Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku

Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231446/bmid_putovani-s-vareckou-po-cechach-mora-231446.jpg 2 3 3

V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií.... celý text

Přidat komentář

boxas
02.02.2022 3 z 5

Zajímavá to tahle kniha bezesporu je, ale použitelná v kuchyni moc ne. Je nepřehledná.

alnahu
10.08.2016 4 z 5

Příjemné ,zábavné i naučné putování po krajích se spoustou zajímavých krajových receptů. Zároveň nám kniha nabízí v rámci putování ,co bychom kde měli v kraji navštívit a ochutnat. Zajímavá kniha.