Zpřetrhaná pouta

Zpřetrhaná pouta
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493224/bmid_zpretrhana-pouta-ggx-493224.jpeg 4 299 299

Ovdovělý amiš Adam Lengacher, který vzal své děti na projížďku na saních, narazí cestou na auto, které uvízlo v závějích, a opodál najde bezvládnou ženu. Zavolá tedy náčelnici policejního oddělení v Painters Millu Kate Burkholderové. Ta se k nehodě neprodleně dostaví a zažije šok: v oné neznámé poznává Ginu Colorosovou, policistku a spolužačku ze studií na policejní akademii. Gina jí prozradí, že je hledaná za vraždu policisty. Tvrdí, že ona je nevinná, že za jejím obviněním stojí spiknutí zkorumpovaných policistů, které chtěla odhalit. Kate požádá o pomoc svého přítele agenta Johna Tomasettiho a společně se pouštějí do vyšetřování případu. Záhy se však ukáže, že nikdo o té noci, kdy Gina údajně zastřelila kolegu, nechce mluvit…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)

Outsider, 2020

hanzmb
06.10.2022 3 z 5

Asi nejslabší díl, který jsem od autorky četl. I když se celý děj odehrává na amišské farmě, nic nového se o nich nedozvíte. Kriminální zápletka nulová. Psát o zkorumpovaném vzdáleném policejním oddělení určitě není to, proč tuhle sérii miluju. Závěr díky několika předchozím vložkám je také očekávatelný. John by měl Kate místo svatebních příprav vzít raději na střelnici.

Erlif
29.09.2022 5 z 5

Přečteno za pár dní... Byla jsem spokojená. Trošku jsem se bála, že mě bude nudit děj odehrávající se na jednom místě kvůli sněhové vánici... Ale tahle autorka píše dobře, mám ráda její styl.

PetraCy
17.09.2022 4 z 5

Dobře se četla... napínavý příběh a na konci pěkně napsáno o tom, jak bereme věci jako samozřejmost...

Kanimůra2
14.09.2022 3 z 5

Pravda je, že když čtete 12.příběh, začíná to být "stále o jednom". Mě se to líbilo, ale už bych si přála, aby autorka vymyslela něco jinýho. Protože psát umí, čtu ji ráda, ale je to pořád na jedno brdo.

berila
31.08.2022 3 z 5

Přidávám se k těm méně spokojeným čtenářům. Autorka bezesporu psát umí, ale už mě příběhy tolik nebaví. Zpočátku to mělo úplně jinou šťávu. Uvidím, co bude dále.

PetraBery
19.08.2022 4 z 5

U Amišů již po dvanácté. Dávná přítelkyně policistka Gina se na náčelnici Kate obrátí, když je ve velkém průšvihu. Dokáže jí Kate s Johnem pomoci? Asi nejslabší díl, nejedná se o klasický případ, ale jinak je to čtivé jako pokaždé.

perpe2a
12.08.2022 4 z 5

Další díl mé top autorky. Tentokráte méně vražd, a více o Kate a jejím dětství a mládí. Super.

ddkk
10.08.2022 3 z 5

Přidávám se k těm, kdo začínají být sérií s Kate Burkholderovou trochu unaveni. Autorka její příběhy chrlí jeden za druhým a mne už přestávají zajímat. U tohoto dílu jsem přeskakovala celé stránky, které nebyly pro příběh nijak důležité a mně vysloveně nudily. Podepisuju přesně to, co píše konicekbily - už to ani moc není o Amiších, už to není originální zápletka, začíná to být šedivý průměr. A já osobně si od Kate dám pauzu...

konicekbily
09.08.2022 3 z 5

Nesdílím názor, že řada detektivek pokračuje špičkovou úrovní vpřed. Dokonce mi to připadá, že už to není ani o Amiších. Mnohokrát použitá zápletka v jiných knihách byla zpracována lépe - tedy tentokrát pouze pouze průměr. Ale na autorku nezanevřu.

SimonaP
19.07.2022 3 z 5

Příběhy Lindy Castillo mám moc ráda, přečetla jsem všechny, ale tenhle mi nepřišel až tak poutavý. Málo napětí, příběh stojí na místě, spíš se řeší to samé dokola. A nic moc nového ze života amišské skupiny se člověk také v tomto díle nedozví

harena
06.07.2022 4 z 5

Knihy Lindy Castillo jsou nejen napínavé, ale těším se na ně také proto, že se hodně dozvídáme i o životě amišů. Ani tento díl se nevymyká, náčelnice Kate vyšetřuje, pátrá, je také v ohrožení života, ale také hodně vzpomíná na své dětství a mládí v amišské komunitě. Pěkné.

janastok
04.07.2022 3 z 5

Tentokrát se autorka odchýlila od zavedeného schématu, ale příběhu to moc neprospělo. Dvě třetiny se kniha táhne, náhle buch, buch, Kate v nebezpečí a konec. Nicméně je to má oblíbená hrdinka a těším se na další díl.

Unicorn2017
23.06.2022 3 z 5

Podle mě nejslabší díl série. Přečetla jsem zatím všechny knihy, pokaždé jsem je zhltla během několika málo dnů, kdy jsem k nim byla přikovaná v každé chvíli volna. U tohoto dílu to bohužel říct nemůžu. Autorka sice odstoupila z oblíbeného tématu, kdy Amišové umírají na běžícím pásu jako v Midsomeru, volba tématu korupce mi ale celkově nepřipadala příliš šťastná. Už od začátku je víceméně jasné, jakým směrem se děj bude ubírat, nedochází k žádným velkým zvratům, příběh se tak nějak vleče, Kate opakuje ty samé myšlenky. Spousta situací mi přišla nepřirozených (uměle nastavených, aby vykreslily Ginu i v tom lepším světle, případně aby zkrátka popohnaly děj), některé úplně běžné aktivity byly popsány až do nepřirozených detailů, a protáhly se tak na stranu i víc. Celou dobu jsem se těšila, až se konečně začne něco napínavého dít, a když konečně došlo na akční závěr, bylo vše rychle odbyto na pár stránkách.
Obecně mám pocit, že autorka nám chtěla víc přiblížit Katinu minulost po odchodu z amišské komunity a zároveň posunout vztah s Tomasettim někam dál. Pro mě byl ale celý tenhle příběh dost neuvěřitelný a tak nějak o ničem.
Těším se každopádně na další díl a doufám, že autorka ještě nevyčerpala všechny nápady.

astra3
14.06.2022 5 z 5

Přečteno - jako vždy napínavé, čtivé a nesmrtelná Kate. Gina mi dost lezla na nervy a ohrozila Adamovy děti.

iška
13.06.2022 4 z 5

Tentokráte se sice zápletka amišské komunity dotýká spíše okrajově a přesto jsme se o tom jejich každodenním životě opět ledacos dozvěděli. Již se těším na další díl.

alzbeta4340
06.06.2022 5 z 5

Dobré, jako vždy. Ale tentokrát mi byla amišská rodina beze zbytku sympatická, což se v každém dílu neděje. Trošku jinak vystavěný příběh než ostatní kousky v sérii, změna byla příjemná. Snad bude už brzy zase další díl :-).

Jiparis
30.05.2022 5 z 5

Příběhy z prostředí amišů mě stále baví. Tentokrát trochu jiný, hodně propojený s okolním světem. A těším se na další.

Agatha84
28.05.2022 2 z 5

Rozhodně ten nejslabší a nejvic díl o ničem :-) Autorka se zasekla na jednoduché zápletce a stále nám nabízela opakující se úvahy, myšlenky, vyjádření několika málo přítomných. Vždy jsem se u příběhů s amišskou tématikou bavila, takže tenhle velký prešlap beru jako omyl a čekám na podzim, až vyjde nový díl. No a toto tedy nedoporučím.

Hella
25.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Linda Castillo nemůže čtenáře zklamat. Vždy je to čtivé, hrdinové sympatičtí a uvěřitelní, městečko Painters Mil vylíčené jako vcelku příjemné místo k žití. A vždy je to u mě jen o tom, jestli 4 nebo 5 hvězdiček. Tenhle příběh byl poutavý, ale přece jenom mi vadilo tolik toho sentimentálního rozjímání nad kamarádkou v dospívání a toutéž teď, notabene když bylo od začátku jasné o jakou potvoru jde. A také to, že Kate nepřesunula Ginu jinam. Ale to je jen jednohvězdičkové opomenutí, jasně, že se těším na další příběh.

Kerberos
24.05.2022 4 z 5

Kate zachraňuje kamarádku ze studií, která je namočena v průšvihu. Odříznuté za sněhové kalamity na amišské farmě čelí nebezpečí, jsou všichni v ohrožení života. Trochu jiný příběh než jsme zvyklí.