Selekce

Selekce
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476259/bmid_selekce-Bjd-476259.png 4 5675 5675

Selekce série

35 dívek. 1 princ. Životní šance. To je SELEKCE! Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Selection, 2012

Karin_w
29.06.2015 4 z 5

Super oddechová knížka, přečetla jsem jí za víkend, což se mi moc často nestává.. jak člověk začne, tak se nemůže odtrhnout :-) Není to tedy žádné veledílo, ale pro relax skvělé a těším se na další díly :-)

marti7729
28.06.2015 5 z 5

Knížka se mi zezačátku zdála těžkopádná (začátek byl hrozně zdlouhavý a nudný). Ale když se America konečně dostala do paláce k princi začlo se to vyvýjet. Moc se mi líbí Americina proměna. Knížku hodnotím kladně, je to spíše takové oddechové čtení, nic nad čím si musíte lámat hlavu. Měla jsem jí za en přečetlou a neskutečně me bavila. Těším se až si přečtu elitu :)))

lukyli154
27.06.2015 5 z 5

Knížka mě moc bavila a četla se parádně. Líbilo se mi, že děj nebyl vůbec předvídatelný. Těším se až si přečtu pokračování.

AnnieOrlova
27.06.2015 5 z 5

Zprvu mě kniha moc nebavila, ale po několika stránkách mě začala moc bavit! Kniha je spíše pro pohodáře, protože já sama jsem ji měla přečtenou za dva dny :) Moc se mi však líbila a vřela doporučuji všem, co mají chuť na "oddychovku"! ;)

terry.vlkova3
26.06.2015 3 z 5

Pěkný příběh, jenže je to spíš taková oddechovka, prostě kniha na jeden večer, můžete přečíst kolik stránek chcete, ale stejně vás to neunaví, není to kniha k přemýšlení. :)

Shai
25.06.2015

Horší verze Hunger Games v trochu víc holčičím stylu... ze začátku mi to připadalo hrozné a to kopírování strašně neprofesionální, ale asi je to tou čtivostí a stylem - ke konci jsem se vážně začetla a hned jdu kupovat druhý díl :-)

kokina74
25.06.2015 3 z 5

Se začátkem knihy jsem bojovala. Dlouho mi trvalo, než-li jsem se prokousla k něčemu, co by mě zaujalo a vtáhlo do děje. Ovšem konec byl pravý opak zhltla jsem ho během odpoledne. Jsem zvědavá, jaké budou zbývající díly.

verulik196
25.06.2015 5 z 5

Původně jsem tuto knihu neměla v plánu číst, ale když mi ji půjčila kamarádka, tak jsem neodmítla. Musím souhlasit s terrih.dreamer, kniha je opravdu hodně podobná Hunger games, ale zároveň jí není podobná ani trochu. Myslela jsem, že to bude obyčejný slaďák, ale mýlila jsem se. Kniha je se mi líbila, a už se těším na další díl.

terrih.dreamer
23.06.2015 4 z 5

Knihu jsem si nejdříve ani neplánovala koupit, jenže pak se nějak stalo a už u mě skončila. A musím říct, že toho nelituji. :)
Začátek se mi zpočátku moc nezdál, tedy.. musím popravdě přiznat, že mi kniha svých prvních 25% velmi připomínala Hunger Games. což mi přišlo neoriginální, ale autorka psala velmi čtivě a živě a když jsem se překousla přes tuto část, už jsem si knihu užívala plnými doušky. Do prince jsem se zamilovala jen po prvních pár větách.
Nejsem zrovna největší příznivec romantických knih, ale tento příběh mě velmi upoutal. Ano, bohužel tu opět musí být ten slavný nešťastný trojúhelník, ale přiznejme si, kde není? Nemůžu se dočkat, až si opatřím další díl!! :)

verunkab
22.06.2015 5 z 5

naprosto dokonalá kniha! nemůžu se dočkat dalšího dílu

uarda
21.06.2015 5 z 5

Naprosto skvělá kniha, jakmile se do ní začtete nejde ju jen tak odložit :-)
Rozhodně doporučuji

rava
20.06.2015 5 z 5

Než jsem tuto knihu začala číst, neměla jsem o ní moc velké iluze, ale mile mě překvapila. Jakmile jsem se do knihy začetla, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Tuto knihu prostě miluju a rozhodně ji všem doporučuju. :-)

Sam99
19.06.2015 5 z 5

Kamarádka mi tuhle knihu doporučila, ale já jsem od ní nic moc nečekala, protože princezny nesou zrovna můj šálek čaje. Po dočtení jsem neměla slov. Americu jsem si velmi oblíbila, ale Celestu tu jsem nesnášela.
A podívejte se na tu obálku, je to vážně jedna z nejhezčích obálek jaké jsem kdy viděla.
Knihu jsem měla přečtenou za 2 dny. Druhý díl - Elitu - už má rozečtenou a těším se, jak to dopadne.

aktak1203
15.06.2015 3 z 5

Dala jsem na recenze a knihu zakoupila. Bohužel jsem po několika stranách zjistila, že to je čtení pro mladší generaci a knihu jsem dala své 12 leté dceři. Té se kniha líbí. Nicméně hodnotit nebudu, protože jsem ji nepřečetla a nepřišlo mi to fér. Je to prostě čtení pro dívky tak 12 - 16 let.

Vishez
13.06.2015 3 z 5

Popravdě jsem toho od knihy nečekala mnoho. Už jen proto, že šatečky, šminky a princové patří naprosto mimo můj svět a mimo můj čtenářský styl. Ale Selekce mně příjemně překvapila. S hlavní hrdinkou jsem se dost nasmála, přiznávám že i nabrečela a někdy jsem cítila nepopsatelnou touhu Ameriku nebo Maxona obejmout (občas se moje chuť objímat změnila v chuť pořádně proplesknout...). Jediné co bych vytkla je někdy až příliš afektované chování Ameriky, ale to hold patří k jejímu charakteru (a přiznejme si to- bez její prchlivosti by knížka nebyla ani z poloviny tak zábavná ;-) ). Hned po prvních (mírně nudných) kapitolách jsem propadla ději knížky i Maxonovi, kterého mám občas chuť povolat z knihy ven do reálného světa. Kniha nezklame ani vás, kteří hledáte čistě holčičí počteníčko ani vás, kteří toužíte po charizmatické hrdince a mladé lásce. Občas mi však příliš květnaté a zdlouhavé rozebírání citů lezlo krkem. Nejhorší ze všeho je ale to, že autorka vás ani chvíli nenechá myslet si, že vše se odvíjí dobrým směrem. Amerika matlá jednu aférku za druhou a vsadím se že nejsem jediná, kdo si při čtení o jejích citech k jinému než k Maxonovi trhal vlasy z hlavy. Takže zpráva pro čtenáře: čtěte, bavte se a snažte se nezabít Ameriku. A zpráva pro Ameriku samotnou: děvče, nepřej si mně ;-) ! Ještě něco se nevyvine podle mých představ a Maxona ti přeberu :D

moira2912
12.06.2015 3 z 5

Potřebovala jsem něco jednoduchého a trochu pitomého, po Alanně a tom konci její tetralogie, nějakou aspoň trochu kvalitní zaláskovanost, u které nebudu muset myslet. A trefila jsem se. :D
Selection nebyla špatná kniha, hrdinka nebyla na zabití a pozadí celkem bavilo. Byl to jen samotný námět, který mě nudil, což bylo špatné, ale dalo se to nějak překousnout, jelikož mě bavilo psaní. Kolikrát mě Cass překvapila opravdu dobrým opisem, kolikrát mě nečekaně rozesmála? Hodněkrát. A postavy, když už ne dokonalé, byly naspané solidně a zajímalo mě, co se s nimi stane. A byly většinou rozumné, takže jsem neměla chuť vyhodit knihu z okna, jak jsem se při prvních stránkách příběhu bála.
Otevřený konec, ale jelikož je to trilogie, ya a dystopie, nejsem nijak překvapená. Jen... nejsem zvědavá na další díl, ve skutečnosti se jej bojím, tím, jak to skončilo. A to asi o knize taky něco vypovídá. :D

AnnieBarming
11.06.2015 4 z 5

Opravdu odpočinkové čtení s hezkým příběhem, ikdyž chudák Maxon, jestli si vezme někoho tak nerozhodného a nestálého jako je America. Místo ní jsem si spíš oblíbila Celestu :)

vevronika
11.06.2015 5 z 5

Kniha byla úžasná, odpočinková a plná napětí. Četla jsem dost dobrých knih a tahle mezi ně rozhodně patří. Krásný zamilovaný román. Dalo se v ní sice dost předpovídat, ale stejně jsem byla velmi napjatá. U této knihy se člověk zasměje a takové knihy jsou dobré.

TaberýováM
11.06.2015 5 z 5

Kniha je velice dobře napsaná, na nějakých místech mě velice pobavila...:)
Nemám slov těším se na Elitu :)

sarka1893
10.06.2015 3 z 5

Knížka se mi líbila, je čtivě napsaná. Chyběly mi ale propracovanější emoce a silnější momenty, kdy bych si mohla hlavní hrdiny skutečně oblíbit a začít jim doopravdy fandit. America je značně nevyrovnaná a neví vůbec, co chce. Být princem vykašlala bych se na ni hned na začátku, je vysloveně nesympatická, náladová a nestálá. Jako muchlovat se ze zlosti se svým bývalým, a pak dělat oči na prince mi nepřijde moc ok. Doufám, že další díly série budou lepší, protože téma je vážně zajímavé.