Pravda, nebo lež

Pravda, nebo lež
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541111/bmid_pravda-nebo-lez.jpg 4 3024 3024

Nové vydání úspěšného bestselleru rozšířené o bonusový epilog! Mladá spisovatelka Lowen Ashleighová se ocitla ve finanční tísni. Rozhodne se proto přijmout nabídku, které by se jinak raději vyhnula. Najme si ji manžel bestsellerové spisovatelky Verity Crawfordové, aby za jeho ženu dokončila veleúspěšnou knižní sérii. Verity se po tragické nehodě nemůže věnovat psaní a fanoušci už začínají být netrpěliví. Lowen se na pár dní nastěhuje do domu Crawfordových, aby mohla navázat tam, kde spisovatelka skončila. Není to však tak jednoduché, jak si představovala. Práci jí neusnadňuje ani pohledný manžel slavné autorky. Lowen se také nedovede zbavit pocitu, že s rodinou Crawfordových není všechno v pořádku. Jako by je pronásledovalo jedno neštěstí za druhým...... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Verity, 2018


více info...

Přidat komentář

novina
dnes 5 z 5

Je to jiná Colleen Hoover než na jakou jsme zvyklí, ale příběh byl napínavý a čtivý.

Teddy2023
16.09.2024 2 z 5

(SPOILER) Po přečtení této knihy hodnotím 3 hvězdičkami a to ještě s odřenýma uchem. Colleen Hooverova se pustila do nového žánru, ale tímhle dílem moc nezabodovala.
Celý příběh je vyprávěn z různých pohledů, kde jako čtenáři sledujeme vztah mezi spisovatelkou Verity, jejím manželem Jeremy a naší hrdinkou Lowen.
Ze začátku jsem několikrát knihu odložila, než mě vyprávění vtáhlo (okolo 11.kapitoly) a nakonec jsem se rozhodla čtení dotáhnout do konce, abych se dozvěděla konec.
Podruhé bych s tímto dílem čas neotrávila, jelikož milostné scény vyobrazovány během čtení spíše noční můru, která se neustále opakovala.
To už "Vzpomínky na něj" mi přišly lepší.


HH77
15.09.2024 5 z 5

První kniha autorky určitě nebude tou poslední. Napínavé a konec úplně jiný, než jaký se zdál.

Katka1974
03.09.2024 5 z 5

Naprosto skvělé, napínavé, prostě síla. Je to třetí kniha od této autorky, co jsem přečetla. Všechny se mi líbily. Ale námět téhle knihy byl tak jiný a konec neočekávaný, že mě to úplně pohltilo. Co byla pravda a co byla lež, čemu člověk víc věří?

Zuzi_cte
27.08.2024 5 z 5

Precetla jsem si bonusovy epilog v novem vydani - samotnou knizku jsem cetla jiz drive. A nemuzu se zbavit pocitu, ze to predtim bylo lepe zakoncene. V moji predstavivosti si zili "stastne az do smrti", mam holt rada dobre konce. Ale ten novy epilog mi zmenil pohled na obe hlavni postavy a ne zrovna v dobrem :(

Hradčiatko
15.08.2024 4 z 5

Dostala som ju darom v rámci jednej knižnej hry a šla som do čítania bez konkrétnej predstavy, bez nahliadnutia do databázy a povedala by som, že v zásade zaujalo, napätie sa miestami dalo fakt krájať. Lenže ja som všeobecne ľakavý čitateľ, plus keď má milovaný spolubývajúci parťák obdobie sledovania série Pila v originále, tak... "chaču s taboj poigrať" už proste vykukuje aj z umývadla, nieto len z postele drahej Verity :D Takže som bola vlastne za sexi predely vďačná, rozdýchala som ten zbytok (no bez maskovaného Saw by to zas až tak nervovo žhavé nebolo, domnievam sa). Vyzdvihla by som dobrý preklad originálneho názvu, nie je to pravidlo, takže oceňujem.

Laduš94
09.08.2024 3 z 5

No. Plusové body za čtivost, což ostatně ale všechny tyto "trendy" knížky mají. Je to přesně ten typ knížky, kterou přečtete za dvě odpoledne a za týden už nebudete vědět, o čem to vlastně bylo. Střídání úhlů pohledu bylo fajn. Zároveň se mi celkem líbil fakt, že konec je otevřený interpretaci čtenáře.
Negativa - žádná hlubší myšlenka, postavy nesympatické, chemii mezi hlavními postavami jsem žádnou necítila, deníky už značně formulaické, kde se točilo pořád to samé dokola. V jiných komentářích čtu, že sexuální scény působily rušivě - souhlasím, nemyslím si však, že by jich bylo moc (asi jsem si zvyklá na mnohonásobně "spicier" knížky), ale ty scény za mě byly naprosto o ničem a všechny jako přes kopírák, chemie nula a nudné, zbytečné.

marky2558
07.08.2024 4 z 5

Bavilo mě to. Kniha byla jiná, než jak jsem zvyklá od autorky. Byla zlá a krutá.

sarka45
07.08.2024 3 z 5

(SPOILER) Musím přiznat, že jsem si neoblíbila žádnou z postav. Verity mě samozřejmě strašně štvala, ale na druhou stranu jsem měla veliké pochybnosti o tom, že to, co napsala, je realita. Bylo to tak šílené, že mi to prostě přišlo nepravděpodobné. Ne to, že by to takhle někdo cítil, to se asi bohužel může stát, ale to, že by to někdo o sobě napsal. To mi nedávalo žádný smysl. Když nic jiného, tak by to bylo dost nebezpečné (jak se nakonec ukázalo). Tak jsem čekala na nějaký zvrat. Přišel až v samém závěru a musím přiznat, že to stále pro mě nebylo dostatečné vysvětlení pro to, co se stalo.
Nechápala jsem ani jednání manžela, který byl ochoten se o svou ženu starat, přestože si autobiografii přečetl a uvěřil jí. Asi výčitky svědomí - ale stejně, po tom, co o sobě napsala.
Celé napětí knihy bylo vlastně vybudováno jen z pocitů Lowen, která byla z Verity z nějakého důvodu vyděšená. Tomu jsem také moc nerozuměla.
Přemíra erotiky mě sice nijak nepohoršovala, ale přišla mi nadbytečná a pro děj nedůležitá.
Takže ano, četlo se to docela hezky, mělo to spád, závěr byl vcelku překvapivý, ale úplně nadšená z knihy nejsem.

evik_svistik
31.07.2024 5 z 5

Absolutně dokonalá kniha, originální námět, přečetla jsem ji jedním dechem, je napínavá, protkaná erotikou.

lorelai947
29.07.2024 4 z 5

(SPOILER) První kniha, kterou jsem od Colleen četla a hned jsem tušila, že u této autorky nějakou dobu posečkám. Autobiografie Verity se mnou tak neskutečně cloumala! Bože, ještě teď zuřím! Skvěle napsáno. Závěrečný plot twist možná někoho šokuje, já musím přiznat, že mi v tu chvíli jen proletělo hlavou: "dobře ti tak"... Tak moc dobře byla ta autobiografie napsaná!

Bety093
28.07.2024 4 z 5

Miluju Colleen a její knížky celkově, a ačkoli byla úplně jiná než ostatní CoHo knihy, tento žánr se jí vážně povedl. Skvěle doladěné postavy, příběh plný zvratů, to všechno tam bylo, ale co mi osobně u téhle knížky vadilo, je že autorce trošku utekla ruka se sexuálními scénami. U knížek které jsem od Colleen četla jich tam nebylo tolik, ale tohle bylo už vyloženě postavené na někdy až moc přesně popisovaném sexu. Knihu hodnotím kladně, je to něco jiného a povedlo se to, ale stačilo mi, si to přečíst jednou. Doporučuji.

Maky806
27.07.2024 5 z 5

Ty jo, tak to byla síla. Nemohla jsem se odtrhnout.

1v8na
12.07.2024 3 z 5

Kniha byla čtivá, měla grády a spád. Líbil se mi samotný námět knihy. Měla však pár ALE.
Trochu mi překáželo přehršel sexu, to tam bylo na můj až příliš.
A co mi vadilo byla neuvěřitelnost příběhu.
Když ovšem tyhle dvě věci vynechám, tak to bylo fajn.

Pettato
12.07.2024 3 z 5

Knihy od Colleen se mi čtou vždy dobře, takže jsem se do knihy pouštěla s nadšením, ale tahle mi tématicky úplně nesedla. Během čtení jsem byla zmatená čemu vlastně věřit. Přišlo mi to hodně mimo realitu.

Kat9
10.07.2024 4 z 5

(SPOILER) !!!!SPOILER!!!!!!
Celou dobu jsem byla naprosto přesvědčená, že ty psychopatické myšlenky ve skutečnosti psal Jeremy, aby to hodil na ženu. Ty neustálé a přehnané popisy sexu mi seděly mnohem víc na chlapa. Navíc mi tam přišel popsaný jako až nepřirozeně dokonalý manžel, milenec, otec. Ačkoli praštěná Lowen o něm smýšlela podobně. To mohlo být ale způsobeno i četbou toho rukopisu. Po tom, co jsem si vyhledala obsah bonusové kapitoly, je jasné, že je v každém případě psychopat. Celou dobu mi neseděl. A myšlenky ve Veritiných kapitolách mi přišly tak absurdní, že jsem nevěřila, že by to mohla být pravda. Každopádně chování Lowen mě naštvalo. Ať už byla Verity jakákoli, nechápu, jak si s jejím mužem hned mohla začínat. V každém případě, psychicky narušení v této knize byli úplně všichni.

Každopádně kniha se četla rychle, člověk byl zvědavý, co z toho vyleze. Autorce podle mě žánr sedí a měla by se na něj zaměřit.

Lupis
09.07.2024 4 z 5

Jedna z nejlepsich knih od CH. Velmi dobry a originalni napad. Jednu hvezdicku strhavam za trochu prekombinovany konec, jinak moc moc doporucuji!!

Mikaela.books
09.07.2024 4 z 5

(SPOILER) ,,Je len tenká hranica medzi kreativitou a šialenstvom ...''
.
Psychologický triler s veľkou dávkou romantiky, posadnutosti a manipulácie, no ktorá časť prevládala? Za mňa asi posadnutosť, no po dočítaní knihy sa moje pocity a myšlienky otočili o 1 500 stupňov.
.
Kniha o ktorej neviem čo si mám myslieť.
Táto kniha vo mne ostane ešte veľmi dlho, možno o to viac, že som sama matka.
Úprimne vám napíšem, že sa mi čítala veľmi ťažko.
.
Slávna spisovateľka Verity Crawfordová nedokáže po ťažkej autonehode dopísať svoju najúspešnejšiu knižnú sériu. Vydavateľstvo požiada o jej dokončenie málo známu autorku Lowen Ashleighovú, ktorá na pokraji svojej finančnej ruiny prijíma celoživotnú pracovnú ponuku. Prichádza do domu Crawfordovcov, aby si preštudovala a pretriedila roky Veritiných poznámok a nápadov v nádeji, že nájde dosť materiálu na napísanie knihy.
V chaotickej pracovni nečakane odhalí Veritinu autobiografiu, ktorú nemal nikdy nikto čítať. Strana za stranou odhaľuje desivé tajomstvá, šokujúce priznania a spomienky o manipulácii klamstvách, ubližovaní a týraní vlastných 3 detí poza manželov chrbát. Verity sa zrazu objavuje ako celkom nová, desivá bytosť, temnejšia než samotné postavy z Veritiných trilerov. Kto v skutočnosti je Verity Crawfordová? A sú mrazivé tiene v dome naozaj len tieňmi? Pomedzi pátranie kto vlastne Verity je sa Lowen a Jeremy (manžel Verity) zblížia, keďže je už dlho opustený kvôli Veritinej nehode, kde ostala nevládna na posteli.
Kniha konči tým,že Jeremy so synčekom a Verity opúšťajú dom po smrti Verity, no Lowen nájde schovaný list,kde všetky zlé informácie o tyranii, manipulácii, úmrtí Verity vyvráti a pokiaľ ste Verity nenávideli počas knihy, na konci som spochybnila dokonca samú seba.

marcela9850
07.07.2024 5 z 5

Skvěle napsané, strhující děj plný překvapení. Někdy až děsivé, ale četla jsem s očekáváním jak to dopadne… Doporučuji

Nik..
05.07.2024 5 z 5

*Audiokniha. Fuuuu, tohle byla paráda. Tahle kniha se mi od začátku poslouchala skvěle. Potřebuji něco, co zaujme hned na začátku a tohle tu bylo splněno. Zajímavý děj, zajímavá zápletka, romantické pasáže. Ale teda na konci mi tuhle krev v žilách. Skvěle podané a vymyšlené.