Pečeme chleba: Voňavý poklad z trouby
Anna Walz
Hmmm… Jak krásně to voní! Nůž prostupuje křupavou kůrkou a málokdo odolá tomu, aby první krajíc neochutnal ještě teplý. Čerstvě upečený chléb je zkrátka nenahraditelný. A nejlepší je pochopitelně vlastnoručně upečený. K čerstvému chlebu navíc nepotřebujete víc než jen trochu másla a pár špetek soli – a za chvilku jste sytí a spokojení. A nejlepší na tom je, že domácí pečení chleba je vlastně úžasně jednoduché! Z mouky, vody, soli a trošky droždí vznikne nadýchaný bílý chléb, křupavé housky nebo sladcí skořicoví šneci. A se špaldovým chlebem se lněnými semínky nebo výrazným chlebem z tmavého piva můžete být v mžiku konkurencí pro pekaře za rohem. Ale nechte si na pečení čas a vychutnejte si ho všemi smysly. Určitě se vám to vyplatí. Nejpozději u prvního ochutnání křupavé, teplé a fantasticky voňavé kůrky vašeho vlastnoručně upečeného chleba totiž pochopíte.... celý text
Přidat komentář
Mám velmi ráda doma pečený chléb ,který vám provoní celý byt. Půjčila jsem si tuto útlou knížečku a vyzkoušela některé recepty a jsou dobré,doplněné fotografiemi.Najdeme zde také návod na přípravu kvásku a různé tipy,jak správně zacházet s těstem .
Dobrá pomůcka pro všechny milovníky domácího pečiva. Dobře popsané postupy, vhodně doplněno fotografiemi.