Písečný muž

Písečný muž
https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184176/bmid_pisecny-muz-wry-184176.jpg 5 4739 4739

Jedné chladné zimní noci se na železničním mostě ve Stockholmu objeví mladý muž. Je vychrtlý, silně podchlazený a má legionářskou nemoc. V nemocnici vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík již sedm let po smrti. Jak je to možné? Vždyť z jeho vraždy je podezřelý sériový zabiják Jurek Walter, kterého před třinácti lety zatkl komisař Joona Linna a který byl odsouzen k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Starý případ je nutno znovu prošetřit. Sériový vrah je obestřen spoustou záhad. Je třeba jednat rychle, neboť čas je neúprosný. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním? Lars Kepler svým čtvrtým románem překonává veškerá očekávání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host

Sandmannen, 2012

Efča59
31.07.2016 5 z 5

Opět výborná promyšlená "Keplerovka". D o poslední chvíle nejasný vrah, kniha plná zvratů. Posledních 250 stran nutno přečíst na jeden zátah, protože jednoduše nejde přestat.

joslin
27.07.2016 4 z 5

Nemám slov, oni mě tak strašně baví, že se jich nemůžu nabažit. Každá kniha je něčím výjmečná, vždycky mě něco zaujalo natolik, že jsem nemohla odtrhnout oči. Tenhle bubák, co se v knížce objevuje je asi největší noční můra každého z nás. Je to opravdu vymakané. Doporučuji moc.

qydko
26.07.2016 5 z 5

Nu, ještěže jsem měla jeden den volna, v práci bych si ukousala nehty až po první kloub, kdybych nemohla číst na jeden zátah :) Výtečné, tito autoři nezklamou.

ITGIF
25.07.2016 5 z 5

"Keplerovic" zase nezklamali. Četla jsem od nich Stalkera a ten mne bavil, tak jsem se rozhodla pořídit další jejich počin a paráda. Určitě doporučuji! Skvělá knížka na pláž či chatu :-))

aluskacz
22.07.2016 5 z 5

SUPER! Nejlepší ze série. Určitě se k ní někdy vrátím :)

Irsaf
19.07.2016 4 z 5

Pěkný čtení.

Kalina
16.07.2016 4 z 5

Dobrá, leč dost drsná kniha. Asi se mi líbila víc než Hyponozitér,ale měně než Paganiniho smlouva. Ovšem nejlepší mi přišel Stalker.

veronika5179
15.07.2016 3 z 5

Všichni mě připravovali na šíleně dobrý zážitek, jenže ten se bohužel nekonal. K žádné postavě jsem si nedokázala vytvořit vztah, vše působilo jako strohý popis absolutně bez emocí, bez nějakého zabarvení nebo důmyslnosti. Spousta věcí značně předvidatelných, spousta vycpávkových kapitol a zbytečností, aby "se nahnaly stránky". Zklamání a upřímně nevím, zda se ke Keplerovi vracet. Jako lehké čtení k vodě fajn, ale nic, z čeho by si čtenář sedl na zadek. Bohužel.

efka.saf
12.07.2016 4 z 5

Kruté, zvrhlé, zvrácené. Zároveň čtivé, poutavé a napínavé. Nezastírám, že jsem knihu přečetla jedním dechem, ale když jsem ji konečně odložila, bojovala jsem s pocitem, že na můj vkus tam bylo prostě všeho moc. Těch mrtvol - lidi padali jako houby po dešti hlavně v závěru knihy - a dokonce i krutost hlavního záporáka na mě chvílemi byla už příliš. Ale na druhou stranu, Joona je stále supermanovský sympaťák a rozhodně se k němu hodlám vrátit v dalším díle. Tuto knihu ale rozhodně doporučuji, příběh je velmi rafinovaný a promyšlený a já stále bazíruji mezi 4 a 5* :).

anej
03.07.2016 5 z 5

Výborná a velmi čtivá kniha. Vzala jsem to trošku v jiném sledu, tohle byla moje první kniha od Larse Keplera a jestli se všechny nesou ve stejném napínavém duchu, tak mám celé prázdniny co dělat. Je pravda, že některé části byly více detailněji popisovány a člověk se trošku ztrácel, ale zakončení knihy a vyústění příběhu bylo skvělé a nakonec vše do sebe zapadlo i s překvapivým koncem. Za mě super.

timelady
03.07.2016 4 z 5

Samotné jádro příběhu se mi velmi zamlouvá, nicméně mi zhruba prvních sto stran přišlo poněkud nudných. Navíc vzhledem k tomu, jak je v některých pasážích až moc detailně popsána situace (kdo co dělá, co se mu honí hlavou, kam se dívá apod.) jsem měla pocit, že autoři to spíše píší jako scénář a počítají s filmovou adaptací. Taky se mi kniha místy špatně četla, dle mého je tam až zbytečně moc krátkých vět (byla jsem už "rozjetá" a připravena, že se rozvine daná myšlenka či situace, a najednou jsem byla "nucena" to svoje rozvášnění stopnout).

martunka
27.06.2016 5 z 5

Tak mám za sebou další knihu ze série s Joonou Linou. Musím uznat, že Písečný muž si mĕ získal. Příběh je napínavý a dobře se mi četl. Tohle se mi líbilo více než Paganiniho smlouva.

Evule81
12.06.2016 5 z 5

Výborná kniha.

Danago
05.06.2016 5 z 5

Knížka se velice dobře četla, měla velice dobrou zápletku, četla sem ji jedním dechem, vůbec sem ji nemohla odložit. Konec je šokující. Nedovedu si představit jestli bude následovat další díl , jak by mohl navazovat. Konec je velice otevřený.

niki-chan
14.05.2016 5 z 5

První kniha od tohoto autora a naprosto úžasná. Je to příběh, který budete chtít přečíst najednou. Popis míst, děje i postav vás chytne a nepustí

Market = )
06.05.2016 3 z 5

Tak tentokrát jsem už vážně trochu zklamaná. Děj strašně poutavý, zápletka děsivá až mrazí, že jsem si rozuzlení tak nějak představovala mi nevadí (i když jestli to někomu nepřišlo podezřelý hned od objevení se Mikaela tak se divím :-D), vážně skvělý počteníčko. Ale proč museli (autoři) opět zabít tolik lidí? Minimálně poslední tři (na panskym sídle) i další předtim umřeli úplně zbytečně :-(. Když si Agatha, královna detektivek, může vystačit s jednou vraždou na knížku, nechápu, proč je tady musí kosit jednoho po druhym. Až jsem si říkala, jestli si tím autoři něco nekompenzují :-(.

Skripi
06.05.2016 3 z 5

Príde mi to že severské krajiny objavili pero a začali písať knihy. Alebo len u nás doteraz neboli vytlačené. :D Dalo sa to počúvať ale tie mená dávajú človeku zabrať... :)

edith79
02.05.2016 2 z 5

Tak nevím, mě to zase tak úžasné nepřipadá, spousta věcí zde postrádá logiku. Docela mi trvalo se tím vším prokousat. Ještě, že pachatel, detektiv i tajný agent byli všichni stejně geniální. Takových géniů v jedné knize...

koko.roman
28.04.2016 5 z 5

Další z knih kterou jsem přečetl na jeden zátah

kaja77
28.04.2016 5 z 5

nikdy jsem nepřečetla detektivku, začala jsem touto knihou a tak strašně jsem se bála jít v noci na wc :) všude jsem cítila toho zlouna Jurka Waltra. bylo to perfektní dávám plný počet bodů