Pár od susedov přehled

Pár od susedov
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314391/bmid_par-od-susedov-Wdh-314391.jpg 4 5125 5125

Zdá sa, že Anne a Marco Contiovci majú všetko – navonok harmonický vzťah, pekný dom a úžasnú dcérku Coru. Jednej noci, keď sú na večierku u susedov, však Cora záhadne zmizne. Podozrenie okamžite padne na rodičov. Detektív Rasbach vie, že vystresovaní manželia niečo skrývajú. A nielen oni. Každý v ich okolí má svoje tajomstvá a pátranie je tak čoraz zložitejšie. Za zastretými oknami sa postupne vyplavuje jedno desivé tajomstvo za druhým... Strhujúca dráma, plná neočakávaných zvratov, nezadržateľne speje k šokujúcemu odhaleniu.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Fortuna Libri (SK)

The Couple Next Door, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pár od susedov. Přihlašte se a napište ho.

nela3812
11.11.2024 4 z 5

Tento příběh se v mém žebříčku dostal na první příčku. Po dlouhé době mě autorčin příběh opravdu pohltil svou atmosférou i hlavní zápletkou.

V čele příběhu stojí citlivá a křehká Anne, trpící úzkostmi. Dále pak Marco, její manžel a hodně tajemný a především zmatený muž. Přestože jsou hlavní rysy silné, měla jsem občas pocit že postavám nerozumím a nedokážu se napojit na jejich myšlení. Byla jsem však schopná vše akceptovat, neboť mi byl větším trnem v oku hlavní detektiv, který se zcela nepodloženě upíral k jediné své teorii. Po nějaké době už to bylo prostoduché, neprofesionální, a příběh tím i přicházel o gradaci.

Atmosféra příběhu by se dala krájet. A to nejen kvůli hlavní vyšetřovací lince, ale také díky neustále se stupňujícímu napětí ve vztazích. Je to znepokojivé, stísněné a tajuplné. Opakovaně na povrch vyplouvají stará tajemství a komplikují tak pátrání po ztracené dceři. Autorka mi tentokrát zvládla skvěle zamotat hlavu. Bylo velmi těžké držet se jen jedné teorie a nenechat se unést každou další informací. Hádám, že jsem v tomto ohledu byla o dost otevřenější než hlavní vyšetřovatel Rasbach.

Závěr příběhu byl poměrně překvapivý, možná zbytečně překombinovaný. Ale vše se podařilo skvěle propojit, a nemám tak ve výsledku co vytknout. Celkově jsem s vývojem příběhu a jeho gradací byla velmi spokojená. Rychlé tempo, řada překvapivých zvratů a psychologické drama.

Hodnocení: 4/5
Doporučuji!

SSTknihy
02.11.2024 4 z 5

Tahle detektivka mě bavila z jednoho prostého důvodu – vždy, když jsem si říkala, že už mi to začíná být úplně jasné, ukázalo se, že stejnou cestou se vydala i autorka. Jenomže místo odhalení nebo chycení pachatele se jenom otevřely další dveře, další možnosti, další kombinace. A tak jsem musela číst dál a dál, dokud jsem nebyla na úplně poslední stránce a mohla si konečně oddechnout. Je fakt, že konec už byl trochu moc překombinovaný, ale celkový dojem mi to nezkazilo.

ClaireW
30.10.2024 4 z 5

Velmi napínavá knížka, kdy jsou v každé kapitole nové zvraty. Do konce jsem byla napjatá, kdo to nakonec udělal. Navíc je knížka docela krátká, takže se dá přečíst jedním dechem.

50 nejčtenějších knih roku 2020

26.12.2020

10 právě čtených knih podle uživatelů (červen)

15.06.2018

Knižní tipy ke Dni matek?

29.03.2018

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Pár od susedov v seznamech

v Přečtených7 698x
ve Čtenářské výzvě1 095x