Pes ve městě
Veronika Hájková
"Pozor na návody k použití!” varuje humorná próza Pes ve městě. Život jedné pozdní matky obrátí naruby fenka anglického buldoka – nezvratný důkaz o tom, že rozvážné, poklidné a nesportovní plemeno produkuje výjimky.
Pohodová, oddychová, lehce vtipná knížka příběhů, postřehů a situací. V sobotním odpoledni poskytne příjemný oddech a dokáže vyloudit úsměv na rtech.
Jsou to lehké povídky, které jsem si dávkovala mezi přečtenými knihami s vážným tématem.
Kniha určitě není špatná. Jen jsem asi očekávala malinko víc. Nebo že se to nějakým způsobem rozjede a já nebudu moci knihu odložit. To se nedostavilo. Jednoduché krátké příhody ze života.
Odpočinkové a místy i zábavné čtení. Krátké kapitolky vhodné například do autobusu nebo před usnutím. Jsem ráda, že jsem ji přečetla, tak máte-li knihu také, využijte toho. Za mě však maximálně 4 * a to, že je to o ženě, české, s dítětem, manželem a hlavně psem a humorem.
Sice jsem původně čekala, že se bude jednat o ucelené humorné příběhy, ale to byl prostě můj chybný předpoklad. Myslím, že tuhle knížku ocení víc lidi, kteří mají svoje výlupky (až už v podobě psí, nebo dětí), ale i pro nezaujaté je to příjemná oddechovka.
Výborné čtení ze života, kromě humorných momentů bych vypíchla i ty smutnější (např. sobeckou sestru Renatku - také mám takovou, sice nevlastní, ale o to vyčůranější) a hlavně myšlenku, nenechat se různými podrazy zviklat a sžírat, protože chování jiných lidí neovlivníme, nenapravíme.... Doporučuji !
Knihu jsem začala číst když jsem byla nemocná a duševně na tom nebyla nejlépe. Díky !!!!! za takové knihy. Moc mi pomohla. Nadhled a humor opravdu léčí.
Byla to hezká kniha různých povídek ze života - výborná, když se nechcete zabývat nějakým složitým dějem. Knihu jsem si vybrala prvně jen díky tomu, že se stejně jako spisovatelka jmenuje jedna z mých nejbližších kamarádek a dělaly jsme si srandu, že už "tak mladá" a napsala knihu :D. Ale jsem ráda, že jsem si jí vybrala, hezky jsem se u ní odreagovala. A teď vzhůru zase na nějakou složitou detektivku! :D
Vtipná kniha, tak trochu z reálného života. Bavila jsem se, byl to výborný relax na víkendové večery! Proto doporučuji všem, kdo má na duši nějaký splín.
Očekávala jsem jen veselé psí historky, ale potěšilo mne, že knížka je hlavně autorčiným optimistickým pohledem na rodinu, blízké, přátele a lidi, se kterými se setkává. Do situací, které hrdinka prožívá, se může dostat každý. Nejde o nic dramatického, vlastně popisuje běžný život, a to lehce a vtipně. Je to příjemné oddechové čtení nejen pro milovníky psů.
Nemám ráda psy, ale dvojka Diviš + Fiona by rozesmála i mrtvolu. Jedinné co mi přišlo o stupeň slabší a méně zábavnější, byly rozhovory s kamarádkami.
Super kniha přečtená jedním dechem. Četla jsem ji do 4 rána :-D
Jen toho jejího manžela bych zabila ...Vy ne? :-) A miluju psy ...
2012 | Pes ve městě |
2016 | Všechny ženy ve mně |
2018 | Fína Čokoláda |
2017 | Domácí řecká kuchyně |
2018 | Krámek pana Smítka |
„Pes ve městě“ od Veroniky Hájkové bohužel nesplnil má očekávání. Kniha se mi zdála povrchní a nedokázala mě vtáhnout do děje. Místo zajímavého pohledu na život se psem ve městě jsem zde našla řadu banálních a rádoby vtipných historek, které mi přišly málo přínosné. Postrádala jsem hlubší náhled nebo alespoň zábavnější zpracování tématu, které by mě udrželo v napětí. Celkově jsem z knihy měla pocit, že jde spíše o ztrátu času.