Ruddy
Pavel Čech
Rok 2000 je všeobecně vnímán jako moment, kdy český komiks po několikaleté hibernaci znovu procitl. Jednu z klíčových událostí onoho roku představovalo vydání dvojalba Ruddy/ O kutilce, které vytvořili Pavel Čech a Tomáš Jirků. Tato publikace dokazovala, že domácí tvůrci jsou schopni nakreslit a napsat dlouhý a přitom zábavný komiksový příběh, což se tehdy rozhodně nejevilo jako něco samozřejmého. Zvláště v případě Ruddyho ovšem tehdejší nakladatel poněkud odbyl předtiskovou přípravu, navíc se Pavel Čech v mezičase k tomuto hrdinovi vrátil v několika kratších komiksech, a proto dává smysl vydat Ruddyho znovu, pečlivě a kompletně. Jeho příhody jistě potěší jak jeho dávné fanoušky, tak i novou generaci čtenářů, která takto dostává šanci seznámit se s Čechovými profesionálními začátky.... celý text
Jako obdivovatelka komiksů Pavla Čecha jsem opět nadšená. Bylo to samozřejmě trochu jiné než jeho pozdější díla, nebylo to tak do detailů propracované, ale přesto skvělé.
Je to klasický komis od Pavla Čecha. Kdybych to měla zhodnotit jedním slovem tak jedině skvělí. Velice doporučuju.
Kdo má rád komiksy Pavla Čecha, neměl by vynechat Ruddyho. Nejen z důvodu, že Ruddy a jeho koloběžka nebo zmínka o nich se vyskytují v dalším jeho díle. Je zajímavé vidět Čechův růst jako ilustrátora a autora příběhu. A ten je sám o sobě povedený!
Bonusy na konci knihy nesmírně potěší.
2011 | Dědečkové |
2014 | Dobrodružství pavouka Čendy |
2012 | O zahradě |
2012 | Velké dobrodružství Pepíka Střechy |
2016 | A |
Napínavé, vtipné, dobrodružné, romantické... Ruddy je borec, sympaťák a správnej chlap. Škoda jen, že není také barevný.