Mrtví promlouvají
Linda Castillo
Případy Kate Burkholderové série
O staré farmě Hochstetlerových se v Painters Millu šušká, že je prokletá. Policejní náčelnice Kate Burkholderová je přivolána na místo, kde se zdánlivě vlastní rukou sprovodil ze světa starý muž. Záhy však důkazy prozradí, že šlo ve skutečnosti o vraždu, která navíc nějak souvisí právě s dávným incidentem na farmě Hochstetlerových. Když je objeven další mrtvý muž, opět zdánlivý sebevrah, vyjde na světlo spojitost mezi oběťmi a postupně se odkrývají děsivé podrobnosti z oné noci před pětatřiceti lety, kdy zahynul amišský otec a jeho čtyři děti, jejichž matka beze stopy zmizela...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2018 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
The dead will tell, 2014
Dobrá a čtivá detektivka z méně známého prostředí Ameriky. Na začátku knihy je otřesný případ vyvraždění amišské rodiny. A dál už jde jenom o pomstu a snahu Cate vypátrat tajemného ženského ducha, který si předsevzal potrestat všechny aktéry tehdejšího zločinu. Nebylo těžké uhodnout, kdo za popravami stojí, ale i tak jde o napínavou četbu.
Mě to připadalo prosté a doufala jsem v lepší konec tj. že jsem uhodla vraha asi v půlce knihy. S autorkou jsme si do noty nepadly
I tento případ hodnotím velmi vysoko, tato série mě ještě neomrzela a vždy s velkým nadšením rozečítám nový díl. V této sérii si přijdou na své hlavně milovníci detektivních případů, promyšlených zápletek a napětí, které ke konci graduje. Třešničkou na dortu jsou překvapivé závěry, i když zkušený čtenář může v zápletkách autorky najít jakýsi vzorec, který se většinou opakuje a někdy tak není těžké odhalit pachatele. V tomto případě jsem byla velmi blízko, ale i tak mě autorka překvapila. Doporučuji.
Kdo umí, ten umí. A Linda Castillo umí napsat opravdu dobrou detektivku. Ten, který to nedokáže, čte a žasne. Opět perfektní detektivní zápletka. Napětí od začátku až do konce. Skvělá linka osobních příběhů hlavních hrdinů, která nás provází všemi díly. Mimochodem, obdivuji,
že každý další díl drží laťku nasazenou těmi předchozími
Čtu knihy o Amiších postupně jak vychází a mám pocit,že mají zlepšující úroveň.Také příběh Kate se vyvíjí.Už se těším na další díl.
Další skvělý díl od Lindy.
Kniha je napínavá, zajímavá od začátku do konce.
Určitě doporučuji si knihy s Kate přečíst. Příjemná náčelnice policie, která má u sebe tým příjemných lidí.
Já už ani nebudu chválit, ať se neopakuji, budu lákat :-).....
Pokud jste ještě nezačali s touto amišskou sérií, začněte ! Pokud nemusíte bichle, kterými současné detektivky často jsou, tady vám počet stran bude vyhovovat, přitom se tam vejde vše, co má správná detektivka s prvky thrilleru mít. Jestli chcete něco, co se čte téměř samo, má to spád, napětí, tohle je ta správná série.
Líbí se vám taková lehoučká romantická linka ? Ano, i tu tady najdete, sympatické hlavní postavy ? No ano, ty jsou samozřejmostí :-).
Nenalákala jsem vás, nevadí, zdejší hodnocení a počet čtenářů mluví za vše.
A za mě byl tento díl opět super !!!
První kniha od této autorky, která se mi dostala do ruky. Shodou okolností je posledním dílem z její amišské serie. Děj této detektivky se odehrává v malé oregonské vesničce Painters Millu, kde policejní šefka Kate vyšetřuje serii několika záhadných vražd. Postupně odhaluje souvislosti těchto vražd s vyvražděním jedné místní amišské rodiny Hochstetlerových kdysi před 35 lety a vede čtenáře k tomu, že se pravděpodobně jedná o odplatu za tento násilný doposud neobjasněný čin v minulosti.
Kniha se četla velmi dobře a svým napínavým dějem mě držela v napětí až do samého dramatického závěru s překvapivým odhalením skutečného vraha. Po nějakém čase si přečtu i další detektivní příběhy od této autorky.
výborně napsaný příběh, autorka spisovatelsky vyzrává, příběh od příběhu (kniha od knihy) lepší a lepší, už se těším na další
Tak jsem dočetla zatím poslední knihu ze série, která vyšla. Teď budu jen (ne)trpělivě čekat na další díly. Perfektně a napínavě napsané, jak jsme u autorky zvyklí. Těším se na další pokračování.
Kniha byla napínavá, pěkně zpracovaná, určitě nebude od této autorky poslední.Precteno za den,super.A ten konec překvapivý.
Výborná kniha. MALÝ SPOILER: Jen mě mrzelo, že autorka tak nějak odhalila identitu vraha už na začátku, takže jsem myslela, že nás nečeká žádné překvapení. Zmýlila jsem se a jsem za to ráda. Je ale hrozné, co může způsobit jedno vychloubání malého kluka.
její knihy mě neskutečně baví. Těším se na další díly. Knihy jsou napínavé a velmi čtivé.
Opět skvělý případ. Kniha se velmi pěkně čte. Je zajímavá jak z profesionálního tak z osobního života náčelnice. Těším se na poslední díl.
Další autorčin příběh z amišského prostředí. Příběh je uvěřitelný (i když těžko pochopitelný) , policejní náčelnice Kate Burkholderová je sympatická a hlavně schopná vyšetřovatelka. Je to moje třetí přečtená kniha od Lindy Castillo a rozhodně doporučuji.
Přečteno: červenec 2019
Jak je u autorky zvykem, příběh skvěle odsýpá. Je to opravdu dobře napsané, a vůbec nevadí, že se dá vrah snadno odhadnout. Už se moc těším na další díl.
detektivní a krimi romány napětí USA (Spojené státy americké) amišové
2014 | Slib mlčení |
2015 | Modlitba za mlčení |
2017 | Ztracené děti |
2016 | Střípky ticha |
2018 | Do posledního dechu |
Znovu velmi dobře ku čtení, těžko se odtrhnout. A partnerský život se nám také pohne.