Příšerný ženich a další příběhy mistrů hororu / The Spectre Bridegroom and Other Stories by Masters of Horror
* antologie
Sbírka hororových povídek od amerických a britských autorů z celého spektra žánru. V Černém kocourovi z pera E. A. Poea se domácí mazlíček vrátí z mrtvých, aby vykonal pomstu na svém bývalém majiteli. V povídce Soudcův dům od Brama Stokera se vydáme na tajemné panství s temnou historií, v jehož zdech se prohání hejno krys. Naopak Příšerný ženich Washingtona Irvinga je téměř hravé vyprávění, které několikrát převrátí čtenářské očekávání. Ani ostatní příběhy nezůstávají svému žánru nic dlužné a ukáží nám šílenstvím pokřivenou realitu či alchymistickou laboratoř. Díky dvojjazyčnému anglicko-českému vydání si čtenář může povídky vychutnat i v originální podobě.... celý text
Soubor 6-ti povídek 6-ti slavných autorů hororového žánru. Dobrý výběr známých povídek. Pozitivum této knihy je dvojjazyčná verze pro studenty angličtiny anebo naopak studenty češtiny.
dvojjazyčná vydání antologie hororové povídky antologie hororu
Část díla
2008 | Tichá hrůza |
2020 | Nejkrásnější dárek |
2016 | Lesní lišky a další znepokojivé příběhy |
2015 | Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení |
Tento sborník nemá chybu! Asi netřeba toho tolik dodávat a každá z povídek se řadí mezi zásadní v kontextu hororového žánru a také samotného autora. Kniha se dá slupnout jako malina, je vhodná na procvičení angličtiny a také slouží jako skvělý start pro seznámení s každým ze šesti spisovatelů. Těžko vybrat, která z povídek je ve sbírce nejlepší.