Silo

Silo
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536551/bmid_silo-661ea8f7eadaa.jpg 4 2101 2101

Silo série

1. díl >

Toto je príbeh o ľudstve, ktoré sa snaží prežiť, o ľudstve na hrane. Svet, ako ho poznáme, sa stal neobývateľným, ľudia žijú v obrovských podzemných silách a na zem sa môžu dívať len cez kamery a veľké obrazovky. Rozhovory o živote na povrchu sú zakázané, ale vždy sa nájdu ľudia, ktorí o ňom snívajú, túžia dostať sa von. Títo ľudia sú však pre silo nebezpeční, pretože svojím optimizmom dokážu nakaziť aj iných. Za trest dostanú presne to, čo chcú: Môžu vyjsť von.... celý text

Literatura světová Thrillery Sci-fi
Vydáno: , Lindeni

The Wool, 2011

RT90
17.01.2015 5 z 5

Vynikající Postapo.. Za poslední dobu pro mě určitě nejlepší knížka a těšim se na pokračování. Spousta zvratů, skvělá atmosféra.

Scharks
08.01.2015 5 z 5

Kniha mne naprosto uchvátila a dlouho jsem se na ní těšila a po přečtení můžu říci, že rozhodně nezklamala!! Bylo to úžasné čtení které jsem si užívala téměř od samého začátku až do poslední věty, kdy jsem Silo brala pomalu i jako svůj domov a všechno jsem prožívala společně s hrdiny této knihy.. Už se moc těším na její pokračování a další vývoj - vůbec netuším co od toho mám dále očekávat, po tolika zvratech a změnách :) Takže všem kdo mají rádi tento styl můžu knihu jen a jen doporučit :)

Challi
03.01.2015 4 z 5

První půle nic moc, když už jsem poznal nějakou postavu, autor ji nechal umřít, moc jsem se v ději neorientoval a moc mě to nebralo, ani styl psaní. Ale po půli se děj krásně rozjel a nakoc mi bylo líto, že kniha už končí. Rozhodně se těším na pokračování.

acul.p
02.01.2015 5 z 5

Perfektní post apokalyptický román, skvělé vykreslení postav a moc se mi líbilo jak si jednotlivé postavy v první polovině předávali štafetu příběhu. Těším se na pokračování :)

Morgause
30.12.2014 5 z 5

Uzavřený vesmír prastarého sila se začíná hroutit. Příčinou je prostá lidská zvědavost, která strčila nos někam, kam neměla. Drobná trhlinka v systému, kterou někdo objevil, pochopil a rozšířil, podkopává a drtí staletí udržovaný řád založený na strachu, lžích, vraždách a trestech. Mohou strážci tajemství zamezit povodni vzteku, která se rozlije z protržených hrází a bezmyšlenkovitě ničí a trhá vše, co jí přijde do cesty? Nebo se možná poslední archa civilizace potopí?
Skvělý nápad, myšlenky i příběh. Knihu jsem četla doslova jedním dechem, jako bych se dívala na film.
Kromě několika málo hluchých míst v ději, která mohu s klidným svědomím zanedbat, lze výtku směřovat snad jen na hlavní (super)hrdinku. Bojovnice za pravdu s IQ a vynalézavostí Einsteina, svaly Pepka námořníka a odhodláním islámského radikála přežije nepřežitelné, a to hned několikrát. Pokud by se ale čtenář neměl dočkat rozuzlení spíše ve stylu Orwellova 1984, je "deus ex Juliette" pro příběh naprostou nutností.

Jhny
27.12.2014 5 z 5

Kniha skvělá a zabavila mě nejen na cestách mhd, ale i po večerech doma. Dočetl jsem ji během týdne a ač byly místama poměrně nudné pasáže, tak celkový dojem je za 5*!

kazatell
27.12.2014 5 z 5

Čtivé a celou dobu napínavé. Z podobných žánrů jedna z nejlepších

humppa
23.12.2014 5 z 5

Jedna z nejlepších mých knih roku 2014. Výborně napsané!

Overdead
22.12.2014 5 z 5

Táto kniha ma zaujala hlavne preto, lebo mi to na prvý pohľad trošku pripomínalo knihu Metro 2033. Nejakú chvíľu som váhal, ale nakoniec som sa odvážil do toho skočiť a rozhodne to neľutujem.
... viac na: http://overdeadbooks.blogspot.cz/2014/11/silo-recenzia.html

asam
11.12.2014 4 z 5

Román mě mile překvapil, napínavé od začátku do konce. Doporučuji a těším se na další knížku tohoto autora.

stolbice
10.12.2014 5 z 5

Musím říct, že kniha mě mile překvapila. Ze začátku jsem se do ní musela spíš nutit. Na můj vkus to bylo až moc rozvláčné vpravování čtenáře do příběhu, jak nemám u některých knih ráda obrazně hození do vody, ať si čtenář plave a namáhá závity, tak tady mi to zase přišlo až zbytečně podrobné, ale...ono to vlastně nebylo na škodu :-) Postupně umírají všechny postavy, o kterých si myslíte, že budou ty hlavní a do popředí se dostávají jiné, kterým začínáte přát větší úspěch než těm předešlým. Asi od 150 strany už mě kniha bavila a posléze jsem se od ní nemohla odtrhnout. Příběh lidí, omezených prostorem a vědomostmi, které se jim ti vyvolení rozhodli sdělit nebo spíše nesdělit je zajímavý, i když už na toto téma tady toho bylo hodně - boj proti systému, snaha něco změnit, dělat věci jinak a lépe....každopádně je to dobře podané, zasazené do celkem depresivního prostředí zničeného světa a života pod zemí. Těším se, pokud budou další díly, určitě si je přečtu.

Clarins
06.12.2014 1 z 5

Jak jsem se na tuhle knížku těšila, tak mě moc zklamala :( Na dlouhou dobu jsem jí v půlce odložila, asi na straně 400 konečně dostala spád který najednou přešel v konec knihy. A já vlastně vůbec nevím, o co v té knize vlastně šlo !

Jitulisko
30.11.2014 5 z 5

Velmi povedené těším se na pokračování ;)

Bee
26.11.2014 5 z 5

Tohle byla naprosto parádní četba.
Kniha začíná z pohledu šerifa, který toho má už dost, tak se rozhodne, že chce jít ven. Vedení Sila mu to samozřejmě umožní, a to pod podmínkou, že vyčistí senzory. A tak šerifa navléknou do obleku a vyšlou ho do nedýchatelného vzduchu rozbombardované země. Co nutí odcházející k čištění, když by mohli prostě zmizet za kopcem? Co vlastně přesvědčilo šerifa k odchodu? Tyhle a mnohé další otázky nedávají nové šerifce spát, a tak se rozhodne dráždit hada bosou nohou...
Atmosféra knihy je perfektní a autor si skvěle poradil s dějem, takže se každou přečtenou stránkou dozvídáte další a další informace, až se vám začne zaplňovat jasnější obraz. Zápletka je pro mě geniální, postavy mě bavily - konečně se tu nesetkáváme s chrabrými puberťáky, co zvládnou nemožné a zachrání svět, a tak se mi to líbí. Nemám co vytknout.

Osca
20.11.2014 5 z 5

Nedoporučuji číst jen tak občasně jako já. Neměl jsem na knihu dlouhodobě čas, a to se odrazilo v mé soustředěnosti na ni. Neustále jsem se vracel k tomu, co se dělo před týdnem, a než jsem se dobral k tomu, co jsem si pamatoval, už jsem zase knihu odkládal. Mea culpa. Těším se, až ji zfilmují, protože to konečně uvidím vcelku.

Martin1974
20.11.2014 5 z 5

Ešte som nečítal sci fi román o optimistickej budúcnosti ľudstva a veru ani tento nie je z takého súdka. Ale má originálnu myšlienku. Autor využil reálie nášho sveta a vtesnal ich do obrovského sila ( rozvrstvenie obyvateľstva, zatajovanie informácii, ilúzia slobody, každý človek s iným názorom než je predurčený, sa stáva automaticky nepriateľom atď.), keďže vonkajší svet je zdevastovaný a na život nevhodný. Tempo knihy je premenlivé a vyžaduje si skúseného čitateľa, ktorý nehľadá v knihe len haldy mŕtvol a rýchly dej ( odporúčam Polárni stanice ), ale aj čosi viac, čo dokáže vzdelať, priviesť k zamysleniu, či lepšie pochopiť jednanie postáv... Neľutujem čas strávený pri tejto knihe.

Denisa.knizky
15.11.2014 5 z 5

Ctiva kniha, v nekterych fazich trochu vice popisna ale to vubec nezhatilo celkovy dojem, kniha mela vybornou zapletku, vtahla ctenare do deje, nebyla predvidatelna, neotrely dej. Vrele doporucuji a uz se nemuzu dockat dalsich knih z teto serie (shift, dust).

Misoponia
14.11.2014 4 z 5

První část (Holston) byla výborná, nejlepší z celé knihy a nejčtivější. V příběhu pak bylo až moc vaty a hluchých míst, postavy řešily furt to samé dokola, nebavilo mě číst co si kdo myslí a jak se cítí stále znova a znova. Vadil mi hollywoodský styl psaní příběhu a rozdělení postav na ty hodné, zlé a hero postavy. Byly tam zajímavé momenty a situace, ale být po mém, hodně bych příběh pokrátila.

Lenous133
04.11.2014 3 z 5

Dlouho mi trvalo se do knížky začíst...nerada odkládám rozečtené knížky a tak jsem vytrvala a odměnou mi bylo posledních pár stránek díky kterým si možná i přečtu další díl, protože mě zajímá, jak to vše dopadne. Námět sám o sobě není špatný, ale v knize je pro mě moc nudných úseků. Asi jsem od knihy s takovou reklamou čekala, že mě od začátku vtáhne do děje a nenechá mě jít spát dokavaď ji nedočtu...ale to se bohužel nestalo.

Nelly
24.10.2014 5 z 5

Pro mne letos jedna z nejlepších knih. Našla jsem v ní, co mám ráda - napětí, sympatické postavy, tajemno i dobrý jazyk skvělého vypravěče. Připadala jsem si jako zrnko, vhozené do sila, které touží po nalezení slunečního světla kdesi v dálce - byla to jedna z mála knih, u které jsem se musela nutit nespěchat s četbou, abych se dozvěděla, jak se vše vyvine. Zasloužených pět hvězdiček!