Roztříštěná láska

Roztříštěná láska
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540565/bmid_roztristena-laska.jpg 5 10 10

Roztříštěná láska série

1. díl

Začátek srdcervoucí série o lásce, smrti a vině. Od autorky fantasy Divoká říše. Jaymerson měla všechno – až do té strašlivé nehody. Jedno špatné rozhodnutí. Jeden zlomek vteřiny. Stačilo tak málo, aby se její život změnil navždy. Tváří v tvář zármutku a pocitu viny si uvědomuje, že už nikdy nebude stejná. Zatímco se učí znovu chodit, všichni po ní chtějí, aby zas bylo všechno jako dřív. Jenže její starý život je navždy pryč. Jediný, kdo jí může porozumět, je někdo, koho dříve nenáviděla. Druhý přeživší nehody – tajemný Hunter. Zvládnou se spolu se vším vyrovnat?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Shattered Love, 2018


více info...

Přidat komentář

Ancees
včera

V prvních chvílích se setkáváme s naší hlavní hrdinkou Jaymerson, která má úplně všechno dobré známky, dokonalého přítele Coltona. Jenže pak se z minuty na minutu všechno změní, jedna nehoda stačí k tomu, aby její život nabral úplně jiný směr. Už nikdy nebude stejná, učí se vše znova a nic ji nepřipadá jak dřív. A do toho se musí smířit s tím, že jediný další kdo nehodu přežil je Hunter-identické dvojče Coltona s kterým si absolutně nemá co říct.
Tahle kniha mě vábila neskutečným způsobem a tak jsem se do ní večer pustila. A pak už to jelo jako na horské dráze.. Příběh tak ubíhal, že ani nevím jak, a za pár hodin ho mám přečtený. Jaymerson mě neskutečně přirostla k srdci jelikož se s ní opravdu život nemazlí a přijde mi, že díky celé situaci vyspěla a dokázala se odrazit a zachovat se, tak jak vždy v hloubi duše chtěla. Strašně jsem s ní prožívala veškeré radostné i smutné okamžiky a od prvního momentu jsem si její příběh užívala. A vyvíjení jejího vztahu s Hunterem? To bylo napínavější než kdejaká detektivka to vám povím.. Bude vás zajímat, proč je Hunter takový a proč se zdá, že je mu všechno jedno. Budete se ho snažit pochopit, i když vám to v určitých momentech možná nepůjde. A nakonec si ho možná zamilujete stejně tak, jako Jaymerson. Tenhle příběh mě moc bavil a ukázal mi takovou tu pubertální lásku, kdy člověk dospívá a zároveň prožívá velmi těžké chvíle. Já tuhle knihu všemi deseti doporučuji.

Za knihu mnohokrát děkuji @humbook a @humbook_blogeri

Elize
13.09.2024 5 z 5

Tohle byla jedním slovem pecka. Autorka zkrátka umí psát, to se jinak říct nedá... příběh čtivý, poutavý a chytne za srdce. Už dlouho jsem nečetla knížku, která by vyvolala tolik emocí. Autorka ve čtenáři dokonale vyvolá pocit, že hlavní hrdiny chápete, cítíte to, co cítí oni a zanedlouho máte slzu na krajíčku. Jediné, co bych vytkla, tak tomu konci bych přidala, tak tři stránky navíc, ale opravdu to nemělo chybu, rozhodně doporučuji!


Kiwicatko
11.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Dneska koupeno, dneska precteno a rovnou jsem se dneska i nastvala.
Neslo mi se od toho odtrhnout. Neslo proste prestat. Jako sice jsem hned od zacatku vedela, ze se ten den prohodili, ale cekala jsem, ze tam bude jeste najaka vetsi zapletka. Jakoze si s ni Colton zacal jen aby na.ral brachu. A ono to pritom melo tak jednoduche vysvetleni proc ji potreboval.
Huntera ni bylo tak lito - rodice na houby, bracha debil, zhledl se v Codym a do toho vseho Jayme.
Moc pekny pribeh a hltala jsem ho jak pubertacka, i kdyz uz jsem uplne jina vekova kategorie.
Jo a nastvala jsem se, bo ma byt pitome pokracovani. A kdyz je pokracovani, tak je jasne, ze se neco neskutecne po.ere. A ja mam rada stastne konce a uz takhle si toho prosli dost.

evineckY
10.09.2024 4 z 5

Typická americká střední škola, jen samé párty, roztleskávačky,
alkohol a s tím spojené důsledky.
Dva bratři, dvojčata, ale více nemůžou být rozdílnější.
Colton - premiant, sportovec, nejpopulárnější kluk na škole,
zábavný a miláček rodičů.
Hunter - zavržený, pravý opak, stýká se se spodinou.
Jenže až smrt jednoho vyjeví obrovské tajemství...

TPWK-writer
10.09.2024

Za mě tahle kniha se řadí mezi TOP knihy letošního roku.
Nádhernou obálku a obřízku má na svědomí Adélka Stopka, která vy vystihla neskutečně. Než začnete číst pořádně si prohlédněte obálku i obřízku, pak se vyhněte na čtení. Po dočtení si opět knihu prohlédněte a zjistíte, že obálka i ořízka mají hloubku. Hloubku celého příběhu .

Do příběhu se dostáváme v době autonehody. S tím jak Jaymerson se probouzí z kómatu a vynořují se jí vzpomínky, se dozvídáme jak žila před nehodou, až do samotné nehody.
Za volant sedne Colton, spolu v autě s ním sedí jeho dvojče Hunter a Jayjay. Colton nehodu nepřežije, oni dva ano.
Oba utrpěli vážná zranění a byli nějakou dobu v kómatu. Jay se díky otoku páteře znovu učí chodit a posílit oslabené svaly. Hunter na tom není o nic lépe a prodělá několik operací nohy. Oba ze začátku rehabilitují v Nemocnici, kde když se potkají padají opravdu nepěkná slova.
Dále sledujeme jejich návrat na střední školu, docházení na rehabilitace. Kniha jde do hloubky v pocitech Jay, kdy se po nehodě změnila, nechce žít život jaký žila před tím. Když se na to dívá zpětně, přijde jí to jako život někoho jiného, koho sleduje z povzdálí. Nerozumí ji nikdo jiný než Hunter.
Rodiče po ni chtějí aby se vrátila, tam kde její život skončil, ale ona to nedokáže. Dřív premiantka školy, roztleskávačka se pere, ve škole nadává pozor a hledá sama sebe a smysl života.

Na rehabilitacích se seznamuje se starší dívkou Stivie, která její nové já podporuje, tam kde se rodiče děsí, hroutí a zakazují.
Jeji dřívější kamarádky, jí dávají všechno sežrat, jako by nestačilo, že sama se topí ve vlastním pohrdání. Díky kyber šikaně, která se strhne z řad roztleskávaček si Jay ruší sociální sítě.
K Huntrovi má čím dál tím blíž.
Hunter, starší z jednovaječných dvojčat. Ten který má pověst grázla, feťáka, záškoláka a ten potetovaný. Ten který přežil. Ten co žil ve stínu svého dokonalého bratra.

Zuzi_cte
09.09.2024 5 z 5

Obalky od Adely Stopky se mi moc libi. Ale tady mi to uplne nesedlo vzhledem ke smutku, bolesti a hnevu, ktery provazi celou knihu. Zaujala me hlavne anotace. Pribeh jako takovy je skvely a plny emoci. Urcite si prectu i dalsi dva dily.