Zpřetrhaná pouta přehled

Zpřetrhaná pouta
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493224/bmid_zpretrhana-pouta-ggx-493224.jpeg 4 299 299

Ovdovělý amiš Adam Lengacher, který vzal své děti na projížďku na saních, narazí cestou na auto, které uvízlo v závějích, a opodál najde bezvládnou ženu. Zavolá tedy náčelnici policejního oddělení v Painters Millu Kate Burkholderové. Ta se k nehodě neprodleně dostaví a zažije šok: v oné neznámé poznává Ginu Colorosovou, policistku a spolužačku ze studií na policejní akademii. Gina jí prozradí, že je hledaná za vraždu policisty. Tvrdí, že ona je nevinná, že za jejím obviněním stojí spiknutí zkorumpovaných policistů, které chtěla odhalit. Kate požádá o pomoc svého přítele agenta Johna Tomasettiho a společně se pouštějí do vyšetřování případu. Záhy se však ukáže, že nikdo o té noci, kdy Gina údajně zastřelila kolegu, nechce mluvit…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)

Outsider, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpřetrhaná pouta. Přihlašte se a napište ho.

soukroma
30.10.2024 4 z 5

(SPOILER) Nečekaně jiná kniha v rámci amišské série: příběh o korupci v policejním sboru v hlavním městě Ohia, Columbusu, kde Kate po odchodu z domova začínala a kde se poměry od jejích nadšených nováčkovských policejních let hodně změnily.
Jak se změnila její tehdejší jediná přítelkyně, divoká a nespoutaná, se kterou studovala policejní akademii a která zůstala v tamním sboru, to poznáváme spolu s Kate, když se Gina zničehonic ocitla postřelená a pronásledovaná v Painters Mill, za sněhové vichřice, metrů sněhu a nesjízdnosti silnic. Ovšem ne na jejím prahu, ale u farmy amišského vdovce se třemi malými dětmi. A ten ji vzal podle amišského přikázání bez jakýchkoli debat či pochybností pod svou střechu a poskytl jí pomoc, ať ho to mohlo stát víc, než si Gina vůbec celou dobu dokázala představit.
A to jsem právě nejvíc ocenila - byť se příběh tentokrát vůbec netýká zločinů mezi amiši či spáchaných v amišském prostředí, dozvíme se o amiších možná víc, než v jiných autorčiných knihách.
Konec hodně akční a vlastně jsem si nebyla jistá, jak dalece Gina byla do všeho namočená, takže nemohu dát maximální hodnocení. 85%

Abikk
11.10.2024 4 z 5

Tak trochu jiný díl než jsme zvyklí, ale stále napínavý a zajímavý. Tentokrát se neodehrává v ryze amišské komunitě, ale nahlédneme do minulosti Kate a její kamarádky ze začátku u policie. Příběh je malinko klaustrofóbní, protože se víceméně odehrává na jednom místě, ale byla to příjemná změna. Sice to je již 12tý díl, ale stále zajímavý a napínavý. Jsem hodně zvědavá jak bude nadále probíhat linka Kate a Jacka :o)

raphelia
25.09.2024 4 z 5

Tento díl je trochu netypický, protože hodně psychologický. Akční scény jej pouze uvádí a pak až zakončují; v mezidobí autorka dovedně vykresluje pocity a pochybnosti jednotlivých aktérů. Určitě to není oddechové čtení, ve smyslu, že člověka pobaví a potěší; je to temný příběh, popravdě až děsivý. Ale z pohledu stylu, jakým je napsán, zcela tradiční - extrémně čtivý, lehce plynoucí. Mně určitě nezklamal, jen vedl k velkému zamyšlení o víru v systém.

Kniha Zpřetrhaná pouta v seznamech