Selekce

Selekce
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476259/bmid_selekce-Bjd-476259.png 4 5676 5676

Selekce série

35 dívek. 1 princ. Životní šance. To je SELEKCE! Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Selection, 2012

Pechule
30.10.2017 4 z 5

Knihu jsem četla na doporučení dcery a proto, že se mi hodila do výzvy. Je to taková krásná, čtivá pohádka pro mladé i trochu odrostlejší romantičky :-) Myslela jsem, že tímto dílem skončím, ale asi se pustím i do pokračování...

Kacenka551
30.10.2017 5 z 5

Nejlepší kniha, která tu kdy byla. Celou sérii jsem četla už dvakrát a musím říct, že pokaždé na mě působí mile, oddychově, poutavě, ikdyž první díl se mi líbil asi nejvíce, ale celá série je nádherná. Mám moc ráda oddychové romanťárny.

Zanananananana
29.10.2017 1 z 5

Četla jsem první 3 díly...knihy se čtou velmi dobře a rychle. Příběh má sem tam světlé momenty, ale vcelku nic moc. Čekala jsem od toho něco víc.

karca5233
25.10.2017 5 z 5

Kniha mě naprosto pohltila a musím uznat že i přes to že nejsem zrovna mladistva tak se mi příběh moc líbil.

juni
22.10.2017 5 z 5

U této knihy mě nejprve zaujala obálka. Na romantické knihy nejsem (radši mám fantasy a dobrodružné), ale do tohohle příběhu jsem se zamilovala. Určitě doporučuji.

jitka7
13.10.2017 2 z 5

Tak mě se líbilo to rozdělení do tříd, ten popis. Byl to zajímavý úhel pohledu a mohlo to být zajímavé. Začalo to dobře. Jenže pak se asi něco zvrtlo. Možná je to tím, že nejsem náctiletá a nepřišlo mi to až tak super. America mě časem začínala štvát svou nerozhodností a Maxon vlastně také.

KikčaHubáčková
10.10.2017 5 z 5

Zajímavý začátek. Doufám že pokračování bude stejně takové :)

nikiem
09.10.2017 5 z 5

Kniha mě pohltila. Úžasný příběh.

SemEl
05.10.2017 3 z 5

Oddychovka, ideální pro náctiletý holky. Něco jako lepší fanfikce. Postavy jsou sympatické, což je vždycky plus. Ale co musím uznat, má to krásnou obálku! Další díly jsem četla také a drží si stále stejnou úroveň.

šneki
04.10.2017 4 z 5

Naprosto chápu kladné i záporné ohlasy. Do této knihy se totiž musíte pustit s tím, že nejde famózní dílo desetiletí, ale o odpočinkovou a nenáročnou knihu. Což bylo přesně to, co jsem potřebovala. Šla jsem do toho s chutí a nedělalo mi problém představovat si život na zámku a lehce nereálné události.

jaruva
02.10.2017 3 z 5

Prázdninové čtení na doporučení dcery - na dovolenou docela dobré, bohužel přečtené za dva dny (i s dalšími aktivitami). Trošku jsem měla problém s jazykem překladu, ale s vědomím, že to je pro náctileté, jsem to "přežila".

Linda007
30.09.2017 5 z 5

První díl série. Není to špatné, ale nějak mě milostní trojúhelník v této sérii nechytl. Vadí mi to Američino chování a nerozhodnost. Ale je to poměrně zábavné a čtivé. Taková pohádka pro náctileté.

lucie2952
28.09.2017 3 z 5

Kniha se z počátku vlekla a měla jsem chuť ji odložit. Ale jak se America dostala do selekce, tak mě to vtáhlo do děje a nešlo přestat číst, ikdyž se dějově toho moc nedělo. Kniha je čtivě psaná. Jdu se vrhnout na druhý díl

kačenka002
28.09.2017 5 z 5

Upřímně jsem si myslela, že to bude propadák.Ale mýlila jsem se.Knížku jsem přečetla za 3 dny.A hlavně se mi líbí obal této knihy.

adis813
26.09.2017 5 z 5

super kniha!

Market116
21.09.2017 5 z 5

Zbožňuji tu chvíli, kdy začínám číst novou knihu a zjišťuji zda mě bude bavit či nikoli. A musím říct, že u Selekce mi trvalo sotva kapitolu než jsem poznala, že je to přímo nádherně kouzelný příběh. Knížku jsem měla přečtenou během dvou večerů, četla se úplně skvěle, moc mě bavila a skoro jsem nechtěla přestat číst :)
Připadala jsem si jako v moderní pohádce, hrozně se mi líbí to propojení.
Americu jsem si oblíbila hned od začátku, je tak krásně obyčejná, zároveň jedinečná a především přirozená. A Maxon? Nemám slov. Prostě princ, kterého by chtěla každá :) Moc si přeji a doufám, že America bude s Maxonem, jinak to ani nejde...jen jim to kazí Aspen. Nemůžu si pomoc, ale hned od začátku mě štve, možná i víc než samotná Celesta, nemůžu ho vystát a je mi líto, že k němu má America takovou slabost. Vím, první láska, ale stejně...nedokážu říct, jak se to vyvine...
Takže další série, které jsem propadla...vážně úžasně začínající pohádkový příběh :) Moc doporučuji

Wisha
20.09.2017 3 z 5

Myslela jsem, že to bude hloupost, doporučila mi to moje čtrnáctiletá sestra a dlouho jsem se odhodlavala, ale sotva jsem přečetla prvních pár stránek, byla jsem chycena. Je to úžasný odpočinkový příběh.

vall55069
18.09.2017 5 z 5

Je to dokonalý pohádkový příběh. Na knihu jsem náhodně narazila přes internet. Knihu jsem za necelé dva týdny přečetla a okamžitě jsem si musela koupit 2. díl. America je skvělá. Do Maxona jsem se zamilovala od první chvíle, co jsem si přečetla jeho jméno, je dokonalý. Rozhodně knihu doporučuji.

janulka1310
17.09.2017 5 z 5

Romantický příběh zasazený do budoucnosti mi přijde jako super nápad :) Kniha se čte velmi dobře, je to takové oddechové čtení. Autorčino pojetí doby budoucí se mi velmi líbí. Už se těším na další díly :)

Jarkaknihy1
16.09.2017 3 z 5

Knížka mě celkem zaujala. Dobrá oddychovka.