Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni

Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444839/mid_prirodni-antibiotika-a-antivirotika-bs1-444839.png 4 6 6

Celý život jsme obklopeni mikroorganismy. Mají k nám ambivalentní vztah, některé nám pomáhají, ale jiné naopak škodí. Tato kniha se věnuje dvěma skupinám, které se v negativním účinku projevují nejvíc. Jsou to bakterie a viry. Většina z nás občas nebo denně vaří. Kniha Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni přibližuje rostliny a prostředky v jejich každodenním využití tak, aby se staly součástí vaší výživy, vašeho životního stylu. Najdete v ní prospěšné druhy koření a hub, různé druhy medu, léčivé octy a oleje, ale také speciálně složené kvašené potraviny, které si můžete velice jednoduše připravit sami. Ve světě rostlin existuje termín fytoncidy. Jedná se o obranné látky, kterými se rostliny brání růstu nežádoucích mikroorganismů. Cílem této knihy je posílit vaši imunitu, abyste se stali tím, čím jsou rostliny - fytoncidní bytostí, kterou nemoci nedostanou. Psali jsme ji podle vlastních zkušeností a znalostí. Pokud se nám jejím prostřednictvím podaří zvýšit vaši obranyschopnost, posílit imunitní systém vašeho těla, je to především vaše zásluha.... celý text

Přidat komentář

a304
07.04.2022 5 z 5

Ještě na počátku 20.stol. jsme žili s přírodou a využívali to, co poskytovala, včetně bylinek a bio potravin, průmyslem neznehodnocených. Rostliny jsou nenahraditelné a péče o ně, nám podporovala zdraví a to pohybem venku na vzduch u- kyslík, slunci - vitamín D. Pracovalo se společně s celou rodinou a to zajišťovalo osobní rozvoj, sociální kontakt i citovou výchovu, vše přirozenou, nenásilnou formou. Západní společnost upřednostňuje nadspotřebu zakořeněnou božskou reklamou..
Doporučuji, možná někoho osloví a provede maličkou úpravu v jídelníčku.
PS: vidělo vaše dítko růst bramboru? Ve škole jsme měli pozemky, kde jsme pěstovali mrkev, ředkvičky /tolik druhů/ apod.

Olous1
07.05.2021 3 z 5

Celkem to ušlo.Povidani ke každé bylince,a k tomu pár receptů.Nejake rady jsem nabrala,ale vcelku nic nového.


RenataP
26.01.2021

Skvělá kniha, přehledná, stručná a jasná. Dobře se v ní vyhledává a naplní vás úžasem, kolik dobrého se vám skrývá v kuchyni, ani o tom nevíte. Hodně i inspiruje k hledání dalších, nově na trhu objevených, ingrediencí.

Iki1
16.07.2020 3 z 5

Dobře a hlavně přehledně zpracované. Jedná se o méně systematický úvod do problematiky. Pokud chceme další informace, nezbývá, než pátrat dál.