S láskou, Eloise

S láskou, Eloise
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489390/mid_s-laskou-eloise-e3Z-489390.jpeg 4 1103 1103

Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na jeho prahu, mu však vyrazí dech. Je nejenom krásná, ale také sebejistá, a pokud přestane mluvit na dostatečně dlouhou dobu, aby zavřela ústa, sir Phillip netouží po ničem jiném než ji políbit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

To Sir Phillip with love, 2003

Nattali.ka
02.12.2021 3 z 5

Tuto knihu hodnotím o trošku lépe než předchozí, ale první 3 díly se mi asi líbily víc. Tento díl měl větší spád než ten předchozí, příběh zajímavější, čtivější a chytlavější, ale konec - náhlá proměny vášně v lásku po 1 týdnu - mi přišel trošku přeslazený a proměna (vztah k dětem) hlavního hrdiny během tak krátké chvíle na mě působila trošku nereálně. Dala bych 3,5 hvězdy, tedy napůl mezi předchozím dílem a prvními třemi.

Andynka
26.11.2021 5 z 5

Juchuu a jsme zase zpět.
Po minulém díle, kdy jsem byla celkem zklamaná, jsem si říkala, že už to asi půjde z kopce se zbytkem série. Ale to jsem se teda spletla !
Tohle byl totiž tak super díl!
Eloise mě nikdy moc neoslovila, ale když dostala svůj prostor , oblíbila jsem si ji stejně, jako zbytek rodiny.
Celkově mě tenhle díl hodně bavil. Byl jiný.... nápaditý...i když nevím, jestli se to dá psát u tak jednoduchého romantického příběhu, který v jakékoliv podobě dopadne stejně.
Ale musím to napsat. Bylo to spontánnější , ale zároveň docela dobře naplánované. :)

Ivusak7
25.11.2021 3 z 5

Zatím nejslabší ze všech dílů, ale stejně se mi líbil , čekala jsem nějakou zápletku, ale aspoň, že se z Elois nestala stará panna. Na konci se mi velmi líbilo, jak pojmenovala svého potomka

tyrkysoveknihy
23.11.2021 3 z 5

klíčová slova: romance, georgiánská Anglie (éra Jane Austen), od (ne)přátel k milencům

Co jen bych vám k S láskou, Eloise řekla. Problém vidím v tom, že se nám v hlavě míchá představa knižní Eloise s tou seriálovou. V knihách byla do teď v pozadí a po letech se ji dostává prostoru jako hlavní hrdince , ale i tak se mi k ní tato dějová linka úplně nehodila. K siru Phillipovi můžu říct, že vlastně nevím, co si o něm pořádně myslet . Narozdíl od přechozích mužských postav mě nějak neokouzlil. No, ptám se sama sebe, proč si po 6 odmítnutých nabídkách k sňatku vybrala Eloise zrovna jeho. V jednu chvíli Phillip komentuje, že jsou Eloisiny bratři, kteří tu jsou opět třešničkou na dortu připraveni ho vykleštit. No, u toho jsem si říkala, že pokud to neudělají oni tak ho brzy vykleštím sama . Pokud jde o zápletku, vastně by se mi k Eloise mnohem více hodilo, kdyby se na všechno prostě tzv vykašlala, cestovala (třeba ve společnosti přítelkyně Penelope a zcestovalého Colina) a někde na cestách potkala stejně svobodomyslného partnera jako je ona . Takovou knihu by se mi vážně líbilo číst. U S láskou, Eloise jsem si odpočinula, ale v mém srdci stále zůstávají hlavně první tři knihy (u první pokud ji nebudu srovnávat s promakanějším seriálem). A chybí mi Lady Whistledown!!!

Za výtisk knihy k recenzi děkuji společnosti Euromedia.

Arlienen
18.11.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Bylo tam všechno - láska, drama, hádky, vášeň a hlavně bratři Bridgertonovi. To se mi na této knižní sérii líbí, ta loajalita a láska mezi sourozenci.
Samozřejmě, Elois zase perlila. Člověk ji musí mít rád, i když nikdy nezavře pusu :-D
Kniha se mi zatím líbila nejvíc z celé série. Myslím, že to tak i zůstane.

Lutzinka
11.11.2021 3 z 5

Musím to napsat znovu! Miluju sourozence Bridgertonovy! (zejména Anthonyho a Colina)
Jejich vztahy mezi sebou, jejich popichování i to, jak se nakonec vždy podporují se mi neskutečně líbí.
Celkově jako rodina jsou boží.
Tento díl byl opět podle stejné šablony jako předešlé díly, ale to všichni víme a nevadí nám to.
Ocenila bych možná trochu víc prostoru pro vztah mezi dvojčaty a Eloise, protože mě jeho vývoj bavil mnohem víc, než její vztah s Phillipem. Ten mi sympatický tedy nebyl ani omylem.
Samozřejmě je čím dál těžší vymýšlet další a další zápletky pro příběh, když máme 8 sourozenců, takže ano, je to klišé, a mladší sourozenci (F.,G.,H.) to mají těžší, protože jsme se o nich v předchozích dílech dozvídali jen okrajově.
I tak skončíte po dočtení s úsměvem na tváři a s pocitem, že aspoň u Bridgertonů dopadne vždycky všechno tak, jak má :-)

LenaWirus
25.10.2021 3 z 5

Trochu lepší než Čekanka, nicméně i tak "S láskou, Eloise" řadím ke slabším dílům této série. Může to být ale tím, že mám radši starší členy rodiny Bridgertonových a ty mladší jsem si moc neoblíbila.

Kikina182
18.10.2021 5 z 5

Ani pátý díl série Bridgertonovi mě nezklamal. Na předchozí díl Čekanka sice podle mě nemá, ale rozhodně to nesouvisí s tím, že by byl méně kvalitní. Kvalitou je se čtvrtým dílem totiž úplně na stejno. Opět se mi moc líbil samotný milostný příběh, ve kterém tentokrát nechyběla ani velká dávka vtipných scén a hlášek. Zároveň jsem neskutečně nadšená z povahového posunu, který je u Eloise vidět, a jež podle mě autorka popsala nejlíp ze všech postav napříč sérií. I pátý díl můžu jen a jen doporučit.

Libris_Na_Ex
17.10.2021 2 z 5

Zatím nejhorší díl celé série.
Eloise jsem měla ráda jak v seriálu, tak v předešlých dílech, kde nebyla sice tak feministická jako její seriálová verze, ale svérázná rozhodně. Tady mi přišlo, že jí někdo vyměnil. Najednou šlo jenom o muže a děti. Já doufala, že její romantická linka bude mít mnohem víc komplikací.
Philip mi rozhodně k srdci nepřirostl a místy mě občas i vytáčel.
Zachraňovali to ostatní sourozenci Bridgertonovi, kterých tady ale oproti ostatním dílům bylo pramálo.
Začínám se bát dalších dílů, protože poslední dva byly velké zklamání.

lena.o.knihach
15.10.2021 2 z 5

Už jsem si začala říkat, že není možný, abych z každého dílu Bridgertonových byla nadšená. A je to tady. S láskou, Eloise je doposud nejhorším příběhem z celé série.

Postava Eloise má svou hlavu. V seriálu jsem si ji hodně oblíbila, protože se nechce smířit s tím, že jako žena nic nemůže. Každý ví, jak bude její život vypadat - vdá se, porodí děti, bude paní domácnosti. Eloise Bridgertonová by ale chtěla mnohem víc. Proto jsem od knihy očekávala něco trochu jiného. Kdyby se hlavní hrdinka v knize jmenovala jinak, vůbec by to nevadilo. Vlastnostmi i chováním to byla jako každá průměrná žena. Tohle vůbec nebyla Eloise, jakou znám.

Phillip Crane je první hlavní mužská postava z Bridgertonových, kterou jsem si neoblíbila. Nechápala jsem jeho chování a byl mi nesympatický po celou dobu čtení. Bohužel, ani romantická linka příběhu nepomohla.

Doufám, že to nejhorší už mám za sebou a Nečekaná láska laťku opět zvedne.

nina3905
30.08.2021 4 z 5

Prvá kniha, v ktorej sa neobjavuje lady Whisteldownová. Jej komentáre a nadhľad mi v príbehu chýbali. Oddychové, nenáročné čítanie spracované typickým štýlom autorky.

Damonka12
23.07.2021 5 z 5

Skvělá kniha, stejně jako předchozí díly. Miluju celou rodinu Bridgetonových a potřebuji o nich vědět víc.

padajicidvere
05.06.2021 3 z 5

(SPOILER) Ještě nikdy mi nebyl tak moc nesympatický hlavní hrdina jako tady. Nemastný, neslaný, nijaký, celkem i nudný..úsměvný mi přišel jen ve chvíli, kdy omylem zapackoval. Rozumím jeho frustraci z nezvladatelných dětí, navíc 8 let vedle manželky, která trpí těžkou depresí, no..kdo by byl veselým i potom, a k tomu pokus o sebevraždu.. Eloise byla..upovídaná, neodbytná, pečující. Ne úplně můj šálek čaje, co se povahy týče, na druhou stranu se mi zamlouvala víc než její sestra D. Mluvilo se o lásce, zamilování, ale té jejich lásce jsem vůbec nevěřila. Největší zážitek z knihy jsem měla, když se objevili bratři E. To mělo konečně pořádnou akci a vtip.

AjťačkaTýnka
02.06.2021 3 z 5

jsem jedina, kterou prekvapilo, ze se Eloise vytratila z plesu drive, nez Colin stihl odhalit Penelopino "druhe ja" a nasledne pak o teto velike novince nebylo uvedeno ani slovo v pribehu??? Tesila jsem se na Eloisin komentar k odhaleni, toho se mi vsak nedostalo...
no... zpet k Eloisine pribehu. Bylo jasne, ze ji decka budou - alespon ze zacatku - delat ze zivota peklo. Bylo jasne, ze si ji bratri najdou. Bylo jasne, ze sir Philip bude mit trauma ze smrti prvni manzelky. A bylo take jasne, ze se nakonec vezmou a reknou si MILUJI TE... Nevim, zda je to tim, ze hltam dily jeden za druhym, nicmene tento pribeh, dle meho nazoru, postradal jiskru a peprnost, ktere mely dily predchozi. S jistym zklamanim jsem zbytecne se tahnouci pribeh nakonec preci jen docetla a neubranila se radosti z toho, ze i houzevnata Eloise nasla to, co si tak moc prala - lasku a rodinu na venkove, kde ma svuj klid, navic kousek bratra Benedicta.

alsae
01.06.2021 3 z 5

Vítaným zpestřením bylo, že se děj odehrával v jiném prostředí. Námět příběhu byl zajímavý, první polovina knihy mě celkem bavila. Ale pak už to nějak ztratilo náboj a potřebu číst dále.
Je to takový průměr série o Bridgertonovych, bohužel. Ale líbí se mi, že tam vždy figurují i ostatní sourozenci, a víte jak jejich příběhy pokračují.

Audrina
05.04.2021 4 z 5

Romantická oddechovka, kterou jsme zhltla za jeden den. Eloise mi byla sympatická už v předešlých dílech, takže příběh čistě o ni jsem si užila.
Zároveň se mi líbilo, že se děj odehrával úplně mimo Londýn

Janík511
01.04.2021

Nedočteno, odložila jsem knihu ve třetině. Jalový až stupidní děj o ničem. Eloise mi nebyla ani za mák sympatická, takže mě nelákalo knihu prolistovat do konce a dozvědět se, jak to s ní dopadlo. Po téhle zkušenosti se sérií Bridgertonovi končím. Co kniha, to horší a horší děj.

TerkaJK
24.03.2021 4 z 5

Kniha se mi četla o něco pomaleji než předchozí díly.
Ale příběh byl pěkný a romantický.
Zase se mi líbila bratrská láska spojená se ctí ženy. Eloise byla správně ukecaná a sir Phillip byl úplný opak...

Takže nakonec moc pěkné čtení s romantickým koncem.

Maruš.D
06.03.2021 4 z 5

Již podle anotace jsem se na knihu těšila. Eloise vypadala jako velmi zajímavá postava, která nezklame. Musím říct, že toto jsem nečekala. Příběh byl milý, že začátku mě i dosti bavil. Od zlobivých děti, přes nabručeného Phillipa k rozdílným povahám. Nicméně knižní zpracování zase na něčem vázne. Nevím, čím přesně to je, ale skoro u všech knih od této autorky cítím, že se nemůžu s postavami vžít a chybí mi tam zapojeni více emocí, možná romantiky a celkově vysvětlení jak se z bodu “nemam tě rád” dostanou k hlubokému porozumění a lásce. Občas mi přišlo, že k tomu rovnou skočila a nebyla za tím žádná práce. V tomto příběhu, kdy byl Phillip velmi samotářsky, jsem očekával nějaký posun, nicméně nebyl tak patrný a ve správnou dobu. Konec byl na mne takový uspěchaný, i přes to se kniha četla pěkně.

Jass
06.03.2021 3 z 5

Anotace tohoto dílu mě nijak zvlášť nenadchla, a tak jsem četbu - ne úplně dokládala, ale ani mi nijak nevadilo dát přednost jiným knihám. Ale autorce musím nechat, že se s každou knihou zlepšuje, některé aspekty příběhu byli pořád dost povrchní, ale jak s Eloise tak s Phillipem si autorka dost vyhrála a přiznám se, že dětský element se mi v knize dost zamlouval. Vlastně i celková dějová linka se mi dost zamlouvala, jen poslední část... nepokládám za úplně uspokojivou. Protože... i když byl naznačený určitý začátek a možnost smíření, tak jsme je na tom neviděli skutečně pracovat a to je podle mě ta těžší a zajímavější část, nevím... myslím, že konec by snesl určité vyladění.
Taky mě mrzel jednostranný portrét Mariny. Její deprese byla... hrozně monotónně a snad až necitlivě popsaná... Přišlo mi, že to autorka nezvládla úplně dobře, ale zase mě to úplně nepřekvapuje...