Selekce
Kiera Cass
35 dívek. 1 princ. Životní šance. To je SELEKCE! Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , CooBooOriginální název:
The Selection, 2012
Já jakmile jsem viděla tuto knihu, okmžitě jsem jí zavrhla, protože jsem si myslela, že to bude další blbost román. Ale knihu jsem dostala k Vánocům a do dvou dnů byla přečtená. Samozdřejmě hned nato jsem si koupila další dva díly.
Takže jedním slovem - úžasný. Je to "princeznovský" děj, ale krásný. Určitě doporučuji, protože Americu si zamilujete. ♥️
Nečekala jsem, že mě tato kniha tak chytne a budu hltat každé slovo rychlostí světla! :D Jsem ráda, že sem jí dala šanci.
Příjemné oddychové čtení s vlastním specifickým kouzlem. Proč by všechny reality show z budoucnosti museli být jen o zabíjení?
Ještě než jsem knihu začala číst jsem od ní měla velké očekávání, které mě nezklamalo a knihu jsem přečetla jedním dechem. Mohu ji jen a jen doporučit.
Na pohádky o princích a princeznách jsem už snad dost stará ne? Říkala jsem si před přečtením. Teď však mohu říci, že u mne mají stále své místo.
Lásce se kniha samozřejmě věnuje z její velké části, ale to není to jediné. Popisuje odlišnost lidských životů, chování a charakteru. V realitě sice není rozdělení společnosti tak striktní, ale myslím si, že se natolik neodlišuje.
Určitě doporučuji přečíst!
čte se pěkně, nejde se od ní odtrhnout. Přečetla jsem ji za dva dny celou. Nádherně psaná kniha.
Říkáte si: Aspen nebo Maxon?Já mám hrozně ráda oba.Oba mají své plusy a minusy.
Maxon je vtipný a Aspen je vášnivý.Miluju je oba.
Selekce,je moje nejoblíbenější kniha a série.Je to moje srdcovka a plánuji si selekci zase někdy brzy přečíst.Kdo souhlasí?
Moje úplně první setkání s dystopií nedopadlo nejhůře. Selekce je poměrně čtivý příběh s velice jednoduchým, předvídatelným, dějem. Skvělá volba, když člověk nemá náladu na nic těžšího a chce jen chvíli relaxovat s knihou v ruce.
Celá serie Selekce je naprosto skvělá. Maxona jsem si ihned zamilovala a cely ten vytvořeny svět se mi hrozně líbí. Škoda, ze už mám vše docteno. Opravdu skvělá kniha!
Tato kniha mi vyrazila dech. Četla jsem jí už několikrát, ale pořád se ji nemuzu nabažit. Pokaždé objevím nové věci. Musím se přiznat, že na začátku se mi do toho moc nechtělo, ale později jsem se do toho za četla, že kniha byla přečtena za jeden večer. Určitě doporučuji čtenářům co maji radi trochu fantasy a pohádky.
Naprostá dokonalost. Selekci už mám přečtenou asi po sedmé a stále objevuji nové věci, kterých jsem si předtím nevšimla. Jelikož jsem si uvědomila, že jsem ani po jednom přečtení nenapsala komentář, musím to napravit. :D Je pravda, že mi America chvílemi lezla na nervy svojí nerozhodností a některé pasáže mi přišly "nevhodně zvolené". Ale tyto drobnosti se skryjí za tím úchvatným příběhem plným napětí a romantiky. Selekce je mojí srdeční záležitostí a navždy bude. Jednoznačně 5*. :)
Vím, že knihu se nemá soudit podle obalu, ale u téhle této asi jinak nejde. Když jsem v knihovně tu nádhernou obálku viděla musela být moje :).
Děj mě hned zaujal. Ikdyž docela dost věcí je okopírovaných odjinud mě osobně o až tak moc nevadilo. Je to prostě pohádka plná princezen s krásnými šaty.
Systém kast, neodolatelný moderátor, reality show, kam se hlavní hrdinka dostane, protože chce pomoct rodině, děj v budoucnosti - to vše autorka okopírovala z Hunger Games. Jenže po chvíli čtení zjistíte, že je toho mnohem víc. Je pravda, že spousta věcí už někde byla, ale na druhou stranu, to bylo snad všechno. V příběhu je skvěle vymyšlený svět. Prince Maxona jsem si zamilovala téměř okamžitě, stejně tak Marlee a dokonce i Celestu. Jen America s Aspenem se nedostali ne seznam mých oblíbených postav. Oba mi přišli šíleně nesympatičtí.
Ten název neumí nic moc říci, ale autorčina fantazie je dokonalá, takový náměst se snad nikde jinde zatím nevyskytl.
Kupodivu mě to bavilo. Kdybych měla příběh popsat, řekla bych, že byl opravdu milý a místy vtipný. Lehce se četl, autorka má styl, kterého se rychle chytíte. America je sice naivní, nezkušená a občas sebestředná, ale nakonec je to fajn hrdinka, co si stojí za svým. A je přirozená, hlavně při interakci s princem Maxonem.
Je to vlastně taková pohádka. Maxon je roztomilé zlato, Aspen mi šel na nervy hned od začátku. S chutí se podívám dál.
Pokud hledáte příjemnou knihu na odpočinek a nevadí vám, že tam chybí velká akce, směle do toho. Není to nic převratného,ale tady to vůbec nevadí.
americká literatura intriky první láska pro dívky romantika Severní Amerika reality show pro dospívající mládež (young adult) zranění kasty, kastovní systém
2014 | Selekce |
2015 | Elita |
2016 | Dcera |
2016 | Šťastně až navěky |
2020 | Zaslíbená |
Skvělá. Přečetla jsem ji už několikrát a pořád se jí nemůžu nabažit.
Děl je plynulý a krásný.
Tuto knihu vřele doporučuji, protože Americu si nejde neoblíbit.