Praktické a úsporné zavařování ovoce, zeleniny, příprava ovocných šťáv, rosolů, vína atd.

Praktické a úsporné zavařování ovoce, zeleniny, příprava ovocných šťáv, rosolů, vína atd.
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543250/bmid_prakticke-a-usporne-zavarovani-ovoce-zeleniny-priprava-.jpg 4 1 1

Podle vyzkoušených a osvědčených předpisů kuchařské školy paní Anuše Kejřové, odborné spisovatelky a učitelky vaření.

Přidat komentář

Česneksmedem
23.08.2024 4 z 5

V rámci zavařovací sezóny si rád počtu v těchto starých knihách. Mnoho věcí si člověk připomene a také se občas pousměje nad změnou v tehdejších možnostech a tím, co máme dnes. Například taková úschova dříve: „Láhve, plněné ovocnými šťávami, uschováme v chladném suchém sklepě ležmo, nejlépe na jemném písku položené.“. Hezké, že? Nebo: „Láhve občasně podrobíme prohlídce, a co pění neb i jen lehce plesniví, ihned spotřebujeme. Přiznávám, že třeba takové pivo pění celkem často.