S láskou, Lukov

S láskou, Lukov
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471153/bmid_s-laskou-lukov-56T-471153.jpg 4 1167 1167

Mezi láskou a nenávistí je pouze tenká vrstva ledu. Romantická pecka od autorky bestselleru Kulti. Kdyby někdo Jasmine Santosovou požádal, aby popsala posledních pár let svého života jediným slovem, určitě by bylo sprosté. Po sedmnácti letech – a bezpočtu zlomených kostí – ví, že její šance uspět v krasobruslařských soutěžích jsou mizivé. Vše se ale může změnit s životní nabídkou od arogantního idiota, kterého má už dlouhou dobu chuť strčit pod rozjetý autobus. Jasmine tak možná bude muset přehodnotit úplně všechno, včetně názoru na Ivana Lukova.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)

From Lukov with Love, 2018

magdalena2377
14.05.2021

Hlavní hrdinka mě pak už tak štvala, že jsem měla chuť knihu odložit. Neustálé vztekání se a chuť někoho bít? To jako vážně? Nechápu to vysoké hodnocení knihy. Jsem ráda, že jsem měla knihu jen půjčenou, protože kdybych za toto měla platit, tak to bych byla naštvaná ještě víc. :D Od této autorky to byla má první a poslední kniha.

narisa
14.05.2021 5 z 5

Tak na tuto knížku od Zapaty jsem se opravdu moc těšila. A nezklamala. Nádherný příběh. Opravdu skvělý. Záčátek měl trochu pomalejší rozjezd, protože Jasmine se dost zamýšlela sama nad sebou, ale jakmile se tam objevil Ivan, tak to začala být paráda. Ivana zbožňuju. Když jsem tuto knihu četla poprvé, tak jsem si říkala, proč se k sobě chovají tak ošklivě, ale bylo mi jasné, že Ivan ji má určitě rád. A opravdu. Některé scény byly naprosto úžasné, obvykle, když se o Jasmine staral. Rozhodně všem doporučuji. Opravdu krásné čtení. A ano, už jsem ji stihla přečíst dvakrát :). S Kultim pro mě zatím nej. Moc se těším na další knihy od této autorky :).

dedysek
13.05.2021 5 z 5

Kulti je jedna z mých nejoblíbenějších knížek...včera jsem dočetla s láskou Lukov a musím říct, že jsem tak nadšená, až jsem z toho sama překvapená :-) možná o chloupek lepší než Kulti. Jestli váháte s koupí, tak šup do toho. :-)

Babu002
13.05.2021 5 z 5

Bomba!
Musím se přiznat, že mi tento díl přišel lepší než Kulti. Autorčin styl psaní mi sedí. Jako fakt.
Ten jejich vztah? Ten byl boží, hrozně jsem se nasmála. To jejich kočkování mě fakt bavilo. Ty dva jsou prostě skvostný!
Epilog byl úžasný! Jako vážně. Nechci tady psát, co se tam dělo, ale jako vážně, lidi, byl bombový!
Pobavila jsem se, ráda si přečetla o krasobruslení a koneckonců můžu jen srdečně doporučit!
A mimochodem ta obálka? Fakt se mi líbí. Koukala jsem, jak vypadá v originálu a musím dodat, že mi přijde, že ji máme hezčí. Fakt ji zbožňuju!

Aja39
12.05.2021 5 z 5

To bylo vážně super tahle kniha. Usmívám se po dočtení a chci další knihu od autorky!!! Miluji její styl psaní, Kulti je moje srdcovka ale tenhle příběh je úžasný. Skvělé prostředí popsané krasobruslařů a jejich hašteření no nejde jinak než tuhle knihu doporučit!!!!

gabca5316
11.05.2021 4 z 5

Velmi krásné, milé a nenáročné čtení. Taková pomalu se rozvíjející romance, ze začátku hate love. Lukov je frajer.. Jasmine se mohla trochu míň řešit.. Už se těším na další oddechovou četbu, škoda, že ji vydávají tak pomalu..

RozaD
11.05.2021 5 z 5

Nádhera.
Když vyšel Kulti a já Se dozvěděla, ze je to kniha z fotbalového prostředí, hned jsem ji zamítla, protože fotbal mě nebaví a vlastně jsem ho nikdy ani poradně neviděla.
Ale. Pořad jsem na tu knihu musela myslet, při každé návštěvě knihlupectvi... a tak jsem ji nakonec dala šanci. A byla to naprostá nádhera. Přečetla jsem si ji dvakrát po sobě a dlouho jsem se pak nemohla Zacist do jiné.
Pak přišel Malachyn- a to bylo docela zklamání, bylo to fajn, ale nemám chuť si knihu přečíst znova a prakticky si nepamatuju o cem příběh byl.
Kultiho jsem nedávno cetla znova a pecka.
Potom jsem se dozvěděla, ze vyjde Lukov a neváhala jsem, okamžitě jsem predpbjednavala. Něco mi říkalo, ze to bude zase stejně dobře jako Kulti. A nemylila jsem se. Kniha je úžasná na všech frontách. Normálně silim, když dvojice čeká doslova celou knihu na to, až budou spolu, ale u teto autorky to proste nějak funguje. Knihu čtete a čtete a ani si nevsimnete, ze jste už u konce- tak přirozené dej plyne.
U autorky se mi strašně moc líbí, ze to není jako u ostatních knih- vyspi se spolu na začátku, protože jsou cizinci, pak zjisti, ze spolu pracuji, nebo podobně, nechtějí být spolu, pak spolu jsou, něco se stane, rozjedou se, uvědomí si, ze bez sebe nemůžou žít, usmiri se a je konec. Hruza. Tady sice dlouho budují vztah, ale když už, tak to proste funguje bez zbytečných rozchodu a dramat.
Klidně by kniha mohla být ještě delší.
Takže za mě rozhodne 5*.
Lukov a Kulti se u mě dělí o první místo v žebříčku knih od teto autorky, přiznám se, ze kulti lehce prohrává, ale malachyn se ani neumístil, asi to byl nějaký autorcin slabší úlet- to možná potvrzuje i délka knihy. Každopádně se moc těším na další knihy a doufám, ze budou stejně úžasné.

Osice
09.05.2021 2 z 5

Tento komentář jsem sepsala v době, kdy ještě nebylo české vydání k dispozici.

Když jsem se dozvěděla, že Mariana Zapata napsala knihu z prostředí krasobruslení, tak jsem si ji musela hned přečíst. Důvody byly dva. 1) Miluju filmy o krasobruslení. A můj v současnosti nejoblíbenější seriál je Spinning out, který je překvapivě také krasobruslařský:-) 2) Od M. Zapaty jsem četla Kultiho a dost jsem si ho užila. Podobný zážitek jsem očekávala tedy i od této knihy. A víte co? Kniha se umístila na první pozici mého pomyslného žebříčku. A to v kategorii Největší zklamání. Nebýt 2 výše zmíněných důvodů, tak bych tuhle knížku odložila nedočtenou. Nepamatuju si, že bych kdy u knížky protáčela oči a vzdychala nad tím, jakou čtu pitomost. Postavy jsem si neoblíbila, Jasmine mě vyloženě štvala, vtipné to nebylo ani trochu, mezi hlavními postavami to ani trochu nejiskřilo, na ledě se toho moc nedělo, samozřejmě nemohl chybět ani úžasný homosexuální manželský pár (aby nedošlo k omylu, sňatky osob stejného pohlaví vítám) a ani nevím, kolikrát jsem řekla manželovi, že to asi ani nedočtu. Nebýt toho, že jsem četla v angličtině online na mobilu a mohla jsem číst při uspávání mimišáka, tak nevím nevím, jak by to dopadlo:-)

Knížka má v originále neskutečně vysoké hodnocení a já opravdu nechápu, jak je to možné. Jsem hodně zvědavá, jaké komentáře se ke knize budou zde na databázi objevovat. Já hodnotím jako nejhorší knihu z těch, které jsem zde hodnotila. Ty dvě hvězdičky jsou spíš pro mě, že jsem vůbec dočetla:-)

PS. Tak koukám, že čeští čtenáři hodnotí knihu také hodně vysoko:-)

knihomolkaMist
09.05.2021 5 z 5

Tohle bylo něco! Od Zapaty jsem četla Malychina a už ten byl boží. Tohle bylo ještě lepší!
Bruslařské prostředí bylo top. Postavy jsem si velmi oblíbila. Příběh se mi velmi líbil a u čtení jsem se takřka neustále uculovala.
Co mě kompletně dostalo byl ten epilog. Slzy na krajíčku... :D
Velmi, VELMI doporučuji :)

MarKy95

Moc krásná kniha.

talessea
09.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Tohle byla jízda!
Už se těším na její další knihu, co u nás vyjde asi až příští rok. Naštěstí to vypadá, že se pracuje na překladu, tak to nebude tak dlouho trvat.

Nikdy jsem neměla ráda dlouhé ucajdané romance, jenže už i autorčin Kulti mě přesvědčil o opaku.
Tenhle vzorec u ní prostě funguje a u mě taky.
Sportovec, co už má něco za sebou a holka, co si věří, jen ještě nepřišly vhodné podmínky, aby i ona ochutnala kousíček slávy.
Ačkoliv nerozumím sportům obecně, autorka dokázala vše popsat, jako kdyby v tom sportu byla sama profíkem.
Jasminimu rodinu by chtěl mít snad každý, až tedy na otce.
U Kultiho jsem trochu kroutila hubou, když se setkal s rodinou hlavní hrdinky, ale tady to bylo prostě úžasné.
Jen mi přišlo líto, že jsme se neseznámili líp s Ivanovou sestrou.

Bookrožec
08.05.2021 4 z 5

S láskou Lukov je první mou přečtenou knihou od Mariany Zappaty. Dlouho jsem myslela, že se mi vyhnou všechny autorčiny knihy, ale pak přišla tato kráska z krasobruslařského prostředí a hned jsem věděla, že si ji musím přečíst.
A jsem opravdu ráda, že mě kniha nezklamala. Jako malá jsem mohla do nekonečna sledovat seriály a filmy o krasobruslení. A tak byl pro mě tento příběh neskutečnou nostalgií. O tom, jak moc si mě dostalo tohle prostředí, nemusím asi ani povídat.
Kniha byla docela vtipná. Ne, že bych se u ní vyloženě nahlas smála, ale dost často mi vyčarovala úsměv na tváři a toho si opravdu cením. Hlavní hrdinové byli přesně to, o co si tento příběh říkal (i když v mých očích jim bylo aspoň o pět let méně, než uvádí autorka). Taky mi vyhovovala pomalá romantika, která mi tady opravdu seděla a měla jsem tak chuť číst dál a dál.
Mě si kniha získala a věřím, že pro milovníky Mariany Zapaty bude tohle nebe. Stejně tak by všem nemusela sednout. Pro čtenáře romanťáren je tohle však určitě doporučení.

Dellphi
08.05.2021 3 z 5

(SPOILER) Knihy Mariany Zapaty mám ráda, autorka má svůj vytříbený styl a její knihy mě baví. Ale k této mám určité výhrady. Rozjezd knihy byl skvělý, hned mě to vtáhlo do děje a v podstatě mě to bavilo celou dobu. Jen mi přišlo hrozně moc líto, že autorka více nerozvedla závodění, nejen konkrétní jízdu, ale i hodnocení a vše co k tomu patří. Celou knihu sledujete, jak se snaží, jak dře, jak tréninkům věnuje maximum a těšíte se až si užijete jejich snad vítěznou jízdu a autorka to nakonec naprosto odbyde. Vlastně to popsala slovy: „To dáme.“ A taky jsme to dali. Což je sakra škoda a myslím, že to dost snížilo kvalitu knihy. Alespoň teda v mých očích.

A upřímně řečeno, někdy mi to přišlo jako scifi. Tři hodiny spánku a makat naplno tolik hodin denně, navíc každý den v týdnu? A vydržet to několik měsíců? To asi těžko, to by nezvládla ani wonder women. Navíc si udělá těžký výron kotníku a po šesti týdnech může bez problému bruslit? Do háje zeleného to by prostě šestadvacetileté tělo nevydrželo, ani kdyby na to měla sílu vůle…

Ale když pominu tohle, tak to bylo super. Jen mě zkrátka mrzí, že odbyla to závodění. I ta scéna s bývalým partnerem byla docela odbytá, čekala jsem nějaké větší rozuzlení. Jako třeba proč od ní tak náhle odešel, nebo tak něco. A ono nic. I tak byla kniha dobrá a rozhodně si ji přečtete. Bude vás bavit, ale asi nebude patřit mezi top knihy. Od autorky se mi zatím nejvíce líbila kniha Kulti.

Kešu1981
08.05.2021 5 z 5

Tleskám, dynamika mezi Kuličkou a Satanem mě vážně bavila. Občas to bylo vážně vtipné. Doufám, že se od autorky dočkáme dalších knih :o)

_Bára_
08.05.2021 4 z 5

Tohle byla asi nejlepší knížka od Mariany Zapaty, která u nás zatím vyšla. Byla vtipná, sarkastická, plná emocí. Kulti byl skvělej, ale nejsem velkej fanda fotbalu, takže mě tak nenadchl, ale Lukov je jinej levl. Jasmine mi byla už od první stránky sympatická a jakmile přišel na scénu Ivan, tak jsem byla nadšená. Na knížku jsem se nějak extrémně netěšila (po Rytmus, já & Malachyn jsem byla na vážkách) ovšem tohle bylo úplně jiný.
Moc se těším až u nás vyjde další autorčin příběh.

alzbeta4340
08.05.2021 5 z 5

Moderní romance ze sportovního prostředí, které paní Zapata opravdu umí. Přečetla jsem s potěšením. Čtivý děj, příběh o sbližování, zbytečně nenastavovaný intimními scénami. Líbilo se mi i pro mě exkluzivní prostředí krasobruslařského výcvikového centra a sympatičtí hlavní hrdinové. Taky vždy ocením, když problémy, s kterými se postavy potýkají nejsou nijak přehnané, právě naopak uvěřitelné a ze života. Ono to úplně stačí.

Hatshepsut
08.05.2021 5 z 5

Od této autorky jsem přečetla vše a jsem spokojená! Ano je to "zase" romantika, ano je to asi trochu natahované, a ano konec je od začátku předvídatelný, ale je to velmi čtivé. A čte se to tak nějak příjemně. Je to fajn oddechovka. V dnešní době a při tom kvantu knih na trhu s touto tématikou není vůbec špatné přečíst něco takového, co každou chvíli nenutí čtenáře prožívat extrémně dramatické situace. Prostě to pohladí čtenářskou duši!

kalinkacz
07.05.2021 2 z 5

Jak tak koukám na komentáře tady, tak budu jasnou černou ovcí... Já si s autorkou nerozumí, ale opravdu vůbec... Nepotřebuju číst knihy, ve kterých se 400 stran nic neděje a na 70 posledních stranách se stane vše, na co jsem čekala a co jsme hlavně odhadla... Tohle je prostě ten typ knihy, kde od strany 10 víte, jak to dopadne... Chápu, že milovníci romantik, zvlášť těch pomalých, budou nadšení, ale já to nejsem... U Kultiho mě nebavila délka ani fotbalové prostředí... Malychina jsem zkusila, protože měl poloviční délku a hudební prostředí - bylo to lepší, ale pro mě průměr... Tuto novinku jsem chtěla vynechat, ale nějak se ke mně dostala a tak jsem si řekla tak do třetice... A ne... Krasobruslení mě bavilo, ale zase ta délka! To je tak nekonečné, když víte, jak vše dopadne... Navíc už začínám být alergická na ty přeslazené epilogy, fakt jsem doufala, že tu autorka červenou knihovnu v poslední kapitole vynechá... No tak nic no... Já už se s autorkou rozloučím, jinak to nejde...

Kudík
06.05.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak hodně je Lukov podobný Kultimu a Malychinovi, ale přesto je tak jiný. Kulička a Satan v podání Jasmine a Ivana byli hrdinové, kteří od začátku nešli pro slovo daleko. Jejich slovní přestřelky se mi moc líbily, i když občas to bylo trošku na hraně a bylo možné sarkasmus a vtip zaměnit za hrubost, ale přesto jsem ráda, že si Mariana nebere servítky, protože o to je pak četba záživnější a já její styl zbožňuji. Jas jsem záviděla její rodinu... sourozence, jejich partnery a maminku vč. jejich vzpomínek na dětství Bručouna. :) No a u Váňi to mimo jeho talentu byla ta jeho "smečka". Pozvolný přerod z nesnášení se v kamarádství měl svůj půvab, jen toho mrkání zde bylo trošku moc. ;) Komu se líbila předchozí autorčina díla, tak nebude ani tentokrát zklamán.

Sebík0903
06.05.2021 5 z 5

Pokaždé, když jsem dočetla jednu z knih od Mariany, tak jsem se neubránila úsměvu a musela potlačit radostné zapištění. Je pravda, že každá kniha od Zapaty má podobný koncept ve stylu, že hlavní hrdinové se nejdřív stanou kamarády a pak teprve milenci, ovšem každý její příběh má své originální kouzlo a nedají se porovnávat. Nevím jak to spisovatelka dělá, že pokaždé vykouzlí tak dokonalý příběh. Sakra pomalu jsem se musela nutit tu knihu zaklapnout, jak mě děj a hlavní hrdinové chytili do svých spárů. Chemie, která mezi Jasmine a Ivanem fungovala mě totálně odrovnala a tato kniha se nově řadí mezi mé oblíbence a Lukov je můj nový nejoblíbenější hrdina, protože kdo by si ho dokázal neoblíbit? Slovy nedokážu vyjádřit svůj dík a pochvalu autorce, těším se na další její díla.