Dětské duše
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové série
Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich minulosti vyzradit. Poté co policie objeví další dvě oběti se stejným znamením, je jasné, že hledají sériového vraha, bezcitného a nemilosrdně krutého. Stopy vedou ke každoroční soutěži talentovaných dětí, na níž se scházejí malí géniové, doprovázení někdy velice ambiciózními rodiči. Zabíjel snad někdo z nich, kvůli neúspěchu? Nebo ze žárlivosti na ostatní? A koho chce ještě potrestat?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
Child's Play, 2019
![Veju007 Veju007](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/279614/m_veju007-65152c5882201.jpg?v=1695886425)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Angela Marson je prostě láska a její Kim Stoneová je čistá závislost. Tohle jsou prostě nejlepší detektivky .
Opět tu máme dva případy k vyřešení a oba se vyvinuly jinak, než jsem hádali. Opět. To mě na Angele s Kim baví nejvíc - pokaždé ke tam zvrat, který prostě nečekáte!
![SilvieSisinka SilvieSisinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/176516/m_silviesisinka-V4x.jpg?v=1660852592)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Angela mě nikdy nezklame,hold píše úžasně.Tato kniha byla velice zajímavá,originální zápletka.
Když objeví už dvě oběti,je jasné že jde o sériového vraha.Stopy vedou k soutěži talentovaných dětí.
![Jitty82 Jitty82](https://www.databazeknih.cz/img/users/49_/49341/m_jitty82-65f1b0d492a7a.jpg?v=1710338260)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Angela Marsonsová si ve svých knihách vede tak dobře, že dokáže přivést k životu každou postavu, dokonce i postavy, které v této sérii nejsou pravidelnými. Tento 11. díl má děsivou úvodní sekvenci. Jak kniha začíná, příběh je vyprávěn z pohledu vraha a je z toho mrazivá první scéna. Okamžitě jsem měla pocit, že je to někdo, kdo prahne po pomstě, a chtěla jsem vědět, co ho vedlo k tomuto zničujícímu rozhodnutí. A právě díky tomu jsou Angely knihy tak poutavé - až do konce vás udržují v neustálém napětí.
Musím poděkovat Angele, že mě nikdy nezklamala.
![harena harena](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/107013/m_107013-ms1.jpg?v=1459855084)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět výborný thriller a navíc se zajímavým námětem. Ano, víme, že geniální děti nemají úplně jednoduchý život, ale nikdy jsem se nezamyslela na tím, jak se cítí i jejich sourozenci. A s tím se Angela vypořádala opravdu bez ztráty hvězdičky. Napínavé pátrání po vrahovi udrží asi každého čtenáře u knihy až do poslední stránky, ale myslím si, že vraha je opravdu těžké uhodnout. Jedině jestli budete tak chytří, jako ty mimořádné a geniální děti. Příjemné zpestření při čtení jsou slovní přestřelky mezi Kim a Bryantem a i nová pomocnice při vyšetřování "Fifi" bude asi patřit k oblíbených členům party.
![Pája699 Pája699](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/275318/m_paja699-PkB.jpg?v=1668157137)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Opravdu mám ráda příběhy Kim Stoneové a celé jejich party, ale ruku na srdce, tohle mě prostě nebavilo. Chybělo mi tam napětí, nějaký waw efekt se taky nekonal. Tak nějak to lehce plynulo a byl konec. Za mě určitě nejslabší díl a zlatá střední cesta..neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne.
![iška iška](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19230/19230.jpg?v=1381127919)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět výborné čtení. A otázka geniálních dětí a jejich sourozenců, postavení v rodině, přístup rodičů ... to stojí opravdu za zamyšlení.
![nikiss76 nikiss76](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/265341/m_nikiss76-hf0.jpg?v=1549630603)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
(SPOILER)
Pokračující série s Kim a jejím týmem si stále drží vysoce nasazenou laťku. Do týmu přibyl nový člen v podobě kolegyně, která si vysloužila od šéfky přezdívku Fifi a společně řeší další zapeklitý případ vražd. Vrah svými vraždami vypráví svůj příběh a nechává za sebou střípky skládačky, kterou musí Kim a její kolegové dát dohromady.
Co se mi na autorčiných knihách líbí, je to, že vždy najde nějaké nový námět, který je zároveň velmi k zamyšlení pro čtenáře. V tomto případě to byly geniální děti a jejich rodiče, kteří se je snaží slepě nasměrovat na cestu úspěchu a slávy a nevidí, jakou nenávratnou škodu mohou na jejich dětských duších napáchat.
Kniha se mi líbila a odhalení vraha bylo trochu překvapivé.
![-markéta- -markéta-](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/52284/m_marketa-662ceba578655.png?v=1714219942)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Doopravdy se s každým dalším dílem bojím, že už to nebude ono, protože není přece možné, aby někdo napsal (zatím) 11 dílů série a aby všechny byly tak moc skvělé. A víte co? I ten 11. díl byl opět pecka! Nechápu to!
Další případ Kim a jejího týmu byl famózní, opět z jiného prostředí, opět spolupráce se členem jiného týmu, opět jsem nevěděla, kdo je pachatel, opět boží.
Já už pro tuto sérii nemám slov. Každý jeden díl je unikátní, výborný, každý díl miluji!
![Bulldog Bulldog](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/198655/m_bulldog.jpg?v=1730480338)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak za mě tady Angela chytla druhý dech a po dvou předchozích slabších dílech mě tahle kniha hodně bavila a oba příběhy v ní byly zajímavé. Kim i Stacey se taky tak nějak zklidnily a už mi nelezly na nervy a dokonce musím vyšvihnout i dobrý humor.
![bigben bigben](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/125286/m_bigben-S2f.jpg?v=1679830690)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mně se takhle autorka se svojí hlavní postavou prostě neomrzí...jen jsem ji dočetla, dala bych si další...
![roman9276 roman9276](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/154539/m_roman9276-65b923cb854f9.jpg?v=1706632140)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Paráda, tohle byla zase stará dobrá Kim! Předchozí díl mě tolik nechytl jako ostatní knihy, ale i tak to bylo super. Dětské duše mě strašně bavily a nejvíc mě baví prostředí vražd kam nás autorka bere. Umí být neotřelá a originální, vytváří skvělou atmosféru. Knihy se drží konstantně v mém žebříčku hodně vysoko, jen tak dál a šup sem s dalším dílem.
![Lucka.79 Lucka.79](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32965/lucka-79-Hz6.jpg?v=1544275080)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Opět skvělé čtení a opět jsem s pachatelem byla úplně vedle ... ale nad tím už se vůbec nepozastavuji. Sice mi trochu vadilo přeskakování mezi případem Kim a soudním líčením Penna, ale jak se Pennův případ vyostřoval a nabral obrátky, už to bylo stejně napínavé, jako vedle ... a pak přišla na scénu Fifinka a to mě bavilo moc. Těším se, až bude další díl ...
![andrea7191 andrea7191](https://www.databazeknih.cz/img/users/30_/302107/m_andrea7191-UsB.jpg?v=1613202540)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Na to, jak moc jsem se těšila na další díl, mě to trochu zklamalo. Ne, že by Kim nebo kdokoliv jiný ztratil něco ze své dravosti, ale vzhledem k tomu, že už je to 11. díl a stále je to stejné a jediné co se mění, je případ, tak už mě to tolik nefascinuje jako dříve. Stále je to pěkně čtivé, Kim je stále "Kim" a velmi mě baví, jak je celý tým sehraný a pospolitý, ale pro mě už to trochu ztrácí šťávu. Určitě si přečtu i další díl až u nás vyjde, ale už to není takové nadšení.
![twiggynka twiggynka](https://www.databazeknih.cz/img/users/83_/83293/m_83293-0Ow.jpg?v=1519132244)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Možná malinko slabší než ostatní knihy, ale i tak si zaslouží plný počet hvězdiček. Angela píše prostě parádně.
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
Další skvělý díl. Obě dějové linky napínavé, plné zvratů a skvělý závěr. Vřele doporučuji. Čte se jedním dechem.