Selekce
Kiera Cass
35 dívek. 1 princ. Životní šance. To je SELEKCE! Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , CooBooOriginální název:
The Selection, 2012
Začínám si ten žánr young adult vážně užívat:) Prostě se mi to líbilo, ač je to předvídatelné, je to milé a hezky se to čte. Hnedka se vrhám na další díl:)
Tato kniha se mi velice líbila. Ihned jsem se do ní zamilovala a nemohla od ní odtrhnout oči. Knihu jsem přečetla za chvíli a stala se jednou z mých nejoblíbenějších. Řekla bych, že tato kniha je spíše pro dívky, ale netvrdím, že by si ji nemohl přečíst někdo jiný. America mi občas leze na nervy, ale přesto jsem si ji oblíbila. Konec příběhu Americy a Maxona byl sice předvídatelný, ale i tak to bylo napínavé.
Zajímavý, pěkně zpracovaný příběh. Sice si nemůžu pomoct, ale v knize jsem viděla spoustu prvků, které mi připadaly převzaté z jiných podobných knih. Každopádně jsem si knihu užila a i přes to, že mi občas některé pasáže připadaly zbytečně protahované, jsem se do ní dokázala začíst a náležitě si ji užít.
Abych pravdu řekl.... nic lepšího jsem nikdy nečetla !! ❤ Knížka plynula rychle, vžila jsem se do hlavní hrdinky Americi a zamilovala jsem si i Maxona.
Tuto knihu mam asi nejradsi je to ted moje nejoblíbenejsi Knížka a bylo by výborné kdyby udělaly i film
Krásně romantické. Trochu se může zdát kýčovité, ale super červená knihovna. Další díly si určitě přečtu.
Knihu jsem si přečíst popravdě řečeno nechtěla, ale jelikož mě kámoška přemluvila, tak jsem si ji přečetla. Kniha pro mě nebyla nic moc (ani zbytek série). Nebyla vůbec špatná, ale mně přišel průběh málo zpracovaný. Jinak nápd byl hezký. I milostný trojúhelník byl hezký, ale jak už jsem napsala, mohl být více zpracovaný. Ja bych knížku ohodnotila tak asi 60%. Tato kniha by se líbila sepíše u děvčat (ale i kluků) které mají rádi knihy s princeznami. Ale tento názor je jen můj, ale třeba mím kamarádkám se moc série hrozně líbila.
Kniha mě velice mile překvapila... Úchvatný příběh.
Věřím, že se tato série stane mou oblíbenou a doufám, že si brzy přečtu další díly. :D
Tato knížka se ke mě dostala náhodou a jsem za to štastná. Nasledující rok jsem čekala a do teď ještě pořád čekám, než budu mít kompletní celou serii. Tato kniha se mě dostala pod kůži a patří k mým nejoblíbenějším knihám.
Styl autorky je tak neuvěřitelně čtivý, že tuto knížku prostě každý přečte jedním dechem. Celá série je skvělá.
Byla jsem velice překvapena když jsem přelouskala první stránku. Líbil se mi styl, kterým je kniha psaná, ale i tak nebylo ještě vyhráno. Co se týče jazyka, nemám nejmenší ponětí o tom, jak je tomu v originále, ale český překlad je zdařilý. Ano, ano, Selekce na mě udělala dobrý první dojem. Knížku jsem přelouskala za šest a kousek hodiny a musím říct že ten pozitivní dojem jsem si udržela až dokonce.
Selekce předčila moje očekávání. Kiera Cass vykonstruovala pěkné prostředí pro děj ve kterém se celá triologie odehrává. Je poznat, že nebrala na lehkou váhu ani drobné detaily. Velice mě potěšilo, jak byli jisté věci podány. Poznala jsem i bez toho abych si o autorce dříve něco přečetla, že studovala historii - zkrátka, to jak některé věci podala bylo opravdu charakteristické. Obdivuji, že se také nebála některé věci zmínit.
Kde začít? Kniha se čte opravdu, opravdu dobře. První hvězdíčka. Námět je vážně dobrý. Druhá. A zbytek? Nic moc.
Hlavní hrdinka je příšerná. Kdybych ji potkala v reálném životě, tak by ono setkání asi nepřežila. Chtěla jsem ji uškrtit.
Chovala se jak malá holka, naprosto neuvážně. A milostný trojúhelník byl taky dost směšný, prtože všichni věděli, jak to dopadne.
Musím ale přiznat, že se to dalo číst. Rychle. Byla to oddechovka, kterou asi ocení každý, komu nevadí stupidní hlavní postava. Nemůžu říct, že ji nedoporučuji, doporučuji. Jen prostě počítejte s tím, že to nebude veledílo.
Přečetla jsem ji na dva dechy. Svým způsobem romantický příběh, ale něčím jiný než kdejaká červená knihovna. Už mám před sebou druhý díl a nemohu se dočkat, jak se postavy a jejich vztahy budou vyvíjet.
Po takovém množství kladných ohodnocení jsem se na knížku taky vrhla...a nedočetla. Takže ji ani nebudu hodnotit. Kdyby mi bylo pod dvacet, určitě by se mi líbila, ale myslím, že tohle pro mě bylo až příliš...vlastně ani nevím, jak to popsat. Spíš taková pohádka
Knížka se mi docela líbila. Pravda byla v ní kupa naivity i scén typických pro YA. Na druhou stranu splnila moje očekávání - skvělá odpočinková četba a není to červená knihovna. Až budu potřebovat odreagování sáhnu po ní znovu.
Předem se přiznávám, že nejsem zrovna na romantické knížky, raději čtu fantasy a podobně :D .. Kamarádka mi tuhle knížku hrozně vychvalovala, tak jsem si řekla, že to zkusím a nelituji! Na to, že to v podstatě není můj žánr jsem knížku měla přečtenou jedním dechem za chvíli :) všem doporučuji :)
Knížka je super ;) řekla bych že spíš pro dívky než pro chlapce a spíš pro dívky než pro ženy a i když téma poněkud povrchní je, tak kniha se dostává do hloubky a já ji měla přečtenou za chvíli a už se těším na další. :)
Krásný romantický příběh. Sama jsem nevěděla zda chci radši aby Amerika zůstala s Aspenem nebo být s princem Maxonem. Ale pak jsem jim moc fandila. ☺
americká literatura intriky první láska pro dívky romantika Severní Amerika reality show pro dospívající mládež (young adult) zranění kasty, kastovní systém
2014 | Selekce |
2015 | Elita |
2016 | Dcera |
2016 | Šťastně až navěky |
2020 | Zaslíbená |
Oddechovka, která mě nadchla...hurá na další díl :)