Pekáč buchet
Kateřina Petrusová
ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára. ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš. Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší. Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.... celý text
Kniha se mi líbila, příběh pobavil, konec byl trochu nečekaný... možná by mě zajímalo kolik vlastně Kláře bylo let, v příběhu není žádná konkrétní zmínka (nebo mi to nějak uniklo), někdy jak, mluvila, mi přišlo, že jí je tak 40, pořád ze sebe dělala starou, ale přitom to jí určitě nebylo.. záhada, no :D
Po přečtení Hlavy v pejru jsem dospěla k závěru, že Kateřina Petrusová píše výhradně sice zábavnou, ale jednoduchou červenou knihovnu. Asi do dvou třetin to tak vypadalo i s Pekáčem buchet. Závěr mě hodně příjemně překvapil. Dávám pět hvězdiček.
Pro mě zatím největší objev a překvapení tohoto roku. Knížka nebyla nijak náročná a ještě pobavila. Děj sice nebyl nijak strhující, ale to mi vůbec nevadilo. Konec nebyl zcela očekávatelný, jako je to u spousty románů. Třešničkou na dortu jsou recepty, které určitě vyzkouším.
Päť- štyri? Päť- štyri? Päť- štyri? Hm... dávam plný počet, lebo takto dobre som sa nebavila od ... knihy Zapletený od E.Chase :) Veľmi dobre napísané, svižné, vtipné a má to sem tam nejakú muchu, no je to skôr tá malá, vínna muška :D Jednoznačne odporúčam.
APROPO!
Baby, je to fakt príšerný spoiler, keď tu všetky píšete, že ten koniec je nečakaný. Pre tie, čo to ešte nečítali je to potom dosť očakavájúce, že sa niečo pos*rie :) Viď ja. Práve preto k tomu koncu, niekde v polke som to už začala tušiť ako to vypáli.
P.S.: Tá obálka knihy je neskutočná. Super grafika :)
Příjemné, oddechové, jen ten konec mě trochu překvapil. A recepty jsem přeskakovala, to se musím přiznat :)
Příjemný, nenáročný hořkosládky příběh. Čtení mě moc bavilo, i když nad některými rozhovory jsem měla chuť převrátit oči vsloup. :D Za mě mohla být knížka možná o trošičku delší, ale takto to bylo kraťounké pohodové čtení, které můžu doporučit.
Měla jsem ji v oku už dlouho, teď si říkám, že to byla škoda ji odsouvat... Milá, vtipná knížka, která mě pobavila. Na mě byla kraťoučká, ale nebylo to na škodu. Přečtu si i další knížku a myslím, že autorku zařadím mezi oblíbené.
Jak už to tak často bývá, tak i u této knihy mám po přečtení značně rozporuplné pocity. Myslím si, že román má velký potenciál a originální tématiku, ale na druhou stranu mu ubírá na zajímavosti málo propracovaná/vygradovaná zápletka. Při čtení jsem celou dobu čekala, kdy přijde nějaký konflikt nebo výraznější problém, a najednou byl konec knihy, takže celý příběh vyzněl poměrně sladce a nezajímavě.
Velmi příjemná letní oddychovka s úžasnou obálkou, od které jsem moc nečekala ale nadmíru mě mile překvapila. Vtipná,romantická a občas emotivní. Jediné mínus dávám za neustálou chuť na sladké při čtení této knížky :D Doporučuji,bylo to super!
Za co musí dát plus tak to jsou za receptíky určo nějaký zkusím. A samotný příběh nebyl špatný ale tak trochu přitažený za vlasy nevím no, jako nebyla jsem ani zklamaná ani nadšená.
Prý jsem natrefila na nejslabší knížku této spisovatelky, tak zkusím jiné, protože určité pasáže se mi hodně líbily a nejvíce asi autorčin styl.
Za mě tedy ne!
Kniha o ničem, psaná velmi jednoduše, nenašla jsem v ní opravdu nic vtipného. Hlavní hrdinka je pošahaná a hrdina až příliš dokonalý. Celé je to padlé na hlavu. Jo a vůbec jsem nepochopila recepty na začátku každé kapitoly.
Konec je fajn, ale už to nezachránil.
Příjemná, romantická oddechovka s vtipnými momenty a sympatickou dvojicí. Závěr mě trošku překvapil, ale on ten život není pořád sluníčkový.
Skvělá oddechová četba. Líbily se mi postavy, jejich vtipné dialogy i nečekaná zápletka. Příběh by šel rozepsat na mnohem víc stránek, ale autorka byla stručná a napsala jen to podstatné, což oceňuji. Určitě nebudete litovat :-)
No co k tomu dodat, kniha mě po pravdě vůbec nenadchla... Příběh takový nudný ani moc romantické ani moc ne legrační. Přesto davam dvě hvězdy za snahu. Při čtení jsem knihu několikrát odložila a četla raději jinou. Recepty při každé kapitole mi přišli zbytečné a nudné. Za mě knihu nedoporučuji. Spíš možná mladším dívkám.
Ten pocit , když čtete tohle a tamto a taky tuto a bůh ví co ještě... A pak narazíte na knížku , která vás vytáhne z toho ... Jak to říct ....? Z té nudné stereotypní literatury ?
Hrozně jsem se bavila , bylo to vtipné , čtivé a zhltala jsem ji za jedno odpoledne. Musím uznat , že K. Petrusová zase a opět nezklamala.
Je opravdu škoda , že není tak známá , jako někteří spisovatelé , protože je naprosto skvělá. Dlouho jsem váhala , jestli tuhle knížku vůbec budu číst , protože opravdu nemusím sportovní tématiku a bála jsem se , že mě to nebude bavit a nechtěla jsem si zkazit mínění o autorce po úžasné sérii Bavettovi. Teď lituji jenom toho , že jsem tuhle knížko neustále odkládala a odkládala.
Konec mě trošku překvapil tím jak rychle byl ukončený , ale musím uznat , že se nezdál useknutý . Naopak se mi líbilo , že některé věci zůstali otevřené a vy si můžete domyslet , co se stalo.
Takže ... Dávám maximální počet hvězdiček , byť musím uznat , že je to nejspíš trošku ovlivněné tím , že jsem dlouho nečetla nic , co bych byla ochotná dočíst a tak jsem z Pekáče buchet neuvěřitelně nadšená , ale tahle knížka si to zaslouží..... !
Moje druhá přečtená knížka od této autorky mě znovu přesvědčila o tom, že tohle ona prostě umí! Možná se mi S hlavou v oblacích líbilo o trošku víc, ale tahle knížka stojí samozřejmě taky za přečtení! Autorčin styl psaní je jedinečný, čtivý a zábavný a navíc jako bonus byla kniha doplněna o recepty - no a co víc si od knížky přát? Zápletku jsem sice už dopředu podvědomě prokoukla, ale to mi vůbec nevadilo. Za mě prostě super jednoduchá oddechovka, při které se dostanete náhle k poslední kapitole a ani o tom nevíte!
láska sport humor pro ženy česká literatura úrazy jídlo časopisy, noviny kuchařské recepty lezectví, lezení, skálolezectvíAutorovy další knížky
2012 | Nebezpečná láska |
2014 | Zakázaná přitažlivost |
2014 | Pekáč buchet |
2013 | Nepřítel mého nepřítele |
2013 | S hlavou v oblacích (pejru) |
Po přečtení prvních odstavců jsem si říkala, že prokousat se 150 stránkami bude náročné, ale snad to dám, protože ostatní knihy s tématikou "jídlo", které jsem objevila pro Čtenářskou výzvu, vypadaly podle recenzí ještě nezábavněji. Potom jsem se ale začala usmívat, chvilkami i smát a na konci skoro i zamáčkla slzu. Takže nakonec příjemná oddechovka.