Přiveď mě zpátky
Bernadette MacDougall
Byli mladí a zamilovaní. Na dovolené ve Francii zastavili u benzinové pumpy a Finn si odskočil. Když se vrátil, byla Layla pryč a už ji nikdy neviděl. Aspoň tak vypovídal na policii. O mnoho let později se Finn zasnoubil s Laylinou sestrou Ellen. Jenže najednou zavolala policie, že někdo Laylu spatřil. Začaly se objevovat dávno ztracené věci z její minulosti, tajné zprávy, různé stopy a varování. Co neznámý chce a kolik toho ví?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , MottoOriginální název:
Bring Me Back, 2018
Interpreti: Tereza Dočkalová , Martin Pechlát
Kniha celou dobu udržuje napětí a zajímavý je koncept střídaní vypravěčů, obzvláště Finnovy pasáže zní trochu jako ty Joa z "Ty / You" od Kepnes. Nicméně! Ten konec, opravdu debilní a nereálný.
Ke konci jsem začínala tušit, jak to vše je, přes to mě rozuzlení velmi překvapilo a dostalo. Avšak tato kniha nedosahuje kvalit knih V pasti lží a Za zavřenými dveřmi....
B. A. Paris je autorka, kterou spoustu lidí miluje, proto jsem se rozhodla, že od ní musím konečně něco vyzkoušet. Měla jsem obrovská očekávání, které se však nenaplnily. Autorka píše sice velmi čtivě a napínavě, že jsem se nemohla odtrhnout a musela jsem audioknihu poslouchat dál a dál, ale bohužel příběh, který v této knize představila, byl na mě až příliš nereálný a přitažený za vlasy. Jsem radši, když děsivější knihy jsou nereálné, abych se nemusela bát, že by se to mohlo ve skutečném světě stát, ale zase všechno má své hranice a tento příběh byl až příliš bizarní. Přesto ale uznávám, že jsem knihu opravdu hltala, protože autorka si umí se čtenářem hrát a nechává ho napnutého do poslední strany. Bohužel mi byl však velmi nesympatický hlavní hrdina, jehož chování jsem úplně nepobírala a skoro celou knihu mě velmi štval. Hlavní hrdinka mi naopak velmi seděla. Líbilo se mi, že se v knize střídají pohledy jak z přítomnosti tak i z minulosti. Takže celkově si nemyslím, že to byl nejlepší thriller, ale čtivost a napětí se tomu upřít nedá.
3⭐️/5⭐️ – Za mě bohužel úplně doporučit nemůžu, bylo to až příliš přetažené za vlasy... Ale čtivost se nedá zapřít
Trochu vareni z vody. Bavila me tak asi prvni ctvrtina knizky, pak uz jsem si rikala, ze to autor taha doopravdy z paty.
B. A. Paris – tahle dáma prostě umí! Právě její prvotina "Za zavřenými dveřmi" je knihou, kterou doporučuji těm, u kterých vím, že příliš nečtou a musím vsadit na jistotu. Většina takových pak automaticky sáhla i po "V pasti lží".
Když jsem poté viděl hodnocení a komentáře k právě přečtenému "Přiveď mě zpátky", šel jsem do knihy s tím, že od ní moc nečekám, ale že je po dvou předešlých titulech tohle dílo prostě nutnost dát.
A výsledek? Do třetice nadšení a pět hvězd! Jasně, možná tam nebylo tolik akce, jako třeba v "Za zavřenými dveřmi", ale pořád jde o nadprůměrný psychologický thriller, který mě vtáhl hned od první stránky. Střídání současnosti s minulostí a postav Finna a Layly bylo skvělé, stejně jako autorčin styl psaní, která se nelibuje v detailních popisech a charakteristikách, ale soustředí se spíše na příběh jako takový. Díky tomu se její knihy, včetně té poslední, četly velmi svižně. Navíc i zde budete dlouhou dobu na pochybách, kdo je vlastně dobrý a kdo špatný. I když – dá se to i po přečtení s jistotou říct? :-)
Pokud se vám líbily autorčiny první dvě knihy, rozhodně se nenechte odradit ani od této.
noooo, ani nevím, jak bych měla knihu popsat. Začátek mě nadchl, přes první půlku jsem se dostala,ani jsem nevěděla jak. Proste absolutně zajímavý příběh. Ale po polovině knihy jsem se začala silně nudit. Když jsem se dopracovala k závěru, tak jsem byla zklamaná. čekala jsem víc napětí, nějaký šok, místo toho jsem znuděně zacvakla knihu a vím, že po druhé bych ji nečetla.
Zvláštní příběh s hodně zvláštním rozuzlením. Toho neuvěřitelného tam na mě bylo nějak moc.
Tak toto bylo velké špatné!
To se teda nepovedlo! Kniha nudná, divně psaná, bez napětí.
Dávám 2* a to teda s bídou.
Začátek knihy je dobrý, konec rychlý a také dobrý, ale prostředek je hodně nudný a zbytečně zdlouhavý.
A nedám si říct a nedám. Začátek vypadal celkem dobře (trochu mi to připomínalo Zmizelou, obzvlášť takový to Finnovo zatajování), ale s blížícím se koncem to byla čím dál tím větší slátanina. Celý vyvrcholení příběhu jsem tak nějak čekala a zase jsem se tloukla do hlavy, že takový knihy vůbec čtu!
Tak schválně, kdo byl podle vás víc na facku - Finn, Layla nebo Ellen?
Za mě slabých 50 %, dočetla jsem to fakt jen proto, že knihy neodkládám.
Achjo.
Kde je Layla mi bylo jasné už před polovinou knížky. Příběh byl kapku sci-fi, ale rozhodně fungovalo napětí a nemohla jsem se dočkat až to Finnovi dojde.
thrillery tajemství strach psychologické thrillery zmizení lidí britská literatura
2017 | Za zavřenými dveřmi |
2018 | V pasti lží |
2019 | Přiveď mě zpátky |
2020 | Dilema |
2022 | Terapie |
Detektivka čtivá, zajímavá, napínavá, uprostřed zbytečně zdlouhavá