Povídky

Povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216038/bmid_povidky-3dS-216038.png 4 887 887

První kniha povídek Zdeňka Svěráka. Jednotlivé příběhy autor líčí s laskavostí, hravostí a jemným inteligentním humorem. Kniha své čtenáře potěší, neboť kdokoli z nás se mohl někdy v životě dostat do stejné situace jako její hrdinové. Věřte, že jejich osudy Vám budou natolik blízké, že se k povídkám budete rádi vracet a kniha Vám bude mít stále co dát.... celý text

Dominika21
15.12.2017

Myslím, že při čtení těchto povídek budete už od prvního otevření knihy ovlivněni samotnou (ne)oblíbeností pana Svěráka. Pro mě je to nesmírně inteligentní a vzdělaný člověk na správném místě - jen málokdo umí tak úžasně prodat své vědomosti a myšlenky publiku, o neotřelém a laskavém humoru nemluvě. Povídky jsem již otevírala s úsměvem na rtech a s pocitem naprosté spokojenosti ji po přečtení zase zavřela. Milé, vlídné a zábavné...pro odpočinkové čtení jednoznačně nejlepší volba - doporučuji.

"Povídka je záhon, román je pole. Vždycky jsem věděl, že pole neobdělám..." :-)

Chesterton
11.12.2017 5 z 5

Hravá čeština na prvním místě!! Laskavost, moudrost, pohlazení duše, neotřelý humor, často celkem hloubka skrytá za jednoduchostí a vtipem. Děkuji, budu se vracet, mám audio čtené autorem.

7475
22.11.2017 5 z 5

Svěrákovo vyprávění je chytlavé, kdo mu jednou propadne, již se nemůže dočkat dalšího příběhu.

Ester71
23.10.2017 5 z 5

Prostě pan Svěrák. Mám ráda jeho humor, styl vyprávění a Vltava pro mě byla top.
Příjemná oddechovka.

Sarah01
25.08.2017 3 z 5

Tyto povídky jsem také četla na základě Čtenářské výzvy, je to převážně takové lechtivé čtení, nejvíc se mi líbila asi Vltava.

petr3954
08.07.2017 5 z 5

Podle mě výborně napsané.

Schwestrn
30.05.2017 2 z 5

Kniha s hořkým humorem, ve které mě autor (asi nemile) překvapil.

Viky007
08.02.2017 5 z 5

Povídky obvykle nevyhledávám, ale říkala jsem si, že u pana Svěráka udělám výjimku. A dobře jsem udělala! Líbí se mi nejen autorův specifický smysl pro humor, ale také to, jak si hraje s češtinou. Za mě palec nahoru.

Marbo
03.12.2016 2 z 5

Pro mně teda celkem šok, Svěráka jsem si již ( moje chyba ) příliš pevně zařadil jako lehce senilního, ale nesmírně poetického dědečka a k mému překvapení, on je to taky chlap či člověk z masa a kostí, jimž cloumají pudy.
Povídky samotné jsou čtivé, ale málokdy mně donutily se zarazit či pousmát.

Hathor89
05.11.2016 5 z 5

Povídky jsou všeobecně poněkud opomíjený žánr, i když nevím proč, já je mám ráda. Jak to u takových knih bývá, některé povídky mě nadchly více, některé méně. Nejvíce jsem se bavila u Ivanky a Lenina. Ale hlavně příběhy Pana Svěráka jsou plné milého humoru a úžasných hrátek s češtinou. S chutí si přečtu další.

kdu
30.10.2016 3 z 5

Nenadchnou, neurazí. Četla jsem jen díky čtenářské výzvě.
Povídky nebyly špatné, měly vyústění, ale já mám asi radši delší, propracovanější příběhy.

Red-Donald
23.10.2016 2 z 5

Pana Svěráka si velmi vážím, ale i mistr tesař se někdy utne. A tadyten soubor povídek jsem ani nedočetl. Povídky byli takové mdlé, bez vtipu nebo dobré pointy. Občas naprosto nudné (viz.Tetřev). Nemohu doporučit.

Špínobubla
13.10.2016 3 z 5

Pana Svěráka mám moc ráda, ale tato sbírka mne nenadchla. Zdá se, že většina těchto povídek je ze šuplíku a že tam byly opravdu dlouho, pointy byly hodně předvídatelné, bohužel kniha pro mne byla zklamáním a mnohem lépe hodnotím Nové povídky.

Netopyr07
20.08.2016 3 z 5

Kam na to pan Svěrák chodí. Cimrmana ale MILUJU. Při čtení této knihy jsem se zasmála ovšem až u povídky Fotograf, a to u pasáže, jak Mario luštil křížovku. Povídky jsou na mě moc "živočišné" :-)

Páájinka
15.08.2016

Kniha je čtivě napsaná, je vidět Svěrákův rukopis. Takový jemný humor a také na zamyšlení nad obyčejným životem. Přečetla jsem ji jedním dechem.

kristyna5690
26.07.2016 5 z 5

Jak bych to shrnula: vtipné, příběhy se netáhnou, často vtipná pointa. Prostě super oddechové čtení :-)

Vlastina67
18.07.2016 5 z 5

Příjemné čtení - pan Svěrák nikdy nezklame.

HYPNOS88
16.07.2016 4 z 5

Příjemné jemné půvabné čtení. Ale jednu hvězdičku musím dát dolů. Zdeněk Svěrák je nejbrilantnější hráč s českým jazykem. Mohlo to být o kousilínek lepčejší.

RudýOnkel
15.07.2016 5 z 5

Jeho známý humor, tentokráte v knižní podobě. Já jsem knihu četl jen z toho důvodu, že zrovna nic lepšího nebylo. Ale mile mě překvapila :)

essidaven
15.06.2016 5 z 5

Výborně vypointované povídky, četlo se skvěle!