Labyrint tajností
Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové série
Na amišské farmě rodiny Gingerichových dojde uprostřed noci k požáru, při němž shoří stará stodola. Jako by to nebylo dost zlé samo o sobě, zjistí zoufalí rodiče, že jejich nejstarší syn Daniel někam zmizel. A hasiči najdou v troskách stodoly lidské ostatky. Případu se ujímá Kate Burkholderová, náčelnice policejního oddělení Painters Mill, do jehož jurisdikce farma spadá. První zprávy nevěstí nic dobrého – požár s největší pravděpodobností založil někdo úmyslně. Pitva navíc prokáže, že ve stodole skutečně uhořel Daniel Gingerich. Kate se pouští do vyšetřování vraždy mladíka, na nějž všichni, kdo ho znali, pějí jen samou chválu. Jenže není všechno zlato, co se třpytí, a náčelnice z letmých náznaků mezi amišskou komunitou odkrývá jedno strašlivé tajemství za druhým…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2021 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
A Gathering of Secrets, 2018
Za mě výborná kniha. Napětí až do konce, závěr nečekaný, překvapivý. Určitě budou následovat další autorčiny knihy.
Toto byla moje první kniha od této autorky a určitě si přečtu i její další knihy!
Děj plynule ubíhal, nebyla tu žádná nezajímavá „omáčka" okolo a autorka šla přímo k věci!
Moc pěkně to bylo napsáno.
Moje první setkání s autorkou a rozhodně ne poslední. Super napsané, její styl mi bezvýhradně sedí. Četlo se samo, prostředí je neokoukané, dobře vykreslené postavy.
Tohle byl podle mě jeden z nejlepších dílů celé série. Autorka mě zatím nikdy nezklamala, těším se na pokračování.
Případ uhořelého amišského mladíka Daniela odhaluje, že jeho minulost nebyla tak čistá, jak se na první pohled zdálo. Náčelnice Kate chce pravdu odhalit za každou cenu. Čtivý díl, stejně jako ostatní ze série.
Moje první kniha od této autorky a musím říci, že jsem se nemohla odtrhnout od čtení. Napínavý děj již od začátku. Má spád a netypické prostředí zaujme. Těším se na další knihy od autorky.
Další tajemství Amišů a opět nezdolatelná Kate. Dílo se četlo dobře, ale myslím, že zrovna tenhle ten díl mi v paměti nezůstane. Nevím čím to, nějak mě "nezaujal" jak díla ostatní.
Má to spád a já byla vysloveně spokojená. Naštěstí už je ještě na letošek plánovaný další příběh série. Tak se těším.
Jsme opět u amišů. Pokračuje jejich nespolupráce s policií, nedůvěra k ní a utajování skutečností. Mají štěstí na policejní náčelnici, Kate je chápe. Jiný vyšetřovatel by určitě pro jejich jednání pochopení neměl. Je to díl opět plný napětí a zvratů. A milé Kate, která se snaží narovnat nespravedlnosti světa, přibydou na těle, a možná i na duši, další jizvy.
Už se těším na další díl.
Moje první kniha od autorky. Ze začátku trochu zdlouhávé, ale potom se to rozjelo a bylo to zajímavé. Pachatele jsem si typla ale stejně mě závěr překvapil. Co oceňuji je netradiční Amišské prostředí.
Zajímavá zápletka, oběti i pachatel. Taky mě rozladilo více pravopisných chyb, jak píše v komentáři "lenuskav", což není u této série obvyklé jako v jiných knihách.
Po přečtení každého dílu z pera Lindy Castillo je mi líto, že vše již skončilo a o to víc se těším na další. Stejně tak tomu bylo i tentokrát. Autorka dobře zná prostředí a mentalitu Amišů a i když má pochopení pro touhu zastavit nebezpečného člověka, pokračuje ve své policejní práci a hledá viníky. Skvělé čtení!
Návyková série. I tento díl je skvělý detektivní příběh, kde náčelnici Kate při pátrání několikrát hrozí smrt, ale spolu s kolegy se nedá odradit a pátrají po vrahovi dál . I její vztah s Johnem se v tomto díle posouvá konečně dopředu .
Skvěle napsané, svižný děj a opět nepřestanete číst, dokud nebudete na poslední stránce.
Skvela jako vzdycky... Jen nemam rada chyby v knizkach a tady jich bylo snad 6, coz bych necekala
2014 | Slib mlčení |
2015 | Modlitba za mlčení |
2017 | Ztracené děti |
2016 | Střípky ticha |
2018 | Do posledního dechu |
Co se ještě napsat o další knize Lindy Castillo? Myslím, že kdo čte celou tuto sérii a chce ji nějak komentovat, zákonitě se už musí opakovat. Všechny tyto knihy jsou si totiž tak moc podobné, ale naštěstí jen v tom dobrém slova smyslu.
Všechny mají a obsahují naprosto stejné prvky: netypické prostředí amišské komunity, napětí, spád, absenci hluchých míst, zvraty, samotnou hlavní hrdinku v nebezpečí i překvapivý závěr mající dostatečnou míru uvěřitelnosti. Prostě zatím jsem ze žádné z těchto knih nebyla zklamaná. Jediné, na co si trochu dávám pozor, je to, abych knihy četla s určitým časovým odstupem. A věřím, že takto se mi určitě tou svou podobností nemůžou omrzet.
I tato kniha mezi ty předchozí rozhodně zapadla. Bylo tam opět vše, co jsem očekávala. Od prvotní zápletky až po finální pointu jsem knihu opět hltala.
Tato série je prostě opravdu velmi návyková.
…O opět krásně vyvedené obálce je znovu hovořit už asi zbytečné také.