Ruddy přehled

Ruddy
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504561/bmid_ruddy-yG0-504561.jpg 5 15 15

Rok 2000 je všeobecně vnímán jako moment, kdy český komiks po několikaleté hibernaci znovu procitl. Jednu z klíčových událostí onoho roku představovalo vydání dvojalba Ruddy/ O kutilce, které vytvořili Pavel Čech a Tomáš Jirků. Tato publikace dokazovala, že domácí tvůrci jsou schopni nakreslit a napsat dlouhý a přitom zábavný komiksový příběh, což se tehdy rozhodně nejevilo jako něco samozřejmého. Zvláště v případě Ruddyho ovšem tehdejší nakladatel poněkud odbyl předtiskovou přípravu, navíc se Pavel Čech v mezičase k tomuto hrdinovi vrátil v několika kratších komiksech, a proto dává smysl vydat Ruddyho znovu, pečlivě a kompletně. Jeho příhody jistě potěší jak jeho dávné fanoušky, tak i novou generaci čtenářů, která takto dostává šanci seznámit se s Čechovými profesionálními začátky.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ruddy. Přihlašte se a napište ho.

kathla
31.01.2025 4 z 5

Zvláštní, tak jiný komiks, než jak jsou čtenáři Pavla Čecha zvyklí. Ihned mne zaujala trochu podobnost s Kájou Saudkem (perspektiva, ženské postavy). Ale je svým způsobem opravdu krásný a jsem za něj ráda :)

Pavlína197
13.11.2024 5 z 5

Napínavé, vtipné, dobrodružné, romantické... Ruddy je borec, sympaťák a správnej chlap. Škoda jen, že není také barevný.

Marcik7
08.03.2023 5 z 5

Jako obdivovatelka komiksů Pavla Čecha jsem opět nadšená. Bylo to samozřejmě trochu jiné než jeho pozdější díla, nebylo to tak do detailů propracované, ale přesto skvělé.

Kniha Ruddy v seznamech

v Mé knihovně8x