Dětské duše
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich minulosti vyzradit. Poté co policie objeví další dvě oběti se stejným znamením, je jasné, že hledají sériového vraha, bezcitného a nemilosrdně krutého. Stopy vedou ke každoroční soutěži talentovaných dětí, na níž se scházejí malí géniové, doprovázení někdy velice ambiciózními rodiči. Zabíjel snad někdo z nich, kvůli neúspěchu? Nebo ze žárlivosti na ostatní? A koho chce ještě potrestat?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
Child's Play, 2019
Kim mám ráda, je záruka kvality, že to bude čtivé, to splnil i tento jedenáctý díl v řadě. Ale přesto, že se kniha dobře četla, nebylo to takové to "nedám knihu z ruky".. proto dávám o hvězdičku méně.
Miluju Angelu a Kim. Další skvělá kniha. Zajímavé téma. Je hrozné že takové děti existují, nedovedu si představit jejich život
a ani život jejich sourozenců.
Knížky Angely Marsons mám moc ráda a jsou pro mně takovou jistotou, že se nebudu při čtení nudit. Tato nová kniha nebyla výjimkou, ale přece jen bych řekla, že byla trochu slabší než několik posledních knih série. Bavily mne díly, kde jsem se o hlavní postavy opravdu bála, nebo kde případ souvisel s událostmi z minulosti Kim a bylo v něm hodně psychologie. V tomto případě je téma zajímavé, ale nejde podle mně úplně do hloubky a není využito naplno (líbil by se mi třeba pohled pachatele/ů).
Dalším důvodem, proč nejsem z knihy úplně nadšená, může být to, že schéma vyprávění se stále znovu opakuje, i v této knize se knihou prolínají dva případy a opakují se v různých obměnách i některé slovní přestřelky mezi postavami.
Trvalo mi dlouho knihu přečíst, ale to není vina knihy.
Téma je zajímavé a líbí se mi, že není podáno jen z jedné strany a je krásně ukázané, že na věc existuje více pohledů i když je těžké jim uvěřit.
Opět tady máme dva případy, ale tentokrát je to jinak. Penn se musí připojit ke svému starému týmu a jít k soudu uzavřít jeden starší případ a Kim a zbytek jejího týmu musí řešit vraždu bez něj.
Už jsem to zmiňoval u předchozích dílů. Proč v Anglii detektivové nenosí zbraně? Docela by jim to ulehčilo práci.
Zajímavé téma, ale tak nějak nemastné neslané. Za mě asi nejslabší kniha od této mé nejoblíbenější autorky.
Už jedenáctý díl se svéráznou detektivkou Kim Stoneovou mě nepřestává bavit. Spíš naopak. Paní Marsonsová dokáže skvěle vtáhnout čtenáře do děje a nepustí ho, dokud není hlavní padouch dopaden. Tentokrát byly mé pátrací schopnosti poněkud mimo mísu. Musím ocenit i dvě vyšetřovací linie, které nám ukázaly i příběhy Kiminých podřízených. Knize to jen dodalo lepší detektivní nádech. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu.
Sice se opakuju, ale tato série si prostě drží svoji úroveň. Docela se osvědčilo schéma, kde se jedn z členů týmu zabývá něčím jiným a dostane tak více prostoru. Tentokrát to byl Penn a místo něj dokonce přišla posila, které rozhodně nezklamala. Jsem opravdu zvědavá, na kolik dílů se s touto sérií dostaneme. :)
Opět super thriller z této skvělé série. Už se opět těším na další díl. Tuhle sérii prostě miluju.
Opět úžasný díl od Angely, není co víc k tomu říct, co díl, to pecka. Pro mě nejlepší série jakou jsem doposud četla.
Dobré počteníčko jako v předešlých dílech této série. Možná trošku míň napínavé, ale četlo se dobře. Těším se na další setkání s Kim a její partou.
Nevím už, co ještě na téhle sérii pochválit. V rámci detektivek je to jedna z mých nejoblíbenějších. A Fifi je boží. Vřele doporučuji.
Velmi uspokojivé.
Paní Marsons prostě umí psát čtivě. Ano, na koncích kapitol je vidět, jak děj schválně napíná, ale to jí ráda odpustím. Téma nadaných dětí mi přišlo zajímavé, jsem ráda, že se autorka snaží přijít vždy s nějakou novou oblastí zájmu. Linie s Pennem mě nijak nerušila a osobně jsem zvědavá, jestli se ještě v dalších dílech potkáme i s Fiffy..
Ja osobne som velky fanusik Angely. Kazdu jednu knihu som hltala a precitala v priebehu par hodin. a to aj pocas obed pauzy v praci:-)) len aby som vedela co dalej.
Neviem cim to je ale tato kniha ma velmi nezaujala. Asi mam prilis vysoke ocakavania ze dalsia kniha predci tu predtym. Skoda, pre mna trosku sklamanie. A ako aj ini hodnotili, Penn mi j sice sympo ale ten pripad si mohli odpustit
Koukám na ostatní komentáře, a vidím docela rozpory v hodnocení. Já jsem však jako vždy naprosto spokojená, tahle autorka patří mezi mé nejoblíbenější.
To byla jízda. Přečteno za pár hodin. Ať už je další díl !
Tentokrát jsem si na nový díl musela chvíli počkat. Neměla jsem možnost jej koupit hned po vydání, ale to čekání stálo za to. S knihou Angely Marsons jsme strávila příjemných pár hodin. Obětovala jsem i spánek, a dočítala v jednu ráno.
Příběh opět jako vždy brilantní. Některé čtenáře nebavila dějová linka s Pennem. Za mě osobně byla jeho linka stejně napínavá jako hlavní vyšetřování. Nádhera.
Ten konec? Už aby tu byl další díl.
Velkou chválu si zaslouží všechny naše české obálky. Dívala jsem se na Goodreads a ty jejich obálky nesahají českým ani po kotníky.
Doporučuji ke čtení. Celou sérii.
Kapitoly mají spád ve všech dílech téhle série, aspoň co jsem zatím četl. Jen mi tak nějak přišlo, že z daného tématu by asi šlo vytěžit víc. Tím ale neříkám, že kniha zklamala... Za mě slušně napsaná detektivka, jen mám občas asi moc velký nároky
Očekávala jsem od knihy mnohem více, druhý případ jsem přeskakovala, vůbec mě nezaujal. Konec takový zvláštní, musím přiznat, ze autorka již napsala lepší knihy.
Sotva průměr. Dvě nesouvisející vyšetřování a přiznám se, že příběh s Pennym mě vůbec nezaujal a přeskakovala jsem ho. Příběh s Kim měl potenciál, ale čím dál víc ke konci se vytrácel, až se ztratil.
Anglie detektivní a krimi romány napětí sérioví vrazi
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
(SPOILER) Bacha! Něco vám spoilersky vykecám. Kim v tomto díle kašlala na svého psa, na skládání motorky a sex měla na nule. Má to teda vůbec cenu číst? Má. Je to vlastně dost moderní kniha, čímž narážím hlavně na závěr, kde je i hsh. Jinak být geniální dítě je naprd. Věřte či ne, ale není to závist.