Rocková hvězda
Jackie Collins
Touha vystoupit na výsluní slávy, být úspěšný, nejznámější, nejbohatší, neustále pohání postavy románu Jackie Collinsové, tři slavné rockové zpěváky: První z nich, Kris, drsný rocker, nedokáže odolat žádné nádherné blondýnce a lepí se něj problém za problémem. Bobby Mondella, černá soulová hvězda, se na vrchol dostává díky své chamtivosti, a tím se také stane obětí osobní i umělecké tragédie. A konečně Rafaela, dívka s úžasným stylem, vstupuje do světa s razancí sobě vlastní. Rocková hvězda vezme čtenáře na divokou jízdu světem rock and rollu, ale i drog, sexu, džunglí nesplněných ambicí, neuskutečněných snů a nemilosrdné moci. (přebal knihy)... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1995 , AlpressOriginální název:
Rock Star, 1988
Je to skvělá knížka. Je to vzrušující, napínavé a ze světa, který mi nic neříká. Jsou tam padouši, jak má být i normální lidi. Nejsou tam žádní Mirkové Dušínové, což mě osobně vyhovuje. Doporučuji všemi deseti :)
Takhle nějak bych to napsala, kdybych si troufla, vybavena znalostmi lokací a lidí od kumštu jen z bulváru. Je to zvláštní, ale Jackie Collins se v tomto prostředí pohybovala jak ryba ve vodě, přesto kniha působí jak vycucaná z prstu. JC už měla silnější chvilky, ale jako relaxační čtení, proč ne. Doporučuji však dát na jeden zátah, protože se při liknavějším čtení v množství postav a časových přeskoků zaručeně ztratíte :).
Velmi povedená knížka, hodně postav, propojené děje, napínavé a čtivé od začátku do konce. Moc se mi líbilo, jak je propojena minulost z přítomností. Fakt super :)
Čte se bájově. Nejlepší propojení postav jaké jsem od ní četla a velice pěkně a zajímavě napsaná minulost postav.
Moje první kniha od Jackie Collins. Byla jsem nadšená, nesmírně nadšená, bylo to (pro mne) zase úplně něco jiného, jiný žánr, prostředí, ale dostalo mě to. Tahle dokonce tak, že se chystám ji od knihovny odkoupit, až už bude stará.
Inu není snadné se zamilovat do rockerky či do rockera, neb když jsou úspěšní, tak jsou nesnesitelní a dyž jsou neúspěšní, tak je to totéž. A mezi tím jste s nimi, a musí vám to stačit.
Skvělá knížka zaměřená hlavně na slávu... Navíc výborně napsaná... jako všechny knihy od Jackie
americká literatura hudba rock zpěváci soul
2011 | Šance |
1994 | Lady Boss |
1993 | Americká hvězda |
1999 | Nebezpečný polibek |
2010 | Naivní mrcha |
Jackie je skvělá spisovatelka, zatím žádná kniha v podprůměrné kvalitě