Praktické a úsporné zavařování ovoce, zeleniny, příprava ovocných šťáv, rosolů, vína atd.
Anuše Kejřová
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543250/bmid_prakticke-a-usporne-zavarovani-ovoce-zeleniny-priprava-.jpg
4
1
1
Podle vyzkoušených a osvědčených předpisů kuchařské školy paní Anuše Kejřové, odborné spisovatelky a učitelky vaření.
Přidat komentář
Autorovy další knížky
1990 | Úsporná kuchařka |
1947 | Zlatá úsporná kuchařka s rozpočty: Úsporná kniha každé domácnosti |
1916 | Kniha vzorné domácnosti |
1933 | Česká vegetariánská kuchařka Anuše Kejřové |
2012 | Malá úsporná kuchařka |
V rámci zavařovací sezóny si rád počtu v těchto starých knihách. Mnoho věcí si člověk připomene a také se občas pousměje nad změnou v tehdejších možnostech a tím, co máme dnes. Například taková úschova dříve: „Láhve, plněné ovocnými šťávami, uschováme v chladném suchém sklepě ležmo, nejlépe na jemném písku položené.“. Hezké, že? Nebo: „Láhve občasně podrobíme prohlídce, a co pění neb i jen lehce plesniví, ihned spotřebujeme. Přiznávám, že třeba takové pivo pění celkem často.