Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku přehled
Jaroslav Vašák
V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ Chodské koláče nebo Valašské frgály, odkud pochází recept na Hořické trubičky, čemu se v Praze říkalo Podskalské grundle, co je to Císařský trhanec, jaké perníky se pečou v Pardubicích, a jaké v Českém Krumlově, a mnoho dalších zajímavostí. V kuchařské knize najdete také 166 receptů na tradiční jídla z jednotlivých krajů, i recepty na pokrmy moderní kuchyně. Recepty jsou rozděleny do kapitol podle typu, od předkrmů, polévek, přes drůbež, různé druhy mas až po moučníky. Kuchařská kniha o rozsahu 160 stran obsahuje více než pět set fotografií.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku. Přihlašte se a napište ho.
Příjemné ,zábavné i naučné putování po krajích se spoustou zajímavých krajových receptů. Zároveň nám kniha nabízí v rámci putování ,co bychom kde měli v kraji navštívit a ochutnat. Zajímavá kniha.
Kniha Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku v seznamech
česká kuchyně krajové, regionální recepty
2006 | Ottova Kuchařka velká hrníčková |
2008 | Česká domácí kuchařka |
1993 | Kniha kuchařských zajímavostí 1. |
2007 | Velká česká kuchařka. 3333 receptů |
2011 | Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z |
Zajímavá to tahle kniha bezesporu je, ale použitelná v kuchyni moc ne. Je nepřehledná.