Selekce

Selekce
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476259/bmid_selekce-Bjd-476259.png 4 5678 5678

Selekce série

35 dívek. 1 princ. Životní šance. To je SELEKCE! Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Selection, 2012

Marry123
06.08.2017 4 z 5

Na tuto sérii jsem četla hodně chvály. První díl mě neuchvátil ale ani nezklamal. Jistým způsobem mě stejně láká k přečtení dalších dílů. Tak se do toho s radostí můžu pustit a užít si oddechové počtení. :)

marta14
01.08.2017 5 z 5

Tuto knihy jsem přečetla za dva dny. Opravdu mě vtáhla do děje. Bylo sice jasné, jak to dopadne, ale i tak mě to prostě bavilo. Taková odpočinková kniha...

Jennys195
01.08.2017 5 z 5

Dlouho mě žádná kniha tak rychle nevtáhla do děje jako tato. Rozhodně doporučuji

evamatejovska
01.08.2017 5 z 5

Knížku jsem si zamilovala, měla jsem ji přečtenou pouze za 2 dny!

Mishak
31.07.2017 2 z 5

Ano, téma se knize určitě vytknout nedá. Ale proč se kniha více nepohybuje kolem rebelů? Proč se zasekneme jenom u dívek bojujících o princovu přízeň? Vždyť jsme se za celou četbu knihy neposunuli prakticky nikam...

Po neprodlené četbě druhého dílu absolutně neprahnu. Tahle série knih pro mě nejspíš nebude ten pravý šálek kávy... Bohužel...

JmenujiSeZuzla
28.07.2017 5 z 5

Selekci jsem si chtěla přečíst už nějakou dobu, ale zrovna jsem na ni v knihovně narazila, tak jsem ji tam nemohla nechat. Hned jsem ji samozřejmě začala číst a už po první kapitole jsem začala chápat, co na tom všichni měli. V selekci je všechno co já, jakožto dospívající holka, očekávám od knihy:romance, napětí, život. Postavy jsou sympatické a co se mi obzvláště na knize líbilo bylo to, jak autorka věci zbytečně neokecávála a i přesto kniha není tenká. Už se moc těším až se dostanu k Elitě a doufám, že bude aspoň tak dobrá jako Selekce.

Žožik
27.07.2017 5 z 5

Jedna z knih, ke které jsem se dokopávala strašně dlouho a pak jsem ji přečetla během jednoho dne. Úplně vás to vtáhne do děje a musíte pořád číst dál a dál. Příběh byl velice napínavý a zajímavý. Už se nemůžu dočkat na další díly.

eli13
25.07.2017 5 z 5

America mi přijde jako dívka typu - kluk tě musí oslovit první jinak je něco špatně. Je skvělé jí vidět do hlavy,já jakož to označováná knihomolka jsem si po celé sérii začala psát další díl.

Alča003
24.07.2017 4 z 5

Kniha mně rychle vtáhla do děje a četla se skoro sama. Ale přijde mi, že některé méně podstatné části byli příliš zdlouhavé. Četla jsem první tři díly a nemůžu se dočkat až si přečtu ty ostatní.

Elizabeth666
19.07.2017 5 z 5

Není to špatná kniha. Má čtiví děj a myslim že děj docela rychle i ubíhá.

Doporučuji a myslim že se to bude líbit lidem, kteří mají rádi romantiku.

Avielin
16.07.2017 3 z 5

Přeslazené, bez pořádného děje, asi stárnu, ale moc mě to nebavilo.

whiolet
15.07.2017 5 z 5

Tule knihu jsem si chtěla přečíst,abych zjistila co na ní všichni tak vidí.
Jsem mile překvapená. Kniha je samozřejmě dost holčičí,ale je velmi dobře napsaná a já se při jejím čtení neskutečně bavila.
Těším se i na další knihy z této série!

Lorej
13.07.2017 5 z 5

Četla jsem ji už asi počtvrté, ale stále jsem hltala řádky jako bych ji četla poprvé. Pro mě je tato série srdcovka a má své právoplatné místo v mé knihovničce. Doporučuji všem, kteří mají rádi romantiku a krásné šaty.

cestovatelka13
13.07.2017 3 z 5

Lehká odpočinková četba s předvídatelným dějem, ale prostě musíme vědět, jestli toho Maxona nakonec dostane :D

MadameR
11.07.2017 5 z 5

Než jsem knihu začala číst, myslela jsem si, že je to jen krásná pohádka plná princů, královen, dobrých víl atd.. Jenže jsem objevila krutý svět budoucnosti, kde se lidé neponaučily z historie. Když se Amerika dostane do paláce poznává svět plný intrik a nebezpečí skryté za pozlátky a šperky.
Bojovat o přízeň prince musí s 35 krásnými dívkami, a některé z nich se neštítí ani těch nejhnusnějších podlostí. Fandím Maxonovi, protože vztah mezi Aspenem a Amerikou na mě působil nuceně a nevěryhodně. Naopak vztah který si pomalu buduje s Maxonem je mi sympatický. Mrzí mě, že kniha neměla víc stran, mohl tak vzniknout prostor pro vedlejší postavy. Kniha byla zaměřená převážně jen na Ameriku a její pocity.

Lucius30
10.07.2017 5 z 5

Už od pohledu je jasné, že tahle série je naprosto dokonalá. Snad každého musí zaujmout její obálka (stejně jako mě). Možná si po přečtení anotace budete myslet, že je to pohádka a knihu zavrhnete, protože na pohádky jste už moc staré, ale i tak vám to nedá a knihu si přečtete. A rozhodně nebudete litovat.

I když je už od počátku jasné, koho si America vybere, začtete se a ani nevíte jak. Navíc téma budoucnosti vás o ní donutí přemýšlet.

Kiwigirl
06.07.2017 5 z 5

Jedna z mých srdcovek.

Stoklaska
03.07.2017 4 z 5

Knihu jsem si půjčila od dcery. Je to příjemná oddychovka, romantické čtení na letní dny, velmi čtivě napsané. Přečtu i další díly.

silvie5281
28.06.2017 5 z 5

Když jsem držela knihu v knihkupectví, vrátila jsem ji zpátky. Pěkný obal, ale obsah mě ničím nenadchl. Po kladných ohlasech mé sestry, jsem si řekla, že ji zkusím. A uvidíme. Nakonec jsem se zacetla, hodně mě zaujalo téma budoucnosti, tím, jak se vlastně skloubi historie v budoucnosti. Příběh pak už jen dotváří atmosféru a čtenáře strhne. Momentálně zavíram Selekci a otevírám Elitu, nemám ráda, když neznám konec něčeho, co mě zaujme :)

Luciehrbkovall
27.06.2017

Mám ji doma a miluju tu knihu jedna z nejlepších Amerika❤ je super