Pekáč buchet
Kateřina Petrusová
ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára. ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš. Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší. Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.... celý text
Musím pochválit nejdříve grafiku - obálka fakt krásná, vymakaná, hned mi padla do oka :)
Knížka milá, vtipná, oddechová, zhltla jsem za pár chvil.
Dojem mi mírně zkazil trochu "odfláknutý" konec, čekala jsem ještě dovětek, třeba: A o pět let později..
Recepty na začátku každé kapitoly - super, některé vyzkouším :)
Velmi lehká, oddechová kniha. Neurazí, ale ani nenadchne. Mafiánská trilogie byla lepší, zajímavější.
Z mé strany nejslabší kniha od této autorky. Namlsala jsem se na mafiánské trilogii a vcelku vtipné Hlavě v pejru. Přesto, kniha se čte lehce až do konce.
Ale jo. Dostala jsem se zase k žánru, který běžně nečtu a jako oddechovka..proč ne? Docela mě to i místama pobavilo a překvapilo. Konec jsem nečekala vůbec, i když jsem si tak v polovině knihy říkala, jestli to až do konce bude óda na skvělý vztah, tak nevím, jestli to dočtu :D. Navíc ty recepty. Těch není nikdy dost.
Ach. Snad v rámci žánru - ano. Ale plytké, až by jeden zaplakal. Jen ty koláčky, ty mě lákají.
Krátká, vtipná a pohodová knížka nejen o jídle. Klára a Matouš, hlavní hrdinové knihy, které nelze nemít rád. Kniha ideální k odpočinku a pobavení s koncem, který není úplně očekávatelný.
Po všech krimi, co jsem četla jsem potřebovala trochu oddechu, a to mi přesně tato kniha dala. Trochu romantiky, pozitiva, i jsem se někdy pobavila. I když tento druh knih nepatří zrovna mezi mé favority, jako oddechovka proč ne :)
Cením si knih, které mě rozveselí, které působí optimisticky přes nástrahy života. Pekáči buchet se to povedlo. Dobrou chuť :-))
I když to není zrovna můj styl, tak se to četlo opravdu dobře a vlastně jsem knihu přečetla za jeden večer. Jako oddechové čtení mohu knihu jen doporučit.
Nebylo to vůbec špatné... trošičku mi to připomínalo Bridget Jones a její trapasy. Konec knížky mi přišel hodně zkrácený, jako kdyby už docházel papír na psaní.
Pekáč buchet je romantická oddechovka, která nezklame ani neurazí. Určité části v knize se mi moc nelíbily, ale celkově kniha špatná nebyla. Byla tam i trocha napětí u kterého jsem si říkala, jestli to bude pokračovat tak nebo onak a jsem za to ráda.
Mé hodnocení je nejspíš neobjektivní, jelikož po literatuře tohoto druhu sahám jen velmi ojediněle, a četla jsem jen "v rámci čtenářské výzvy". Knížka se dala přečíst, věřím, že kdo má rád lehké oddechové příběhy, se třeba i pobaví, ale já jsem byla ráda, když už to bylo za mnou :)
Docela příjemné oddechové čtení - nijak náročné - ale to je také někdy potřeba :) Každopádně ten několikrát zmiňovaný konec - přiznávám, že já tyhle zakončení moc nemusím - ale nechci psát spoiler, tak to tu nebudu rozvádět :) Jo, a co je sympatické: před každou kapitolou je psaný recept, který s ní opravdu souvisí, což je příjemné a tak si říkám, že asi zkusím makadamové koláčky....koneckonců četla jsem ji do výzvy DK jako knihu o jídle, tak je to i nasnadě :)
Kniha, která se četla lehko a nečekaně rychle. Má spád a úžasný humor. Miluji popichování hlavních protagonistů. Závěr je nečekaný, ale neskutečně uvěřitelný.
Nenáročná, odpočinková, krátká a v některých pasážích i docela vtipná knížka. Přišlo mi to takové aĺa Bridget Jones po česku. Přečtená podruhé. Ale určitě bych se k ní nebýt čtenářské výzvy už nevrátila.
Knížka že začátku žádná pecka,rikala jsem si co sem to zas koupila ale pak jsem musela číst pořád dál,není to nic náročného ale konec překvapil hodně,proto jsem dala 5*
láska sport humor pro ženy česká literatura úrazy jídlo časopisy, noviny kuchařské recepty lezectví, lezení, skálolezectvíAutorovy další knížky
2012 | Nebezpečná láska |
2014 | Zakázaná přitažlivost |
2014 | Pekáč buchet |
2013 | Nepřítel mého nepřítele |
2013 | S hlavou v oblacích (pejru) |
Podle mě nejslabší knížka od Petrusové. Těšila jsem se na pohodovou oddychovku s romantickou zápletkou, tohle bylo možná až moc předvídatelné a bez zajímavého děje.