Nový začátek
Michaela Grünig
Rodinný hotel série
1. díl >
Heiligendamm, rok 1912. Rodina berlínského hoteliéra Kuhlmanna má veliké plány: vytvořit konkurenci slavnému Grand Hotelu. Bohužel High Society i nadále raději navštěvuje podnik již známého, etablovaného podniku. V těchto těžkých časech projevuje zvláště hoteliérova dcera Elisabeth obchodní nadání, na rozdíl od syna Paula, jehož hlavní vášní je hudba. Když se situace nebezpečně vyhrotí, cítí Elisabetin otec nutnost požádat o pomoc zbohatlíka Julia Falkenhayna. Jeho velice nekonvenční názory ovšem zpočátku velice popuzují ctižádostivou Elisabeth… Úvod rodinné ságy o hoteliérské rodině v Heiligendammu... celý text
Literatura světová Romány Historie
Vydáno: 2021 , Ikar (ČR)Originální název:
Ein neuer Anfang, 2020
![zuzana2599 zuzana2599](https://www.databazeknih.cz/img/users/62_/62275/m_zuzana2599-HKE.jpg?v=1542475853)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Zřejmě jsem se již stala fanynkou rodinných ság od německých autorek. Přečetla nebo rozečetla jsem asi všechny, které u nás vyšly. Neodolala jsem tedy ani Rodinnému hotelu a nelituji. Po dočtení mnou zmítá zvědavost. Jak dopadne láska Juliuse a Elizabeth ? Mají ještě šanci, když se Julius cítí zrazen a neví si rady se svými city ? Co bude dál s Paulem, Johannou či Minnou ? Prožila jsem v přímořském lázeňském hotelu s jeho obyvateli těžké časy, první světovou válku, španělskou chřipku a i proto se těším na jejich další osudy v druhém díle s názvem Bouřlivá doba.
![Luciska13 Luciska13](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příjemná kniha o vedení hotelu v nelehké předválečné a následně válečné době. Líbí se mi, že autorka přistupuje ke knize realisticky a v knize řeší i problematiku např. homosexuality, která se obvykle v knihách z této doby neřeší. Ukazuje i na měnící se dobu, kdy rodiče ještě lpí na tradicích, na postavení a rodech, oproti tomu děti se už dívají na svět moderněji. Hvězdičku dolů dávám za závěr knihy, který mi připadal trochu přehnaný, ale jinak to byla po dlouhé době kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout.
20. století německá literatura Berlín hotely ságy meziválečné období (1918-1938) dějiny pohostinstvíAutorovy další knížky
2021 | ![]() |
2022 | ![]() |
2023 | ![]() |
2024 | ![]() |
Další sága z prostředí gastronomie a hotelnictví v Německu, tentokrát začíná před první světovou. Dobře se čte a určitě má co nabídnout. Počkám si na další díl.