Dětské duše

Dětské duše
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464928/bmid_detske-duse-8zb-464928.jpg 5 1127 1127

Případy Kim Stoneové série

Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich minulosti vyzradit. Poté co policie objeví další dvě oběti se stejným znamením, je jasné, že hledají sériového vraha, bezcitného a nemilosrdně krutého. Stopy vedou ke každoroční soutěži talentovaných dětí, na níž se scházejí malí géniové, doprovázení někdy velice ambiciózními rodiči. Zabíjel snad někdo z nich, kvůli neúspěchu? Nebo ze žárlivosti na ostatní? A koho chce ještě potrestat?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr

Child's Play, 2019

Petra101
28.02.2022 5 z 5

Příběh se mi moc líbil,nikdy mě nenapadlo takto přemýšlet o geniálních dětech a jejich sourozencích,opravdu zajímavý námět. Četla jsem jedním dechem jako všechny díly s Kim a je mi líto,že je konec série. Skvělé. Angela je skvělá a její psaní ...klobouk dolů.

lachtan77
21.02.2022 5 z 5

Angela nezklamala, vlastně už snad ani nemůže :-) hltám každou její knížku a nebojím se, že bych od ní nedostal perfektní čtení. Je to prostě tutovka. Příběh napínavý, nepřehnaný a propracovaný vždy ještě s menším případem kolegů. No co ještě chtít.

TaLu
16.02.2022 5 z 5

Příběh zasazený do zajímavého prostředí života geniálních dětí. Jak takové děti vyrůstají, co na ně nakládají rodiče, které v nich často vidí spíše prostředek ke slávě, než živé děti ? A co sourozenci vyrůstající ve stínu takového "génia" ?
Autorka v krátkých větách stupňuje napětí. Dva případy vyšetřování se na stránkách střídají, nakoukneme i do života vyšetřovatelů. Výborné čtení. Paní spisovatelka opravdu umí udržet pozornost.

m.valova
03.02.2022 4 z 5

Tento případ mě oslovil trochu méně než předešlý,ale možná je to tím,že čtu příliš rychle po sobě.Líbí se mi,že se k týmu vždycky připojí někdo další aspoň na chvilku a třeba zde ,"Fifi," zakotví po čase nadobro,kdo ví.Linka s Pennem se mi líbila a celkově všechny postavy v knize co jsou spojeny s vyšetřovacím týmem jsou skvěle napsány

Veveruška320
02.02.2022 5 z 5

Já jsem si Kim a její tým prostě oblíbila...baví mě každý díl,příběh se čte svižně.:o))

PetK
02.02.2022 4 z 5

Opět si autorka zvolila silné téma, a nadané děti mi přišly hodně zajímavé. Marsons je bezpečná jistota, klasika, která nezklame.

petra4080
31.01.2022 3 z 5

Tentokrát jde o díl z jineho prostředí. Zajímavé a k zamyšlení. Baví mě obě dějové linky.

Anette99
27.01.2022 5 z 5

Po delší době opět schůzka s Kim a jejím týmem, a opět prostě skvělé. V tomto dílu se dostáváme do prostředí geniálních děti a jejich často přespříliš ambiciózních rodičů, a zároveň sledujeme, jak se ve stínu takových dětí cítí jejich sourozenci. V tomto prostředí může mít motiv úplně každý, a Kim s týmem nečeká vůbec lehká práce.
Zároveň mě bavila i linka s Pennem, který se vrací ke svému starému případu.

Evule *
25.01.2022 5 z 5

Skvělé, napínavé, čtivé..perfektní série, můj oblíbený tým. Těším se na další díl s Kim & spol.

Leaena
23.01.2022 3 z 5

Autorka splňuje svůj standard. Zajímavý námět a téma k zamyšlení.

Aprilek
19.01.2022 5 z 5

Výborná autorka detektivek znovu nezklamala.

evonra
19.01.2022 5 z 5

Další skvělá kniha od Angely.
Tenhle díl mi obzvlášť sedl, libilo se mi promíchání detektivní linky s tou sociální, můžeme tak nahlédnout i pod pozlátko geniálně nadaných dětí a vlivu té výjimečnosti na jejich blízké.
Výborné čtení, doporučuji celou sérii s Kim.

Světluška4
16.01.2022 5 z 5

Zajímavý a povedený příběh. Knihy Angely mám velmi ráda a ani tento díl nezklamal. Doporučuji

novina
04.01.2022 5 z 5

Má nejoblíbenější krimi série. Opět skvělá Kim a její tým, napětí do poslední stránky.

oleg
01.01.2022 5 z 5

Opět příběh ze zajímavého prostředí,vyšetřování Kim mě baví, čte se velice dobře,tady se prolínají dva případy a vůbec to nevadí.....

lost.in.books
01.01.2022 4 z 5

Hodnocení: Jelikož jsem na tuto autorku viděla samou chválu, tak jsem se rozhodla si přečíst její nejnovější knihu- Dětské duše - no a pocity jsem měla takové smíšené.
__
Kniha začala úplně skvěle, ihned mě oslnila originálním, vcelku drsným a nezvyklým případem, který se poté v knize vyšetřoval a postupně rozvíjel. Ze začátku mi nedělalo problém se do knihy začíst, protože mě opravdu zajímalo jak se vše bude vyvíjet. Ale poté přišlo veliké zklamání v podobě opravdu mnoha stran, kdy jsem měla nutkání knihu neustále odkládat a vůbec se mi do ní nechtělo, proto jsem jí četla asi týden. Prostředek knihy byl pro mě jedním velkým zklamáním a musím kvůli tomu odečíst dost v konečném hodnocení. Nevím zda to bylo stylem psaní, nebo tím že se tu dobu v knize moc nic zajímavého neudálo, ale čekala jsem to o něco lepší. Zato poslední cca 100 stran opravdu stálo za to- několik nečekaných převratů v ději, napětí a místy mrazivá atmosféra. Autorku určitě musím pochválit za velice propletený a velmi dobře promyšlený příběh- to vždy na autorech detektivek neskutečně obdivuji- zvraty, souvislosti- vše šlo skvěle dohromady.
__
Co se týče postav, tak jsem si skoro k žádné nevytvořila nějaký hlubší vztah, ale oblíbila jsem si hlavní vyšetřovatelku Kim, která byla úžasná- nezalekla se žádné výzvy a nerovnosti v případu, nenechala se ničím zastrašit, sarkastické poznámky měla taktéž skvělé a prostě to byla ženská postava hlavní vyšetřovatelky jak má být.
__
Co také musím ocenit byly krátké kapitoly, které mám v knihách raději a to že vlastně skoro vše co se v knize událo mělo jeden společný jmenovatel - a to dětská hřiště.
__
Pokud mám pominout střed knihy který mě vůbec nebavil a měla jsem chuť knihu odložit, tak kniha nebyla špatná, začátek a posledních cca 100 stran bylo super napínavých a nemohla jsem knihu odložit. Tak pokud rádi čtete detektivky, tak do toho klidně jděte.

JezinkaJ
20.12.2021

Souhlasím s komentářem "konicekbily", ze je zde posun od krimi k sociálnímu románu. Nadané děti nemají mnohdy lehký život. Jejich ambiciozní rodiče jim dovedou ze života udělat peklo a prostě platí, že nic není zadarmo, ani to nadání. Některých postav mi bylo fakt líto.
Kim mě pořád ještě baví.

konicekbily
19.12.2021 4 z 5

Se známými hlavními postavami a svým stylem autorka přinesla další velice dobrý díl své řady s Kim. Paralelně vyřešil tým dva případy - už to ale není detektivka, ale je to sociální román s napětím. Tentokrát se autorka zaměřila na problematiku výchovy extrémně nadaných dětí, na vliv takové výchovy nejenom na tyto děti, ale i na jejich okolí a na psychické důsledky všech zúčastněných. Ještě, že jsem tyto problémy při výchově potomků neměl!

munka
11.12.2021 4 z 5

Teraz som sa s knihou trochu potrápila, ale výsledok stal za to. Zaujímavý námet a napätie až do konca.

Mrňous1
04.12.2021 5 z 5

Tak tedy za mě jeden z nejlepších dílů, velmi zajímavé téma, kniha se čte jedním dechem a to i přesto, že jsem tentokrát začala tušit vraha vcelku brzy a trefila jsem se téměř ve všem. Ale to vůbec nic neubralo na skvělém čtenářském zážitku. Už se moc těším na další díl. Tahle série je opravdu výborná.