desivé tajomstvo za druhým... Strhujúca dráma, plná neočakávaných zvratov, nezadržateľne speje k šokujúcemu odhaleniu.... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2016 , Fortuna Libri (SK)Originální název:
The Couple Next Door, 2016
Tahle detektivka mě bavila z jednoho prostého důvodu – vždy, když jsem si říkala, že už mi to začíná být úplně jasné, ukázalo se, že stejnou cestou se vydala i autorka. Jenomže místo odhalení nebo chycení pachatele se jenom otevřely další dveře, další možnosti, další kombinace. A tak jsem musela číst dál a dál, dokud jsem nebyla na úplně poslední stránce a mohla si konečně oddechnout. Je fakt, že konec už byl trochu moc překombinovaný, ale celkový dojem mi to nezkazilo.
Velmi napínavá knížka, kdy jsou v každé kapitole nové zvraty. Do konce jsem byla napjatá, kdo to nakonec udělal. Navíc je knížka docela krátká, takže se dá přečíst jedním dechem.
Velmi zajímavá kniha, která vás nepustí. Skvělé psychologické popisy hlavních postav, napětí a tajemno. Určitě stojí za přečtení.
napínavé čtení, nečekané zvraty nutí tuto knížku nepustit a přečíst co nejdříve do konce....
"Manželé odvedle" od Shari Lapeny je napínavý psychologický thriller, který vás vtáhne do světa nečekaných zvratů a tajemství. Příběh začíná zdánlivě neškodnou sousedskou večeří, kdy se rodiče rozhodnou nechat své dítě doma a spoléhat na dětskou chůvičku. Jejich dcerka však zmizí, což spustí řetězec šokujících událostí a odhalení. Každá postava má své tajemství, a zatímco se zdá, že nic není, jak vypadá, napětí stále roste. Lapena brilantně pracuje s atmosférou a znepokojivou nejistotou, díky čemuž vás kniha udrží v napětí až do poslední stránky.
Tak, tato kniha nemá chybu. Čtivá, napínavá, prostě má vše, co má dobrá kniha má mít. Vřele všem doporučuji k přečtení, nebudete zklamáni.
Ráda bych vám doporučila tuto knihu.
Vlastně hned od začátku jste vtaženy do děje. Zločin ještě v úvodu. Každá postava skrývá nějaké tajemství.
Příběh je svižný, žádná zbytečná omáčka a tolik napětí. V knize se neustále něco děje, nudit se nebudete. I když jsem už od poloviny knihy tušila kdo za vším je, stejně jsem byla z celé knihy překvapená.
A představa že přijdu do pokoje a moje dítě tam nebude mě teda pěkně děsí. I když co si budeme, já bych dítě určitě samotné doma nenechala.
Takže sečteno podtrženo, tohle si prostě musíte přečíst.
Ke knize jsem přišel jako slepý k houslím, resp. jsem ji vyhrál v tombole. Pustil jsem se tedy do čtení a musím říct, že mě vlastně velice bavila. Líbilo se mi, že ač se jedná o detektivní příběh, je celý z pohledu "obětí", nikoliv vyšetřovatele. Oceňuji popis myšlenkových pochodů hlavních hrdinů. Jejich utrpení bylo občas až hmatatelné. Spoustě lidem se zde nelíbila poslední kapitola, no mně nevadila, ale za zvrat ji nepovažuji. Vidím ji jako něco, co se dalo očekávat. Lepší tři hvězdičky.
Tak jsem se konečně vrhla na první knihu se kterou se Shari Lapena
vyšvihla na vrchol a vůbec se nedivím - je totiž skvělá!
Parádně napínavý příběh s pěkným koncem. Příjemný, nenáročný, rodinný
thriller na poklidný víkend.
Knihu jsem četla na doporučení a příliš mě nenadchla. Četlo se to celkem dobře,kapitoly svižně plynuly, ale nenašla jsem jedinou postavu ke které bych cítila sympatie nebo jiné kladné emoce. Zápletka byla předvídatelná a děj nudný, nesedl mi ani styl, jakým je kniha psaná. Jednoduše se fanouškem autorky nestanu a myslím, že další její knihy oželím.
Výborný thriller, rozhodne nadpriemerný. Páčila sa mi zápletka, aj zvraty, bolo ich tu požehnane, aj postavy boli fajn psychologicky vykreslené a odzačiatku až dokonca sa napätie stupňuje a nebyť poslednej kapitoly a úplného záveru, tak má Pár od susedov odo mňa plný počet, ale to, čo bolo v poslednej kapitole, sa mi nepáčilo. Malo to skončiť predposlednou kapitolou a bol by to uspokojujúci koniec. Takto je výsledný dojem Bohužiaľ oveľa horší. Súhlasím s mojou obľúbenou 85098211, že koniec to skazil. Inak by to bol plný počet, thriller ako taký bol fakt super.
Knihu jsem dočetla až do konce, kde autorka široce děkuje svému prodejnímu týmu a spol. Velmi s ní souhlasím, oni si to jistě zaslouží, protože pokud je kniha bestsellerem, tak především díky nim! Vracet se k ní nebudu, dojmy a emoce v podstatě žádné, hrdinové si mne nezískali. Přesto musím přiznat, že jsem tu instantní komerci docela rychle zhltla, na pláži nebo ve vlaku asi neurazí.
Bože nic jsem od toho nečekala a stejně jsem zklamaná. Recenze na přebalu jasněže lžou, NIKDY na ně a nálepku nedávejte!!!
Nuda, mrzký motiv únosu taky zcela očividný a tisíckrát omletý. Nic napínavého nebo nového.
Otevřený konce nesnáším, poslalo to celou knihu a výsledek do kopru.
Tohle není královna zvratů, ale zvracení. Ona neumí psát, jen opisuje to, co tu už bylo.
Čtivý, napínavý příběh, který skončil opravdu famózně. Opravdu originální počin, i když postavy mají trochu nereálné počiny.. :)
Tohle byla moje první zkušenost s autorkou. Kniha je napsána jednoduše, a proto se čte rychle. Pro začínající čtenáře s krimi a thrillery je to možná dobře. Nicméně já tento žánr čtu často a proto jsem byla zklamaná. K postavám jsem si nenašla žádný vztah, od poloviny knihy už vlastně víte, jak to celé dopadne a jen čekáte, až to skončí. A samotný závěr knihy mi to ještě více zkazil. Za mě je pozitivum pouze to, že se to četlo rychle a zajímavý příběh. Bohužel zpracování značně pokulhávalo.
Kniha se čte doslova hlta jedním dechem, od Shari má druhá kniha a musím říci že je vynikají tolik zvratů jsem dlouho v knize nezažil. Knihu doporučuji a dávám hodnocení 100%.
Není to moje první kniha autorky, takže ničím nepřekvapila. Čte se dobře a rychle, čekala jsem podobný konec, ale ten úplný závěr tam být nemusel.
Zadne velke nadseni se u mne po precteni teto knihy nekonalo. Prislo mi to nudne, porad se vse opakovalo a tocilo v kruhu a misty mi to prislo i pritazene ta vlasy.
Autorku mam rada, ale ma i lepsi knihy.
prvotina New York americká literatura USA (Spojené státy americké) manželská krize únosy dětí poporodní deprese šestinedělí thrillery pro ženy laktační psychóza
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Tento příběh se v mém žebříčku dostal na první příčku. Po dlouhé době mě autorčin příběh opravdu pohltil svou atmosférou i hlavní zápletkou.
V čele příběhu stojí citlivá a křehká Anne, trpící úzkostmi. Dále pak Marco, její manžel a hodně tajemný a především zmatený muž. Přestože jsou hlavní rysy silné, měla jsem občas pocit že postavám nerozumím a nedokážu se napojit na jejich myšlení. Byla jsem však schopná vše akceptovat, neboť mi byl větším trnem v oku hlavní detektiv, který se zcela nepodloženě upíral k jediné své teorii. Po nějaké době už to bylo prostoduché, neprofesionální, a příběh tím i přicházel o gradaci.
Atmosféra příběhu by se dala krájet. A to nejen kvůli hlavní vyšetřovací lince, ale také díky neustále se stupňujícímu napětí ve vztazích. Je to znepokojivé, stísněné a tajuplné. Opakovaně na povrch vyplouvají stará tajemství a komplikují tak pátrání po ztracené dceři. Autorka mi tentokrát zvládla skvěle zamotat hlavu. Bylo velmi těžké držet se jen jedné teorie a nenechat se unést každou další informací. Hádám, že jsem v tomto ohledu byla o dost otevřenější než hlavní vyšetřovatel Rasbach.
Závěr příběhu byl poměrně překvapivý, možná zbytečně překombinovaný. Ale vše se podařilo skvěle propojit, a nemám tak ve výsledku co vytknout. Celkově jsem s vývojem příběhu a jeho gradací byla velmi spokojená. Rychlé tempo, řada překvapivých zvratů a psychologické drama.
Hodnocení: 4/5
Doporučuji!